20'li Yaşlarda Aile Evinden Ayrılmanın İnsana Kazandırdığı 14 Benzersiz Özellik

Başlarda hem biraz sıkıntılı, hem de heyecan vericidir aile evinden ayrılmak... Fakat bu ayrılığa alışmaya başladığınızda şu tarz muhteşem özellikler de kazanmaz değilsiniz a dostlar:

1. Alacağınız her karar için onların onayına ihtiyaç duymamaya başlarsınız. Artık hayatınızdaki en büyük otorite sizsinizdir.

2. İstediğiniz her şeyin ayağınıza kadar gelmesi artık söz konusu değildir. Yaşamak için kendi işlerinizi halletmeyi öğrenirsiniz.

3. Hakkınız olan bir şeyi alamadığınızda onların kanatları altına sığınmak artık bir çözüm değildir. Kendi hakkınızı kendiniz savunmak durumunda kalırsınız.

4. Dışardaki kimsenin size koşulsuz sevgi duymadığını fark eder; daha iyi bir insan olmak için çaba sarf edersiniz.

5. Kendi geçiminizi sağlamak için bazı şeyleri yapmak, bazı insanlara katlanmak zorunda olduğunuzu anlarsınız.

6. Eskiden tüm sıkıntılarınızı onların halletmesini beklerken, artık onları mutsuz etmemek için sözünü bile etmez; kendi başınıza çözmeye çalışırsınız.

7. Bir yetişkin olmanın ne demek olduğunu anladıkça, kendinizi onların yerine koymayı ve onlara karşı daha anlayışlı olmayı öğrenirsiniz.

8. Gelecek hakkında çok daha fazla düşünmeye ve kaygılanmaya başlarsınız. Bu da daha hırslı ve planlı bir hayat yaşamanızı sağlar.

9. Her şeyi kendi başınıza halledebildiğinizi ve her şeyin yolunda gittiğini gördükçe kendinize olan güveniniz artar.

10. Hatalarınızla tek başınıza yüzleşmeyi ve onları tekrarlamamak için gayret göstermeyi öğrenirsiniz.

11. Sizi koşulsuz seven insanların varlığının ne kadar değerli olduğunu anlamaya başlarsınız.

12. Kendinize, onların sizinle gurur duymalarını sağlayacak bir hayat kurmak için çaba sarf edersiniz.

13. Onların zamanında söyledikleri ya da yaptıkları şeyleri neden söylediklerini ya da yaptıklarını çok daha iyi anlamaya başlarsınız.

14. Ve son olarak onlarla birlikte yaşarken aslında ne kadar da rahat ve tasasız bir yaşantınız olduğunu fark edersiniz.

Popüler İçerikler

Konya'da 14 Yaşındaki Öğrencisini Taciz Eden Lise Öğretmeninin Cinsel İçerikli Mesajları Mide Bulandırdı
Komplo Teorilerine Neden Olan ve Irkçı Saldırıya Maruz Kalan Siyahi Çocuğun Ailesi Konuştu
Cezaevinde 37 Kiloya Düşen Nihal Candan İçin Tahliye Kararı Verildi
YORUMLAR
Pasif Kullanıcı
29.03.2016

yemek abi yemek... eve geldiğinde önüne koyulan hazır yemek gibisi yok. bi gençlik yok oluyor burada.

10 senedir ailemden ayrı yaşıyorum bana kazandırdığı tek şey akrabaların ne kadar gereksiz olduğunu anlamamdır. onun dışında anne-baba zaten belli bir yaştan sonra çocuğuna karışmıyor.

30.03.2016

evden ayrılmadan önce kendi kendimin başının çaresine bakamayacağı düşünüp çok korkular yaşadım.ailemsiz işleri halledemeyeceğime kendimi inandırmıştım ama öyle olmadı, kendimi dahi şaşırtarak yalnız başıma birçok işin üstesinden geldim,geliyorum da.herkesin kendi potansiyelini öğrenmesi için kesinlikle bu yaşlarında biraz da olsa yalnız kalması gerektiği kanısındayım.

TÜM YORUMLARI OKU (13)