2 Yıldır Kullanılmayan Balıkesir Havalimanı Hakkında Bakanlık Açıklama Yaptı: 'Gerektiğinde Kullanılacaktır'

Vatandaşın cebinden çıkan 76 milyon lirayla inşaa edilen ancak 2020 yılında tamamlanmasına rağmen hiç uçak görmeyen Balıkesir Havalimanı hakkında Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı bir açıklama yaptı. Bakanlık, kullanılmayan havalimanı hakkında 'gerektiği anda kullanılmak üzere açık tutulmaktadır' dedi.

Birgün'ün aktardığına göre,Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı,milyonlarca lira harcanarak yapılan ve kullanılmayan havalimanlarına ilişkin açıklama yaptı.

Yapılan açıklamada, 88 milyon TL’ye yapılan, 38 personelin çalıştığı ve 10 yıldır kullanılmayan Çanakkale’deki Gökçeada Havalimanı’na ilişkin, “Çanakkale Gökçeada Havalimanı'nın, Ege Denizi ve Çanakkale Boğazı girişindeki konumu itibarıyla stratejik öneme sahip olduğu ortadadır. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünden ön izin alınmak kaydıyla genel havacılık hizmeti vermektedir. Ana karayla ada arasında ambulans uçak, helikopter ve devlet hava araçları kullanılarak hasta nakilleri yapılmaktadır” denildi.

Açıldığı 2020'den beri hiç uçak görmedi

76 milyon lira harcanan, 51 kişinin çalıştığı ve açıldığı 2020 yılından beri hiç kullanılmayan Balıkesir’deki Merkez Havalimanı’na dair de “Balıkesir Havalimanı, yine gerektiği anda kullanılmak üzere açık tutulmaktadır” denildi.

Açıklamada şu ifadeler de yer aldı: 'Çıldır Havalimanı'nın devlete maliyeti yoktur ve sözleşme gereği devlete gelir getirmek üzere işler haldedir. Gökçeada Havalimanı, stratejik önem ve Gökçeada'nın ana karayla bağlantısı nedeniyle işler haldedir. Tokat Havalimanı yolcular tarafından aktif bir biçimde kullanılmaktadır. Balıkesir Havalimanı, yine gerektiği anda kullanılmak üzere açık tutulmaktadır. Bu havalimanlarımızın hiçbirinde yolcu garantisi bulunmamaktadır. Havalimanlarından toplamda direkt gelir akışı sağlanarak, diğer projelere bütçe sağlanmaktadır.'

Popüler İçerikler

Münevver Karabulut'u Vahşice Öldüren Cem Garipoğlu'nun İntiharının Öncesindeki Son Görüntüleri Ortaya Çıktı
Bahar Dizisinde Timur'un Her Şeyi Anladığı Sahnedeki Çekim Hatası Gündem Oldu!
Arzu Sabancı'nın "A" Harfli Ekmeğini Kesen Çalışanın 1 Mayısını Kutlayarak Hepimizi Güldüren Kullanıcı
YORUMLAR

Gerketiginde kullanacagiz diye havalimani mi yapilir? Havalimani gerektiginde yapilir. Gerekmezse ne olacak peki?

07.06.2022

Güzel meyve sebze kurtulur. Salça olsun tarhana olsun güzel yapılır. Sonra halı yıkamak için de ideal. En azından bir drag yarışı falan yapılır. Hiç olmadı müteahhit falan para kazanır işte

06.06.2022

2020de açılmış bu havalimanında çalışan 51 kişinin görevi tam olarak nedir? Dışardan uçak gelmiyor kendi uçağımızı üretelim deseler şimdiye uçak üretmişti bu herifler.

06.06.2022

Agzina saglik

06.06.2022

ya niye zahmete girip açıklama yaparak kendinizi yoruyorsunuz aşk olsun ama... ...

06.06.2022

Durum aynen bu maalesef

TÜM YORUMLARI OKU (45)