2010'lu Yıllarda Birçok Kişi Tarafından Tercih Edilmesine Rağmen Rüküşlüğüyle Gözlerimize Perde İndiren Moda Trendleri

Her yıl, geçmişe dönüp baktığımızda 'Bu nasıl moda olmuş?' sorusunu sorduğumuz trendler oluyor ancak 2010'lu senelerin bu konuda en önde yer aldığını söyleyebiliriz.

İsterseniz bir zamanlar moda olan kabus ötesi trendler için sizi şöyle alalım 👇

1. Devasa büyüklükteki kolyeler:

Bu konuda direkt olarak o kolyelerin gözünüzde canlandığını tahmin edebiliyoruz. Belki bu parçalardan bir tanesi evinizin bir köşesinde 'Olur da takılırsam' diye sizi bekliyordur. Ancak öyle bir niyetiniz varsa da aman diyelim.

2. Tasma kolye:

Özellikle gençler arasında yaygın olan kolyelerin bir zamanlar nasıl moda olduğuna biz de anlam veremiyoruz. Sürekli boğulma hissiyle gezmenin nasıl bir mantığı ya da estetiği olabilir ki?

3. Peplum kıyafetler:

Aslında belimizin inceliğini ya da kalçamızın güzelliğini ön plana çıkarması gereken bu modelin en az bir beden iri gösterdiği gerçeğiyle sonradan yüzleştik maalesef...

4. Platform topuk botlar:

Zamanın sosyal medya platformlarında yapılan kombin örneklerinde sık sık karşılaştığımız bu modele resmen aşıktık ve o kombinleri yapabilmek için can atıyorduk. Bu modelin; parlak, neon ve zımbalı modellerini tercih ettiğimizi düşününce bize bir fenalık geliyor.

5. Dar ceketler:

Viktorya Dönemi korseleri gibi dapdar ceketleri ısrarla giydiğimiz dönemler de daha dün gibi aklımızda...Bir de üstüne üstlük, içine kalın kazak giyemediğimiz için soğuktan donduğumuz zamanlar da cabasıydı...

6. Kot görünümlü taytlar:

Taytların rahatlığını hiçbir zaman inkar edemeyiz ve kot görünümlü taytların da tercih edilmesindeki en büyük etkenlerden bir tanesinin bu özelliği olduğunu söyleyebiliriz. Ancak, 2000'li yılların sonunda düşük bel kot pantolon rahatsızlığından sonra ilaç gibi gelen taytların cep baskısı ya da eskitme modellerini düşününce tam bir facia olduğunu görüyoruz.

7. Yırtık kot pantolonlar:

Küçük yırtıkların bazı kot pantolon modellerinde göze çarpmadığını ve hatta güzel bile durduğunu biliyoruz ancak 2010'lu yıllarda, yırtık kot konusu bir üst seviyeye çıkarılarak pantolonun her karışına uygulanmaya başlandı ve işte esas kabus da orada başladı.

8. Dolgu topuk spor ayakkabı:

2012 yılında özellikle modellerin ve moda bloggerlarının bu spor ayakkabılarını tercih etmesi, popülerliğini iyice arttırdı ancak yine 'iyi ki bitmiş' dediğimiz trendlerden olmaktan kaçamadığını söyleyebiliriz.

9. Topuksuz ayakkabılar:

Lady Gaga gibi ünlü isimlerin sık sık tercih ettiği modelle at gibi gezdiğimiz günler diyoruz ve susuyoruz...

10. Gladyatör sandaletler:

Özellikle festival ve konserlerin vazgeçilmez sandaletleri de hem giyim açısından hem de estetik açıdan faciaydı. Bir de yaz aylarında güneş yanıklarının oluşturduğu izleri hatırlatmak isteriz.

11. Çiçek taçlar:

Lana Del Rey ve Tumblr'dan sonra fazlasıyla popüler olan taçları her gün yaptığımız kombinle tercih etmek büyük bir hataydı.

12. Asimetrik kesim etekler ve elbiseler:

Hepimiz, en az bir model de olsa bu tarz bir parçaya sahip olduğumuzu kabul edelim. Geçmişte neredeyse her yerde gördüğümüz bu model, günümüzde de bazı ünlü isimler tarafından tercih ediliyor.

