20'li Yaşlarda Yapılan Evliliğin Hayallerinizi Yaşayamadan Hayatı Bitirdiğini Söyleyen Kadın Tartışma Yarattı

Twitter'da bir kadının 20'li yaşlar evlenmenin hayalleri gerçekleştiremeden hayatı bitirdiğini yazması üzerine başka bir kullanıcıdan tokat gibi yanıt geldi. İkili arasında tartışma yaratan 20'li yaşlarda yapılan evlilik konusu sosyal medyanın gündemine yerleşti. Bakalım, siz ne diyeceksiniz...

Twitter'da ilişkiler söz konusu olunca oldukça ilginç yorumlar geliyor. Öyle görünüyor ki hepimizin kültürü, anlayışı ve yaşayış biçimi ilişkilerimizle doğrudan ilgili.

Söz konusu evlilik olunca da sosyal medya her görüşten insanı bir araya getiriyor. Bu kez de Twitter'ın gündemi 20'li yaşlarda yapılan evliliğin sonuçları oldu.

Twitter'da bir kadın kullanıcının 20'li yaşlarda yapılan evliliğin kişinin hayallerine engel olduğunu ve hayatını bitirdiğini savunması başka bir kullanıcı tarafından eleştirildi.

Kadın paylaşımında "20'li yaşlarda nasıl evleniyorsunuz? Hiç mi hayaliniz yok?" diye sormuştu.

Başka bir erkek ise bu tweet'i alıntılayarak "21 yaşında ben de evlenince hatta ilişkim olunca hayatın duracağını zannediyordum" diye yazdı: "Büyüdükçe anladım ki ilişki hayatı kolaylaştırır, yükünü alır. Hayallerini beraber gerçekleştirip bunu paylaşabileceğin birinin olması kadar kıymetli bir şey yok."

twitter.com

Diğerleri bu yorumu doğru bulsalar da kadın ve erkek eşitsizliği bağlamında 20'li yaşlarda evlilik yapmak sakıncalı görüldü.

twitter.com

Kadınların 20lerin başında evlenmesi ekonomik şiddetten duygusal şiddete birçok soruna gebe. kişi mental olarak sağlıklı ve kendini koruyabilecek bi yapıdaysa ok ama genelde bu olmuyor kabul edelim. kadınlara ailelerinde bu öğretilmiyor, aileden kaçmak için evleniliyor.

"Erkekler için erken evlilik övmek kolay tabii. Erken evlilik kadının yükünü alıp hayatını kolaylaştırmıyor pek ülkemizde. 20'li yaşlarının başında bir kadın genellikle manipüle edilmeye daha müsait oluyor ve ekonomik özgürlüğü olmuyor."

twitter.com

"Kaliteli ilişki insanın ötekiyi gerçek anlamda deneyimlemesini sağlar, bireyleşmeye yardımcı olur. yalnız olmak ya da günlük ilişkiler yaşamak benliğini keşfe çıktığın anlamına gelmiyor."

twitter.com

Peki siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Yorumlarda buluşalım...

twitter.com

Bunlar da ilginizi çekebilir:

İmzalayacakları Evlilik Sözleşmesinin İlk Maddelerini Yazarak Hukuk Dersi Veren Takipçilerimiz
Yuva Kurarken Masraflarınızı Karşılamanıza Yardımcı Olacak Evlilik Kredisi Hakkında 11 Bilgi
Bir Evliliğin Belli Bir Süre Sonra Biteceğini Gösteren 9 Farklı İşaret
Evlenmeden Önce Sevgilinize Çözdürmeniz Gereken 13 Onedio Testi

Popüler İçerikler

Münevver Karabulut'u Vahşice Öldüren Cem Garipoğlu'nun İntiharının Öncesindeki Son Görüntüleri Ortaya Çıktı
Ünlü Şarkıcı Kalben'in Evine Yapılan Uyuşturucu Operasyonuna Ait Görüntüler Ortaya Çıktı
Çok mu Çok İddialıyız? Brad Pitt'ten Daha İyi Oyuncu Olduğunu Söyleyen İlker Aksum Dillere Fena Düştü!
YORUMLAR
08.06.2023

erken evlenmiş biri olarak buna hak vermekle beraber hayatı beraber paylaşacağınız, konuşacağıniz, karşılıklı anlayış ve saygı ile birbirinizi beslediğiniz bı evliliğin güzel olmasını da es gecemicem. amaaaa etrafta 16-17-18 yaşlarında "şunu çeyize alayım, evleneceğim kişi şöyle olsun böyle olsun" diyen gençler görünce üzülüyor ve tepki de veriyorum. o yaşlardaki gençlerin evlilik düşünmesi beni üzüyor ve sinir ediyor doğrusu ablaniz olarak tavsiyem evliliğin öyle zannetiginiz gibi kolay olmadığı hele anlayış yoksa bi ömür çekersiniz yükünü..

08.06.2023

Tam tersi, gerçekleştirmeye cesaret edemediğim bütün hayallerim için eşim beni destekledi, bence iş burada yüzde 50 karşı tarafta, yüzde 50 eş kişisinde bitiyor. Onu giyme, bunla konuşma, ona niye baktın, şu sana niye baktı diye triplere girecek özgüvensiz kıskanç insanlar ya da eşi bile olsa kendisinden yüksek maaş almasın, seviye atlamasın diye ego kasacak hasetlenecek karakterde insanlar tabi ki hayallerin önüne set çeker. Bunun yaşla medeni durumla hiçbir alakası yok. Millet 2 çocukla ülke değiştirip sıfırdan hem akademik hem mesleki kariyer yapıyor tanıdıklarım da var çevremde.

08.06.2023

Adamına&kadınına göre değişir o iş,genellememek lazm

TÜM YORUMLARI OKU (6)