2 Yaşındaki Çocuğunu Öldürmekle Suçlanan ve İdama Mahkum Edilen Kadının Yaşamak İçin Sadece 2 Günü Kaldı!

Melissa Lucio, 2 yaşındaki çocuğu Mariah'ı öldürmekle suçlanıyor.

15 Şubat 2007 akşamında Melissa ikiz bebeklere hamileyken 2 yaşındaki çocuğu Mariah, merdivenlerden düşüp bilincini kaybetmiş. Merdivenden düştükten 2 gün sonra Mariah nefes almakta zorlanınca, aile hemen sağlık ekiplerini çağırmış. Polis ve sağlık ekipleri eve geldiğinde Melissa'yı, 2 yaşındaki çocuğunun başında donup kalmış olarak bulmuşlar. Mahkeme ise Melissa Lucio'nun 2 yaşındaki çocuğunu öldürdüğünü düşünüyor.

15 yıl önce başlayan acı dolu olaylar, 27 Nisan 2022'de Melissa Lucio'nun idamı ile son bulacak.

2 yaşındaki çocuğunun ölümünden 2 saat sonra Melissa, 'Reid' adı verilen bir teknikle sorgulandı. Melissa'nın sorgusunda polisler, kadının yüzüne çok yakın mesafeden bağırdı, ölen çocuğunun fotoğraflarına bakmaya zorladı ve tüm delillerin onu gösterdiğini ve suçlu olduğunu söyledi. 5 saat süren sorguda ikiz bebeklere hamile olan Melissa, neredeyse 100 kez masum olduğunu söyledi. Polis ekipleri, Melissa'ya suçunu itiraf ettiği takdirde iyi davranılacağını ve kararın hafifleyeceğini söyledi. 5 saat süren zorlu bir sorgu sürecinin ardından Melissa, 'Ben yapmış olabilirim' diye mırıldanarak suçlamaları kabul etti. Mahkeme heyeti ise sorguda alınan itirafa dayanarak Melissa Lucio'ya idam kararı verdi.

52 yaşındaki Melissa Lucio, 27 Nisan'da zehirli iğne ile infaz edilecek.

Polis ekipleri, 2 yaşındaki çocuğun vücudunda bulunan morluklara dayanarak Mariah'ın annesi tarafından dövülerek öldürüldüğünü, olay yerine geldiklerinde anne Melissa Lucio'nun ağlayıp üzüldüğünü görmediklerini belirtiyor. Melissa Lucio'nun akraba ve çocukları ise Melissa'nın çocuğunu dövmediğini, çocuğun merdivenden düştüğünü ve vücudundaki morlukların düşme kaynaklı olduğunu söylüyor.

Melissa'nın diğer çocukları, savunma ekibi, birçok ünlü isim ve kadın dernekleri, Melissa Lucio'nun masum olduğunu iddia ediyor ve infazı engellemeye çalışıyor.

Uzman kişiler, çocukluğundan beri cinsel şiddete maruz kalan ve çocuk gelin olan Melissa Lucio'nun olay anındaki tepkisizliğinin sebebinin Melissa'nın şoka girmesi olduğunu söylüyor. Adli tıp raporlarında ise 2 yaşındaki Mariah'ın vücudundaki morluk ve yaralanmaların ne zaman gerçekleştiğine dair tutarsızlıklar mevcut. Raporları inceleyen bağımsız uzmanlar ve Melissa'nın avukatı ise Mariah'ın kanında pıhtılaşmayla alakalı bir rahatsızlık olduğunu ve morlukların sebebinin bu rahatsızlık olduğunu söylüyor.

Melissa'nın büyük oğlu John Lucio, "Annem masum, küçük kardeşimin ölümünün suçlusu o değil" diyor.

Melissa Lucio'nun avukatı Vanessa Potkin:

'Olayın yaşandığı sırada aile, yeni bir eve taşınmak için toplanıyorlardı. Oyun oynayan Mariah'ın sesini duymayınca çocuğu kontrol etmek için dışarı bakan Melissa, 2 yaşındaki çocuğu merdivenin ucunda dudağı kanarken gördü. Melissa çocuğun düştüğünü görmedi. Melissa'nın diğer çocukları Mariah'ın merdivenden düştüğünü gördüler ve ifadelerinde belirttiler.'

Olay yaşandığı sırada ikiz çocuklara hamile olan Melissa Lucio, bebeklerini hapishanede doğurmuş ve bebeklerini evlatlık vermeye zorlanmış.

'Aile, Mariah'ın nefes almadığını fark ettiklerinde acilen sağlık ekiplerini aradı. Polis ekipleri ise çocuğun vücudundaki morluklara bakarak Melissa Lucio'yu çocuğunu öldürmekle suçladı. Mariah'ın otopsisinde görüldüğü üzere morlukların asıl sebebi düşmeye bağlı olarak kanın pıhtılaşmasına bağlı bir rahatsızlık. Melissa'nın masum olduğunu belgeleyen birçok kanıt var ancak değerlendirilmiyor ve mahkeme çok yanlış bir karar verdi.'

“Bu umut ve umutsuzluk dolu bekleyiş, büyük bir işkence ve her geçen gün bu işkence büyüyor."

Teksas yasaları gereği, idam edilmeyi bekleyen suçlular infazlarından önce intihar etmesinler diye 24 saat kameralarla izleniyor. Melissa Lucio, 27 Nisan'da gerçekleşecek olan idamını bekliyor.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Son Cümlelerin Söylendiği Anda Etkilenmekten Kendimizi Alamadığımız 22 İdam Sahnesi
1950'lerin İstanbul'unda Yaşanmış Kan Dondurucu Bir Cinayet ve Halka Açık Son İdam
Suç İşledikleri Gerekçesiyle İnsanlar Tarafından İdamla Cezalandırılan 10 Talihsiz Hayvan

Popüler İçerikler

Gündem Olan Görüntü: Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş 'Kelime-i Şehadet'i Yanlış Okudu İddiası
İşitme Testine Kürtçe Engeli: Türkçe Bilmeyen Kadına SRT Testi Yapılmadı
THY Hostesine Saldırdığı İddia Edilen ve Ağza Alınmayacak Sözler Sarf Eden Dilan Çıtak'tan Açıklama Geldi!
YORUMLAR
24.04.2022

Çok yazık! Ya suçsuzsa?! böyle kesin olmayan suçların idamla sonuçlanması çok adaletsiz

24.04.2022

Kadını zaten ruhen öldürmüşler yapılanlara bakılırsa...

Pasif Kullanıcı
25.04.2022

Bu ne ya. 5 saat bir odada kime psikolojik işkence yapılsa bitsin diye suçu kabullenir çünkü başka ÇAREN yok. Nasıl bu şekilde değerlendirebilir ben anlamıyorum. Çıksa nolacak zaten kadının hayatını da sikmişsiniz yetmiyor mu bu aq. Ki olayın da Teksas gibi bir yerde geçmesi.... Sanki çocuk/insan hakkı çok kollanan bir yer....

TÜM YORUMLARI OKU (12)