13. Dizüstü çoraplar:

Ünlü lise dizilerinin öncü olduğu dizüstü çoraplar da geçmiş yıllarda birçok kişinin tercih ettiği bir modeldi. Bir de dizüstü çorap modelli külotlu çorapları da unutmamamız gerekiyor.

14. Patenci etek modelleri:

2010'lu yıllarda birçok kişinin kurtarıcı kombininin vazgeçilmezi olan patenci etekleriyle elbiseleri de her renkte ve her kumaş türünde karşımıza çıktı. Özellikle mütevazı kombinler için kullanılan parça, rüküş olmaktan çok sıkıcı bir hal almıştı.

15. Şalvar pantolon:

Kadın ve erkekler tarafından tercih edilen şalvar pantolonlar, keşke sadece JLO'nun Get Right klibinde kalsaydı...

16. Galaksi baskısı:

Fincanlarda, nevresimlerde, elbiselerde, taytlarda ve hoodielerde gördüğümüz baskı, özellikle genç isimler tarafında tercih ediliyordu ancak elimizden gelse tuvalet kağıtlarına bile bu baskıyı uygulayacaktık.

17. Bıyık baskısı:

Bıyık deseni de uygulanabilecek her yerde karşımıza çıkan ve herkes tarafından tercih edilen bir baskıydı. Peki neden bunu kendimize yaptık?

18. Çatlayan oje:

'Alakasız renklerle uyguladığımız bu ojelerin standart ojelere göre çok pahalı olduğunu unutamıyorum. Harçlıklarımdan biriktirdiğim paralarla aldığıma en çok üzüldüğüm şeylerden bir tanesi diyebilirim.'

19. Kemik gözlük:

3D sinemaya gittiğimizde aldığımız gözlüklerin cam kısmını çıkartarak kullandığımız ve kimse tarafından garipsenmediğimiz günleri hatırlıyor musunuz?

20. Renkli pantolonlar:

Dar kot pantolonların üstüne bir de canlı renkli pantolonları tercih ederken aklımız neredeydi ve en ünlü isimler bile nasıl bu bataklıktan kurtulamadı? Özellikle parlement mavisi dar düşük bel pantolon ve beyaz kemerle beyaz tişört kombini vakası...

21. Ponpon çılgınlığı:

Elimize geçen ve giydiğimiz her şeyin üstünde bulunan ponponlarla hediye paketi gibi gezdiğimiz zamanlar da bir dönemin vazgeçilmezleri arasında yer alıyordu.

22. Omzu açık elbiseler:

2010'lu yıllarda, kıyafetlerin omuz kısmındaki kumaşlar kimin gözüne battı bilmiyoruz ancak bu modellerden kurtulmamız da fazlasıyla uzun sürdü.

23. Mint yeşili çılgınlığı:

İçinizde; mint yeşili oje, pantolon ya da bluzu olmayan var mı? Sadece merak ediyoruz...

Sizin için 2010'lu yılların en kötü trendi neydi? Yorumlarda buluşalım...

Bu içerikler de ilginizi çekebilir 👇

Pandemi Dinlemedik, Bu Yıl da Saçma Trendlere Doyduk: 2020 Yılının En Göz Kanatan 13 Trendi
Moda Dünyasının En Zengin İnsanı Bernard Arnault Hakkında Daha Önce Hiçbir Yerde Duymadığınız 19 Gerçek
Bu Yıl da Tüm İlgiyi Üstlerine Çektiler: 2020'de Giydikleri İddialı Kıyafetler İle Uzun Süre Konuşulan 15 Ünlü İsim

Popüler İçerikler

TikTok’ta "Karagül" Adıyla Açtığı Yayınlarla İnfial Yaratan Kadının Çocuklarını Devlet Korumaya Aldı!
Cezaevinde 37 Kiloya Düşen Nihal Candan İçin Tahliye Kararı Verildi
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan 1 Mayıs Açıklaması: "Taksim Uygun Değildir"
YORUMLAR
27.12.2020

arz talep meselesi . katılmıyorum. bazıları hâlâ çok güzel bence. buda benim fikrim . bu şu şekil giyinir, o o şekil giyinir. kimin ne giydiğine kimse karışamaz. 😂 kendi fikirlerinizi beyan edip; içerik olsun diye içerik yapmışsınız.

Evet editörün dünyanın en zevksiz insanı olma becerisi

27.12.2020

İçerik olsun diye yapılmış, boş bir analiz. Bir çoğu hala hayatımızda.

TÜM YORUMLARI OKU (12)