200'den Fazla Çocuğu İstismar Ettiği İçin Müebbet Hapse Çarptırılmıştı: Hücresinde Ölü Bulundu

Malezya'da 200 kadar bebek ve çocuğa cinsel istismarda bulunmak suçundan İngiltere'de üç yıl önce 22 kez müebbet hapis cezasına çarptırılan İngiliz pedofil cezaevinde ölü bulundu. Richard Huckle adlı 33 yaşındaki mahkumun York'taki Dull Sutton Hapishanesi'nde bıçak benzeri bir cisimle öldürüldüğü belirtildi.

Euronews'ten Kerem Congar'ın haberine göre, İngiltere'de pedofili suçundan dolayı hapiste bulunan ve ülkede bu suç dosyası en kabarık mahkumlardan biri olan Richard Huckle hücresinde ölü bulundu.

İşlediği suçlardan dolayı 22 kere ağırlaştırılmış müebbet cezası alan ve 3 senedir hapis yatan Huckle'ın vücudunda birçok bıçak yarası tespit edilirken, polis olayla ilgili inceleme başlattı.

Bıçak benzeri bir cisimle öldürüldüğü düşünülüyor.

İngiltere'nin York şehrinin doğusunda bulunan HMP Full Sutton Cezaevi'nde pazar saat 12.30 sıralarında öldürüldüğü tespit edilen 33 yaşındaki mahkumun kesici bir metalden yapılan bıçak benzeri bir cisimle öldürüldüğü düşünülüyor.

Yetkililer soruşturma tamamlanana kadar olayla ilgili ayrıntılı bilgi veremeyeceklerini belirtirken, savcılık Huckle'ın ölümünün oldukça şüphe uyandırdığını söyledi.

Bilgisayarında 20 binden fazla uygunsuz fotoğraf ve video bulduğu açıklanmıştı

Serbest fotoğrafçı olarak çalışan Richard Huckle'ın, 2014 Aralık'ında Londra'daki Gatwick Havaalanı'nda yakalanmadan önce Malezya'da yaklaşık 200 küçük çocuğa cinsel istismarda bulunduğu ortaya çıkmış, İngiliz polisi Huckle'ın bilgisayarında 20 binden fazla uygunsuz fotoğraf ve video bulduğunu açıklamıştı.

Suçlarını itiraf etmişti

Huckle, bugüne kadar yaptığı suçları itiraf ederken, Malezya'da İngilizce öğretmeni ve Hristiyan bir misyoner kimliği altında özellikle Kuala Lumpur'un fakir mahallelerindeki çocuklara yaklaştığını açıklamıştı.

Huckle'a ceza veren Yargıç Peter Rook, mahkeme sonrası ilk kez cinsel istismar suçuna İngiltere'de bu kadar ağır bir ceza verildiğini ve Huckle'ın durumunun çok ender görülen bir vaka olduğunu söylemişti.

Popüler İçerikler

Müge Anlı'da Şok İddia: "Uğur Dündar'a Babalık Davası Açan Dilara'nın Babası Başka Bir Ünlü Sanatçı!"
Konuşanlar'ın Hasan Can'ı Evinde Kaza Geçirdi: Acil Ameliyata Alındı!
50 Yılda İlk Kez Görüntülendi! ÖSYM'nin Çöp Bile Çıkmayan Dünyadan İzole Sınav Merkezi'nde Neler Oluyor?
YORUMLAR

fakir ailelerin çocuklarına yaklaşmak fikri bana bizim ülkemizdeki malum kursları hatırlattı.

14.10.2019

Gebersin, ki gebermiş. Üzülmüyorum böyleleri ölünce.

14.10.2019

çok kolay oldu bu şekilde. bunun yıllarca hapishanede tacize tecavüze aşağılamaya maruz kalması gerekliydi. her gün sabahtan akşama kadar ölmek icin yalvarmaliydi

TÜM YORUMLARI OKU (34)