20 Kadını Taciz Ettiği İddia Edilen Ünlü Yazar Hasan Ali Toptaş Özrünü Geri Alarak Vicdanının Rahat Olduğunu Açıkladı

Geçtiğimiz günlerde kitapları yok satan, imza günlerinde uzun kuyruklar oluşan, Hasan Ali Toptaş’ın TRT 2’de yayınlanan Karalama Defteri isimli programda “Çeviri bir kitap okurken önce çevirmenin doğum tarihine bakıyorum” sözleri gündeme gelmişti ve tartışma yaratmıştı.

Bu tartışmanın ardından da birçok kadın yazarın kendilerini taciz ettiğini iddia etmişti. Sadece Toptaş değil, birçok erkek de ifşa edilmişti.

Sosyal medya çığ gibi büyüyen bu paylaşımların ardından da Hasan Ali Toptaş, sosyal medya hesabından "Eril faillik" olarak tanımladığı davranışlarından ötürü pişmanlık duyduğunu ifade etmişti.

Tabii bu pişmanlık ve özür kadınlar tarafından kabul edilmemişti.

Detaylara buradan bakabilirsiniz;

Hasan Ali Toptaş'ın Kadınları Taciz Ettiğini İtiraf Etmesi ve "Eril Faillik" Kavramıyla Özür Dilemesi Sosyal Medyanın Gündeminde

Yaşananların ardından şimdi de Milliyet'ten Seyhan Akıncı ve Ceyda Ulukaya'nın sorularını yanıtlayan Toptaş, paylaşımları ifşa olarak görmediğini, yayınladığı özür metninin yanlış anlaşıldığını söyledi.

Toptaş, 'Vicdani hesaplaşma yapacağım bir durum yok, benim vicdanım rahat, çünkü kimseyi taciz etmedim ve iddia edildiği gibi kimseye cinsel saldırıda bulunmadım. Bunu nasıl yaparım, deli miyim? İnsan, etmedim, bulunmadım derken bile utanıyor' 

'Daha önce söylediğim gibi yayımlanan özür metnim bir itirafname değildi. Ben sözlerimle ya da hareketlerimle farkında olmadan başkasını yaralamış olma ihtimali üzerine özür diledim. Suçsuz olduğumdan emin olduğum için elbette yargılanmaktan korkmuyorum. Bana bu iftirayı atanlar, doğruyu öğrenmeden beni yargılamaya çalışanlar korksun yargılanmaktan.' sözleriyle iddiaları kabul etmeyerek özrünü de geri aldı.

"Bunun organize bir şey olduğunu düşünüyorum, tetikçileri bilemem tabii. Belki şu an aynı organizasyonun içinde yer alanlar bilmediğimiz bir isme saldırıyor." diyerek de bu ifşanın tesadüf olmadığını iddia etti.

"Kadının beyanını esas almanın bu ülkede nelere yol açtığını da gördük" diyen Toptaş bu açıklamalarla yeniden tepkilere neden oldu.

Röportajın tamamını buradan okuyabilirsiniz; Milliyet

Siz bu açıklamayı nasıl buldunuz?

Popüler İçerikler

Narin'le İlgili Soruşturmada İmamın Gözaltı Nedeni Belli Oldu: Konuşmasınlar Diye Kur'an'a El Bastırmış
JASAT Tutanağı Ortaya Çıktı: Narin'in Cesedini Gizli Tutmak İçin 6 Farklı Yöntem Kullanmışlar!
Kızılcık Şerbeti'nde Şok Kamera Arkası: Kıvılcım, Alev Bebek için Apo'yla Evlenecek!
YORUMLAR
13.12.2020

Yoo gayet de ''sevimlileştirerek(!)'' tacizci olduğunu söyledin. Mal olsa anlar. Sandın ki herkes senin yanında olup erkeksin diye seni pohpohlayacak. Çünkü yaptığının tüm suçunu cinsiyetine yükleyen bir şarlatandan başka bir şey değilsin. ''KaDıNıN bEyAnI eSaStIr sÖzÜ kÖtÜ şEyLeRe YoL aÇıYoR'' diyor bir de. SİKTİR LAN! Mağdur ettiklerin bir veya iki kişi mi de gelmiş tantana yapıyorsun!? Ne kadar kadın görmüşsen salyanı akıtıp uçkuruna hakim olamamışsın. He sen haklısın he! Milletin işi gücü yok ''Dur bir şu Hasan Ali Toptaş'ı linçleyelim.'' diyor. Gerçekten iğrenç bir yaratıksın. Silindi adın artık. Bitti işin. Sefan bitti şimdi ise yaratmış olduğun travmaların cefasını çekeceksin. Bu fikirsiz yarın bir gün ''Allah, kitap, vatan, millet'' diye açıklamalar da yapar. Çünkü bu ülkede yapılan pisliklerden sıyrılmanın yolu bu. KİBRİNDE BOĞUL MENDEBUR!

Zaten özrün özür değildi. Özür dilerim hata ettim denir, farkında olmadan yapmışım denmez. Sen özrünü al kimse özür istemiyor, suçunun cezasını çekmen dileğiyle...

13.12.2020

Kadın tacizinden korunmak için kendisini banyoya kilitlemis, daha ne yapacaktın pis sapık!!! Eylemi gerçekleştirememis olman tacizci olduğun gerçeğini değiştirmez!!!

TÜM YORUMLARI OKU (13)