2013'te Rusya'da Yılbaşı Kutlamasında Şarkı Söyleyen Ukrayna Başkanı Zelenski Videosu Gündem Oldu

24 Şubat 2022'de Rusya, Ukrayna'ya savaş açtı. O gün bugündür iki ülke için de zor günler başlarken, eski bir komedyen olduğunu bilinen Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski'nin bir yılbaşı eğlencesindeki videosu olay oldu. Video, Rus kanalı olan Rossiya 1'in 2013 yılbaşı eğlencesiydi. Eğlencede eğlenenlerden biri de çok ilgi çekti.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, eskiden senarist, oyuncu ve yönetmendi. Komedi yayınlarında yer alan Zelenski, ülkesini NATO'ya katmak istemesiyle Rusya'nın işgaliyle karşılaştı.

O günden sonra Ukrayna, Rus saldırılarına karşı tek kalırken, Rusya da batının finansal saldırılarıyla tanıştı.

Bu durumdan en karlı çıkan ülke ABD olurken, dünyanın geri kalanını zor düşürme pahasına da olsa savaş ortamında küresel ekonomide oluşan dengesizliklerden kendilerini korumaya çalışıyor.

Diğer yandan iki ülkenin tarihi birliklerinin olduğu bir gerçek. Bu gerçek savaş öncesine kadar da yaşam alanının içindeydi.

2013 yılında yılbaşı programında Zelenski'nin şarkı söyleyerek dans ettiği bir video bu yüzden sosyal medyada ilgi çekti.

Videoda eğlenerek dans edenlerden biri de Vladimir Solovyov, kendisi Rus medyasındaki en savaş yanlısı gazetecilerden biri.

Videoda Zelenski ile dans ederek şarkı söyleyen kişi Maksim Galkin, Rus bir stand up sanatçısı. Eşi Rusya'da popun kraliçesi olan Alla Pugaçeva olan Galkin, savaş karşıtı olduğu için ülkesini terk etmek zorunda kalırken, yazın Antalya'da da bir konser vermişti.

Videonun Tiktok'taki uzun versiyonunda da Vladimir Solovyov'un iki ülkenin kardeşliğine değindiği ancak Rusya'yı üstün tutan konuşması bulunuyor.

Videoya sosyal medyada da yorum yapılırken,👇

Maksim Galkin'e dair de bilgi veriliyor.

Savaş olmadığında dünyanın eğlenceli bir yer olduğu doğru bir tespit oluyor.👇

Dünyadaki güç savaşları da irdeleniyor.

Siyaset sorgulanıyor.

Yine siyasetin hali sorgulanıyor.

Dünya ki değişimlere de dikkat çekiliyor.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir👇

5 Soruda Rusya Ukrayna Savaşı I Rusya Ukrayna’yı neden şimdi işgal ediyor?
Ukrayna'dan Rusya'ya GTA Esprisiyle Alay: Resmi Hesaptan "Wasted" Paylaşımı
Rusya Ukrayna'ya Niye Savaş Açtı? Savaş Neden Çıktı, Nasıl Başladı? Rusya ve Ukrayna Savaşının Nedenleri Ne?

Popüler İçerikler

Gündem Olan Görüntü: Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş 'Kelime-i Şehadet'i Yanlış Okudu İddiası
Geçtiğimiz Hafta Sözlendiği Ortaya Çıktı: Şehidin Son Görüntüleri Yürekleri Dağladı
Narin'le İlgili Soruşturmada İmamın Gözaltı Nedeni Belli Oldu: Konuşmasınlar Diye Kur'an'a El Bastırmış
YORUMLAR
16.10.2022

Yani tiyatro olduğu burdan belli ama yediriyorlar işte..

17.10.2022

amk ne kadar cok komplo teorisine inanan var, gelismemis ulkelerde insanlar kendini bununla tatmin ediyor, bir cesit din gibi amk. lan ne komplosu, adam gencmis arkadasiyla yarismaya katilmis, simdi de baskan olmus. ben yurt disinda ogrenciyken kafe/barda calisan garson bi kiz vardi, o da ogrenciydi bizim gibi, sirf gotunu gormeye giderdi insanlar, cok cilveliydi. simdi ne oldu? okulu bitince ulkesine donmus, bakan olmus o kiz amk. olabiliyor yani, sakin olun, heryer turkiye degil ki, ille siyasetcinin oglu siyasetci olsun..

16.10.2022

Bu gün uşak olursun yarın kral.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