1940'lı Yıllardan Kalma: Kırklareli'ndeki Bir Tarlada Bulunan ve 7 Girişi Olan Tünelin Sırrı Çözülmeye Çalışılıyor

Kırklareli'ndeki bir tarlada bulunan ve 1940'lı yıllarda yapıldığı değerlendirilen tünelde çalışmalar devam ediyor. 7 girişi tespit edilen tünelde haberleşmede kullanılan kablo ve tellere rastlandı.

AA'da yer alan habere göre, Kırklareli'nin Dereköy yolu mevkisinde tarlasını sürdüğü sırada büyük bir taş fark eden çiftçi, taşın altında tünel görerek durumu Kültür ve Turizm Müdürlüğüne bildirdi.

Bunun üzerine harekete geçen Müze Müdürlüğü uzmanları ile İstanbul Galeri Mağara Araştırma grubu üyelerinden 4 araştırmacı tünele girdi.

İçerisinden su aktığı belirtilen tünelde yaklaşık 6 saatlik bir çalışma yapan ekipler, tünelin 7 girişini tespit etti.

Yaklaşık 300 metre ilerleyebilen ekibin, tünelin bazı bölümlerinde çökme tehlikesi bulunduğu için devam edemediği belirtildi.

Ekip tünel içerisinde haberleşmede kullanıldığı değerlendirilen kablo ve tellere rastladığı bildirildi.

Kültür ve Turizm Müdürü Necmi Asan, tüneldeki çalışmaların titizlikle sürdürüldüğünü belirtti.

Asan, ön incelemelerin ardından detaylı çalışmaların yapılacağını sözlerine ekledi.

Popüler İçerikler

Kadınların Kırmızı Ruj Sürerek "Çiftleşme" Mesajı Verdiğini İddia Eden Uzman
Almanya’da Noel Pazarına Saldırı: Saldırgan Suudi Arabistan Vatandaşı Bir Doktor Çıktı!
Müge Anlı'da Yeni Bir Fenomen Doğdu: Habibe Kendine Has Tarzı ve Tavrıyla Hepimizi Fena Gaza Getirdi!
YORUMLAR
26.12.2018

Tarihini bilmeyen bir halkız resmen. Hadi onedio editörleri bilmiyor, bakanlıktaki hiç kimse de bilmiyor mu Çakmak Hattı'nı?

27.12.2018

Altında tünel olan kalelerden biri şu hastanenin oralardaki kale mi? Önce bir içini temizlesinler oranın, onu bile yapmıyorlar :)

26.12.2018

ikinci dunya savasinda nazi tehlikesine karsi yapilmaya niyetlenilen bi kismi yapilan çakmak hattina ait olsa gerek

27.12.2018

Atatürk’ün "savaş, oldum olası toprak üstünde yapılır ve toprak üstünde kazanılır, yahut kaybedilir. çakmak hattı ne kadar güçlü olursa olsun ömrü, bir muharebeninki kadar kısadır. ben milletimin parasını bir kapris uğruna toprak altına gömdürmem." Diyerek desteklemediği ve sonraki zamanlarda haklı olduğunun anlaşıldığı Çakmak Hattı kalıntısı

27.12.2018

taarruz eden bir kuvvet, önce bombardıman yapar. Tanzim ateşi ile mesafe ayarlanır, tahrip ve imha ateşi ile düşmanın kuvvetleri ateş altına alınır. Bombardıman sırasında esas güç olan piyadeyi ya geri hatlara çekeceksin, ki bu cephe hattında derinlik ister; ya da toprak altında muhafaza edeceksin. Hele ki savunan gücün elinde mekanize birlikler ile tank taburları yoksa; el mahkum toprak altına gireceksin. Bu askerliğin olmazsa olmaz kuralıdır.

TÜM YORUMLARI OKU (13)