20 Nisan Perşembe Günü Koç Burcunda Gerçekleşecek Güneş Tutulması Burçları Nasıl Etkileyecek?

2023 yılının ilk Güneş tutulması 20 Nisan Perşembe günü gerçekleşecek. Tam 18 yıl sonra ilk kez Güneş ve Rahu kavuşumu yaşanacak olan tutulma 29 derece Koç burcunda meydana gelecek. Güneş tutulması Türkiye saatiyle 04.34’te başlayacak ve tam tutulma 07.16’da gerçekleşecek. Peki bu önemli gezegen hizalanmalarının gerçekleştiği Güneş tutulmasından burçlar nasıl etkiler alacak, gelin birlikte bakalım...

2023'ün ilk Güneş tutulması 20 Nisan Perşembe günü saat 04.34'te başlıyor.

29 derece Koç burcunda meydana gelecek Güneş tutulması, Ay Düğümleri Temmuz 2023-Ocak 2025 arasında Koç-Terazi burçlarına geçmeden önce Koç-Terazi aksındaki ilk tutulma olacak.

Astrolojide 29 derece anaretik derece olarak adlandırılır.

Koç burcunun 29 derecesinde meydana gelecek Güneş tutulması Astrolog Aslıhan Doktoroğlu'un yazısına göre anaretik derecelerde gerçekleşecek. Buna göre Doktoroğlu, 'Bir burcun bitişi ve diğer bir burcun başlangıcına hazırlık olduğu için iki enerji de aynı anda kendini ortaya koymaya çalışır. Kontrolsüz bir gücün ortaya çıkışına sebep olur' diye belirtiyor.

Tutulma esnasında Merkür S pozisyonda olacak.

Astrolog Dinçer Güner, Merkür'ün S pozisyonda oluşunun geri hareketinden önce durağan halde olması ile birlikte tutulma etkisini daha da güçlü hale getireceğinden bahsediyor.

Güneş tutulması yeni başlangıçları tetiklerken önümüzdeki iki ay boyunca etkili olacak bazı etkileri de söz konusu...

Güner konu ile ilgili güvenlik sorunları, banka ve özel bilgilerin korunması ile ilgili dikkatli olmakta fayda olduğunu belirtirken Güneş tutulmasında Jüpiter’in temsil ettiği konular ön planda olacağına işaret etti.

Tutulma anında yükselen Boğa burcunda ve Merkür Boğa'da geri gidiyor: "Finans, ticaret, eğitim, inanç, din, medya ve ulaşım..."

Jüpiter'in baş rolde olduğu Güneş tutulmasında belirtilen konularda krizler ve stresli zamanlar yaşanabilir. Jüpiter nedeniyle bireysel anlamda da abartılı davranışlar ve aşırı duygusallık gösterebiliriz.

Her yerden farklı manzaralar görülecek olan Güneş tutulması Türkiye'den izlenebilecek mi, merak edenler için içeriğimizde bahsetmiştik

İşte detaylar...

Nisan Ayında Gerçekleşecek Nadir Görülen Hibrit Güneş Tutulmasını Nereden İzleyebilirsiniz?

Koç Burcu

  • Sevgili Koç burçları burcunuzdaki Güneş tutulması kariyer ve iş konularında yeni başlangıçlar getirebilir. Ancak 29 derecede gerçekleşecek olan bu tutulma arada kalmak, gerilimler ve tartışmalar gibi olumsuz etkilere de sizleri açık bırakacak.

  • Bu nedenle burca mensup kişilerin bu süre zarfında ekstra temkinli olması gerekiyor. Koç burcu insanları evlilik cephesinde gerilim yaşamaya müsait görünüyor. Bazı olumsuz ve talihsiz finansal seçimler, sağlık sorunlarına da yol açabilecek strese neden olacaktır. Bu süre zarfında harcamalarınıza dikkat edin ve herhangi bir çatışmaya girmemeye çalışın.

Boğa Burcu

  • Boğa burçları için bu tutulma gergin zamanlara işaret ediyor. Bu dönemde kendinizi iki arada bir derede kalmış gibi hissedebilirsiniz. 

  • Bu tutulma zihinsel ve fiziksel sağlığınız için DE ekstra zor olacak. Gereksiz savurganlıklar büyük mali kayıplara neden olabileceğinden, harcamalarınıza özellikle dikkat etmelisiniz. 

  • Aynı şey duygularınız ve stresli durumlara verdiğiniz tepkiler için de geçerli. Duygularınızı kontrol altında tutun çünkü soğukkanlılığınızı kaybederseniz bu daha birçok soruna yol açabilir. Yakın bir aile üyesinin sağlığı da bu süre zarfında size sorun çıkarabilir.

İkizler Burcu

  • İkizler burçları arkadaşlıklarınız ve yakın çevreniz bu tutulmada mercek altında olacak. Bu tutulma size iki arkadaşınız arasında kalabileceğinizi söylüyor. 

  • Tutulma sırasında, arkadaşlıklarınızda ve ittifaklarınızda sizi yeni grup projelerine ve işbirliklerine iten güçlü yeni bir durum ortaya çıkacaktır. Bu güneş tutulması dizginleri elinize almanız için bir davet.

  • Bu, arkadaşlarınızla paylaşmaya can attığınız, tomurcuklanan yeni bir fikrin başlangıcı olabilir, ancak heyecanınız azalabilir. Yıl boyunca bu kavramları detaylandırmak için bolca zamanınız olacak.

Yengeç Burcu

  • Yengeç burçları Güneş tutulması ortaya çıkarken, kariyerinizdeki 10. evinizde güçlü yeni başlangıçlar ortaya çıkacak ve yeni profesyonel projelerde ve çabalarda bir artış olacak. 

