194 Yolculu Uçak İniş Yaptığı Sırada Bir Kişi Kapıyı Açtı: 9 Kişi Hastaneye Kaldırıldı

Güney Kore'de Daegu Uluslararası Havalimanı'na iniş gerçekleştiren Asiana Hava Yolları'na ait uçağın kapısı açıldı. 194 yolcu bulunan uçağın iniş sırasında kapısının açılması ile bazı yolcular panik ve nefes darlığı yaşadı.

Bazı yolcular panik ve nefes darlığı şikayetiyle hastanelere sevk edilirken kapıyı açan kişi ise tutuklandı.

Kapıyı açan kişinin ise 'Bulandım' diyerek acil çıkış kapısını açtığı iddia edildi.

İşte o anlar: 👇

Farklı açıdan o anlar: 👇

Popüler İçerikler

Cezaevinde 37 Kiloya Düşen Nihal Candan İçin Tahliye Kararı Verildi
'İmam' Halil Konakçı, İlber Ortaylı'ya Ateş Püskürdü! 'Bizans Tohumu, Yunanlı, Dönme!'
Kızıl Goncalar Naim'in Yıllar Öncesinin Efsane Dizisinde Oynadığı Ortaya Çıktı!
YORUMLAR
26.05.2023

Pardon bir battaniye alabilir miyiz biraz esiyor sanki :)

26.05.2023

Haraket halindeylen açılabildiğini bilmiyordum. Bir kerede Çin'deydi galiba, uğur getirsin diye uçağın moturunun içine bozuk para atmışlardı. Şansına kalkmadan yerde, motorun altında bozuk paraları fark ediyorlar. Motorun içine de bakınca, bir avuç dolusu bozuk para buluyorlar....

havadayken açılamaz doğru ve bunun iki sebebi var, yüksek irtifada kabin basıncı ve dış hava basıncından dolayı kilitli olmasa bile açılamaz ve kapılar mekanik kilitlerin dışında sadece kokpit içinden kontrol edilebilen elektroik kilitler ile de korunur. Ama acil çıkış kapısı bunun istisnasıdır. o kapıların açılmasını engelleye tek şey basınç farkıdır ama bu banıç farkı 2000m ve altı irtifalarda aynı etkiyi yaratacak kadar güçlü değil, bir de yanlışlıkla açılmasını engellemek için kilit mekanizması iki elle kullanımı gerektirir.

26.05.2023

Böyle şeyler sadece Türkiyede olur sanırdım 😂 bunaldım diye uçak kapısı açmak nedir ya

bir daha uçağa binememe ve yalkaşık 200 bin dolar civarında fatura demek oluyor yolcuya. çünkü acil çıkış kapıları bir kere açıldımı bir daha kapanmaz ve değiştirilmesi gerekir.

TÜM YORUMLARI OKU (12)