20 Bin Öğretmen Atamasına İlişkin Detaylar Açıklandı!

Milli Eğitim Bakanlığının 1 Eylül'deki 20 bin öğretmen atamasına ilişkin alanlar, taban puanlar ve kontenjan listesi 'www.meb.gov.tr' adresinden açıklandı.

Bu kapsamda en fazla atama yapılacak ilk 5 branş sırasıyla;

  • 7 bin 503 kontenjanla okul öncesi öğretmenliği, 

  • 2 bin 223 kontenjanla sınıf öğretmenliği, 

  • 1.250 kontenjanla özel eğitim öğretmenliği, 

  • 1.218 kontenjanla din kültürü ve ahlâk bilgisi ve 

  • 1.004 kontenjanla ilköğretim matematik öğretmenliği oldu.

Atama yapılacak alanlar ve kontenjanlar 👇

Popüler İçerikler

Avukatı Doğruladı: Tutukluluğunun Devam Etmesini Kaldıramayan Dilan Polat İntihara Kalkıştı!
Diyanet İşleri Başkanlığı Müşaviri Suat Okuyan'dan İş İnsanlarına Çağrı: Ali Erbaş İçin Araba İstedi
Koşun Kaos Var: Demet Akalın Programına Gülben Ergen'i Konuk Edince Seren Serengil'in Tepkisi Sert Oldu!
YORUMLAR
03.07.2022

1.218 kontenjanla din kültürü ve ahlâk bilgisi şu millete bir türlü din öğretemedik. Öğretmeni, imamı, diyaneti yetmiyor birde tarikatı şeyhi .

03.07.2022

Yani benim anlamadigim okul öncesi 7000 küsürlerde diger branşlar 400 bile degilken adaletli bir dagitim olmamis ama illa suçluyu dine bağlamak neden ben bir türlü anlamiyorumm 7000 kusurden bahsediyoruz en azindan dikab alani olmasi gerektigi gibi Diger branslar aslinda olmamasi gerektigi gibi , biz emek veriyoruz 30 kusur derse calisiyoruz dikabcilar olarak tabikide atanmamiz hakkimiz ayni sekilde diger branslarinda ama rica ediyorum emek veren insanlara laf edip de hemen konuyu dine baglamayin lutfen Sorun bizim atanma oranimizin fazla olmasi degil diger branslarin az olmasi Yani egerki orada en fazla atanma oranina sahip biz olsaydik yine tamam haklisiniz derdim ama madem illa birine laf edicem diyorsaniz ilk once 7000 atanmaya sahip olan bölume laf edin ki sira dikaba gelsin

03.07.2022

20 yıldır din kültürü için verilen kontenjan bence fazlasıyla yanlıştı.okul müdürüyüm yıllardır mili eğitimin baskısı nedeniyle seçmeli dersleri kuranı kerim vb seçiyoruz. 1 öğretmen olması gerekirken bu yüzden bütün okularda 2 din kültürü normu oluşuyor .sonuçta diğer branşları atamak yerine sürekli din ataması yapılıyor. gerçekten adil mi bu süreç ???

03.07.2022

Evet yeni yeni yayginlasiyor tamam,gecen sene dikaptan bile daha dusuk atamasi vardi bir anda yukselttiler ve seneye ondan sonraki sene yine bu konusmayi hatirlarsiniz umarim 7000 atama olduktan sonra bu oran seneye ne olur acaba ?? Yine dikabtan daha dusuk atamalar olur. Dikab olmasi gerektigi gibi digerleri olmamasi gerektigi gibi Imam hatip konusuna gelince o konuda ben de sizin gibi dusunmekteyim onune gelen her alana imam hatip vs aciliyor Benim bahsettigim, sizin hemen olayi dine baglamaniz, bizde emek veriyoruz boyle cumleler sozler gorunce emegim çöpe atilmis gibi hissediyorum nasil ki okul oncesi olsun biyoloji olsun vs bizlerde calisip dirsek curutuyoruz universitelerde, elbette atanicaz dedigim gibi sorun bizim bolumlerin atama orani degil diger bolumlerin atama oraninin adaletsizligi ve dengesizligi bu adaletsizligi de biz saglamiyoruz.

TÜM YORUMLARI OKU (4)