Boğaziçi Üniversitesi'nden İstanbul Üniversitesi'ne, ODTÜ'den Galatasaray Üniversitesi'ne pek çok üniversiteden öğrencilerin katıldığı 2 Nisan'da yapılacak ekonomik boykot, 'Ekonomik gücümüzü kullanıyor, bayram sonrası tüketime bir günlük ara veriyoruz' diyerek başladı.
Gençler, 2 Nisan'da bir günlüğüne tüketimi durdurarak toplumun ekonomik gücünü ortaya koymayı ve tutuklu bulunan üniversite öğrencileri için seslerini duyurmayı hedefliyorlar. Bayramı ailelerinden ayrı geçiren 301 öğrenci için #2nisantüketimboykotu yapılıyor.
Peki, Ekonomik Boykot Nedir? Neden Yapılır?
Bireylerin genellikle geniş bir kamuoyu desteği ile başlattıkları boykotlar; siyasi, ekonomik, etik, kültürel, rekabetsel veya çevresel hassasiyetler çerçevesinde yapılır. Belirli markalar ya da ürünlerin mal ve hizmet alımının durdurulması ile yapılan ekonomik boykotlar, ekonomik baskı ile değişimi sağlamayı amaçlar.
Boykotların etkili olması için ise çoğu zaman geniş bir kitleye yayılması ve katılımın yaygın olması gerekir.
bu donemde sesini cikarmazsan eylemini yapmazsan bir faha firsat bulamayabilirsin. bugun ve yarin da tuketim yapmayacagim
Gazze'deki masum müslümanlar için boykot yapmayanlar şimdi boykot yapısı tuttu bırakın bu boş işleri boykot yapacaksanız müslüman kardeşlerimiz için yapalım taabi müslümansanız.
Bir siyasetçi tutuklandı diye boykot fln yapamam hic umurumda değil isterse hepsini tutuklasınlar banane hepsi birbirinin aynısı zaten milleti böyle boş işlerle meşgul etmeyin yapılacaksa gazze için boykot yapılır bu kadar!