1980'li Yıllarda Türkiye: Turizm Mi Daha Önemli Yoksa Doğa Mı?

BBC Arşivlerinde Türkiye programında bu hafta, BBC'nin 1988 yılında Türkiye'yle ilgili hazırladığı bir belgesel var. Belgesel Türk ekonomisinin turizme ihtiyacı olduğu ancak aşırı hızlı büyüyen turizmin doğayı tahrip ettiği anlatılıyor.

Popüler İçerikler

Kadir Ezildi'nin Nişanlısı Gamze Türkmen'in Türbansız Halini İfşa Eden Söylemezsem Olmaz Ekibi Çok Kızdırdı
Sezona Büyük Umutlarla Başlayan ATV Dizisi Erken Final Kararı Aldı!
Ünlü Gazeteci Güneri Cıvaoğlu Yaşamını Yitirdi
YORUMLAR
14.09.2018

Önemli olan insan hayatı, bunun için de para gerekli, para için turizm gerekiyorsa turizm, petrol gerekiyorsa petrol önemli. Doğaya dokunmayalım diye insanların aç kalmasına veya hayat standartlarının düşmesine göz yumamayız. Turistik yerlerdeki ağaçları keser turistik olmayan yerlere yenisini dikersin, kuruyan nehir yerine deniz suyunu arıtırsın, bir şekilde doğaya ayak uydurursun, doğa da sana ayak uydurur, önemli olan insandır. Bugün ağaç kesilmesin diyenlerin tamamı parfüm kullanıyor, araba kullanıyor, doğayı kirleten en büyük sanayi devlerinden alışveriş yapıyor, çünkü bunları yapmak zorunda herkes, çaresi yok.

14.09.2018

"kuruyan nehir yerine deniz suyunu arıtırsın" pardonda bi nehir öyle hemen oluşmaz. doğa asla insana ayak uydurmaz. insan doğaya ayak uydurmak zorundadır. hadi yiyosa şuan yağan yağmura benim işim var bana ayak uydur de. veya akan bi nehire söyle bakalım sen ordan geçene kadar durup sana yol verecekmi. önemli olan insan değil doğadır. çünkü doğa insana bağlı değil, insan doğaya bağlıdır. kimse turistik tesis yapılmasın demiyo. yapıyosan doğayı tahrip etmeden, doğa ile uyumla yapıcaksın. dünyada pek çok örneği var bunun. ama bizde önce ormanda yangın çıkart, sonra otel dik villa dik, veya koyları talan et tesis yap.

14.09.2018

ülkem ne güzelmiş.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