  • Kariyer odaklı biri olarak, her zaman mesleğinizde bağımsızlığınızı ortaya koymanın yeni yollarını arıyorsunuz ve bu tutulma şanslı bir döneme işaret ediyor. İster burada daha fazla sorumluluk alıyor olun, ister bireysel bir proje için bir fikir sunuyor olun, hızlanacak ve değişimler yaşayacaksınız.

  • Aşırı duygusallık ve alınganlıklardan uzak durun.

Aslan Burcu

  • Dokuzuncu evinizde Ay ile kavuşacak olan tutulma sizi yeni inanç sistemlerine, çalışmalara ve felsefelere sürükleyecek. Bir ateş burcu olarak, her zaman yeniliklere adım atmaya can atıyorsunuz ve bu ay, mevcut bakış açılarınızdan bazılarını yenileme döneminiz olabilir. 

  • Doğuştan gelen yeteneklerinizle ön plana çıkabilirsiniz. Abartı harcamalara dikkat etmelisiniz.

Başak Burcu

  • Sevgili Başaklar, iş cephesinde bazı beklenmedik zorluklarla yüzleşmeye hazır olun. Bu tutulma iş arkadaşlarınızla ilişkilerinizin bir süreliğine gerginliklere neden olacaktır.

  • Bunun dışında, bu süre zarfında finansal istikrara ve yatırımlarınızda dikkatli olmanızda fayda var.

Terazi Burcu

  • Sevgili Terazi burçları bu süre zarfında borç vermekten veya büyük finansal taahhütlerde bulunmaktan kaçının. Paranızı biriktirmeye odaklanmanız çok önemli.

  • Tutulma partnerinizin yanında olmak için hassas bir zaman olabilir, bu nedenle tartışmaya veya kavgaya yol açabilecek herhangi bir sohbete girmeyin çünkü sonuç olumsuz olabilir. İş yerinizdeki ve ilişkinizdeki sorunlar strese bağlı sağlık sorunlarına neden olabilir, bu nedenle kendinize iyi bakmayı unutmayın.

Akrep Burcu

  • Akrep burçları 20 Nisan'da yaşanacak hibrit güneş tutulması, sorumluluklarınızda, görevlerinizde ve öz bakımınızda yeni bir şeyin başlangıcına işaret ediyor. Mars tarafından yönetilen bir burç olarak , her zaman bir sonraki savaşa hazırlanıyorsunuz ve bu ay çabalarınızı ritüellerinize ve günlük sorumluluklarınıza yönlendireceksiniz.

  • Üretkenliğinizi artırıyor, bu enerjiyi iyi bir şekilde kullanacaksınız.

Yay Burcu

  • Yay burçları için yaratıcı uğraşlar, hobiler ve tutkularla ilgili beşinci evinize hızlı yeni gelişmeler yaşanacak. Bir ateş burcu olarak, mücadelelere açıksınız ve bu tutulma, bu alanda risk almak için mükemmel bir zaman. 

  • İster yeni bir boş zaman aktivitesi ediniyor, ister aşık olduğunuz kişiyle bir randevuya gidiyor olun rahat ve kendinize has tavrınız dikkat çekecektir.

Oğlak Burcu

  • Oğlak burçları tutulma ev ve aileyi temsil eden dördüncü evinizde ortaya çıkacak ve burada iddialı yeni başlangıçlar getirecek. Aileniz, akrabalarınız veya şu anki ikametgahınızla ilgili yeni bir başlangıç olabilir.

  • Ancak toprak burcu olmanız nedeniyle uyarıyoruz: Bu hızlı değişime alışık olmayabilirsiniz.

Kova Burcu

  • Sevgili Kovalar güneş tutulmasında yeni bir beceri, fikir veya hobi edinebilirsiniz. Her zaman yeni bilgiler arıyorsunuz! Bu tutulma sizi motive edecek, kendinizi ilham dolu hissetmenizi sağlayacak bir rutine itecek.

Balık Burcu

  • Balık burçları 20 Nisan'daki hibrit güneş tutulması para, kaynaklar ve varlıklardan oluşan ikinci evinize hareket getirecek. Ani bir satın alma işlemi yapıyor veya hatta zam alıyor olabilirsiniz. Her iki durumda da, emeğinizin meyvelerinin tadını çıkarmak ve bunlara öncelik vermek için motive olmuş hissedeceksiniz. 

  • Bazen çok fazla düşünmeden harekete geçmek tam da ihtiyacınız olan şeydir. Paranızı koruyun ancak çılgınlık yapmaya hazır olun.

Bunlar da ilginizi çekebilir:

Astrolojide Jung Asteroidi Nedir? Asteroit Jung Burcunuza Göre Psikolojiniz Nasıl?
Sıkışmış ve Kronik Halsiz Hissediyorsanız Çakralarınız Bloke Olmuş Olabilir! Kötü Enerji Nasıl Temizlenir?
Aşkta Bir Türlü Yüzünüz Gülmüyorsa İlişkide Devamlı Sınava Tabi Tutulduğunuzu Gösteren Konumlarınız Olabilir!
Aleyna Tilki'nin Doğum Haritasına Göre Ona Şöhret ve Zenginlik Veren Özel Konum Nedir?

Popüler İçerikler

Narin Cinayetiyle İlgili "Aile Bizim Dostumuz" Diyen AK Parti Milletvekili ile Salim Güran Aynı Karede
İşitme Testine Kürtçe Engeli: Türkçe Bilmeyen Kadına SRT Testi Yapılmadı
Gürgen Öz, Miss Turkey 2024 Birincisi İdil Bilgen'e Gelen Eleştirileri Dilan Polat Üzerinden Değerlendirdi!