2005’te Hayata Geçirilmişti: '100 Temel Eser' Uygulaması Sona Erdi

Milli Eğitim Bakanlığı, ilk ve ortaöğretim öğrencileri için belirlenen '100 Temel Eser ' uygulamasını kaldırdı. Kararın gerekçesi 'telif hakkı olmayan yayınevlerinin kamuoyunu yanıltıcı uygulamaları ile öğrenci, öğretmen ve velilerden gelen olumsuz bildirimler' olarak açıklandı. 

Uygulama öğrencilere okuma alışkanlığı kazandırmak amacıyla 2005’te hayata geçirilmişti.

Genelgenin yürürlükten kaldırılmasıyla 'Öğrencilerin bir eser listesiyle sınırlı kalmadan, öğretmenlerin rehberliğinde, Anayasa'ya, yasalara ve milli eğitimin temel amaçlarına ters düşmeyecek, milli ve insani değerlere saygılı bütün eserlerden yararlandırılması hedefleniyor' denildi.

Açıklamaya göre, bu kararın alınmasında öğrenci, öğretmen ve velilerden gelen olumsuz bildirimler, konuyla ilgili akademik tespitler ile uygulamaya yönelik detaylı çalışmalar dikkate alındı.

Telif hakkı olmayan yayınevlerinin '100 Temel Eser'in baskısını yapması, MEB'in patentli logosu olmaksızın farklı tasarımlardaki 'MEB Tavsiyeli 100 Temel Eser' logosunun kullanılması ve bu logoların listede olmayan eserlere de basılması, çeviri eserlerin içeriğine yönelik sorunlar kararın gerekçeleri arasında yer aldı.

Popüler İçerikler

İki Torunlu Mücevher Kralı 30 Yıllık Eşinden Genç Sevgilisi İçin Tek Celsede Boşandı
Mike Tyson Kaybetti: Tarihi Mike Tyson - Jake Paul Maçında Neler Oldu?
Boks Tarihinin En Pahalı Maçı Öncesi Mike Tyson, Jake Paul'a Tokat Attı!