19 Yaşındaki Gencin Kendine Verdiği Zararları Dövme ile Kapatmayı Kabul Eden Anlayışlı Sanatçı

Akıl hastalıklarıyla baş eden 19 yaşındaki bir genç kendinde açtığı yaraları dövme ile kapatmak isteyince hiç kimse kabul etmedi. BoredPanda'dan derlediğimiz habere göre bir dövme sanatçısı dışında.

19 yaşındaki Aoife Lovett yıllardır akıl sağlığı problemleriyle baş ediyor. İyileşmiş olmasına rağmen vücudundaki yaralar sürekli kötü günleri hatırlatıyormuş.

"İki yıldır temiz olmana rağmen her gün sürekli daha önce yaptıklarının sana hatırlatılması çok zor. O zamanlar nasıl hissettiğine dair anılar canlanıyor..." dedi Lovett.

'Yaralarla birlikte utanç geliyor, hatta suçluluk, özellikle ailenin yanındaysan.'

Aoife de yaralarını dövmeyle kapatmak istedi ancak konuştuğu hiçbir dövmeci bunu kabul etmedi, biri dışında.

Aoife'nin annesi, Ryan Kelly'nin 'Scars Behind Beauty' (Güzelliğin Ardındaki Yaralar) adlı projesiyle karşılaştı. Projenin amacı insanların kendi kendilerine verdikleri yaraları aşmalarını ve geride bırakmalarını sağlamak.

Aoife'nin yaralarını inceleyen Ryan, yaptığı dövmelerden ücret almamaya karar verdi.

Şubat ayında, aynı Aoife gibi bir kadın içeri girmiş ve yaralarını dövme ile örtmesini istemiş Ryan'dan. O da bu projeyi başlatmış.

"Rastgele bir kız kapıdan girdi ve hikayesini anlatmaya başladı. Sonuç olarak ondan para almak doğru hissettirmedi. Onun için değeri benim alacağımdan çok daha fazla."

Aoife'ye göre bu 'çirkin bir şeyi güzeliyle örtmek'. "Resmen farklı bir özgürlük ve özgüven hissi."

Ryan diğer dövme sanatçılarını da yargılamamak gerektiğini söylüyor. Sonuçta dövmenin en iyi gözükeceği yer pürüzsüz bir deri.

Ancak onun için çok şey ifade ediyor bu proje. Sonuçta bir insanın geçirdiği zor zamanları atlatmasına yardım ediyor.

Bu amaç için dövme yapan tek sanatçı Ryan değil, İngiltereli Poppy Seger şu ana kadar bir sürü insana yardım etti.

"İnsanların kendi kendinde bıraktığı yaraların üstüne dövme yapmak tetikleyici olabiliyor. Anıları ve gözyaşlarını getirebiliyor yanında." diyor Poppy.

Avustralyalı sanatçı Whitney Develle de buna benzer çalışmalar yapıyor.

Sosyal medyadan birçok cevap geldi sanatçının yaptığı jeste.

'İşte bu gerçek bir dövme sanatçısı. Kalpten dövme yapan... Yaraları kaplamayan dövme insanlarına sesleniyorum. Belki de yanlış mesleği yapıyorlar. Sen güzelsin. Artık yüzünde kocaman bir gülümsemeyle devam edebilirsin. Herkes için bir farklılık yaratan bütün dövme sanatçılarına teşekkürler.'

'Cidden mi? Empati kurabiliyorum. Ama ben 10 yaşından 30'larıma kadar kendime zarar verdim. Yaralarım çok daha kötü. Çift dikiş. Beni üzmüyorlar ya da neden yaptığımı anımsatmıyorlar. Hayatımda atlattığım bütün o zor zamanları hatırlatıyorlar! Bana, yaşadığım için şanslı olduğumu hatırlatıyorlar. Yaralar onda 'utanç ve suçluluk' hissi mi yaratmış? Hoş yine de üstesinden gelmiş ve daha iyi bir insan. Ben yaralarımı kucaklıyorum ve artık onlardan utanç duymuyorum. Dövmeler gayet tatlı, onun için mutluyum ve en iyi dileklerimi sunuyorum. Ancak yaraları olan diğer insanların dabilmesini istiyorum: Utanç veya suçluluk duymamalısınız.'

'Hepimiz çabalıyoruz, çoğu insan içerideki savaşı dışarı yansıtmıyor, ancak bu insanlar iki türlü de yansıtıyor. Bu insanların çabalarını şahane sanat eserleriyle güçlendirdikleri için bu inanılmaz sanatçılara teşekkürler.'

Harika insanlarsınız, insanların içten içe verdikleri savaşta galip gelmelerine yardım ettiğiniz için... 👏

'Bir insanın hayatındaki bu kadar olumsuz bir şeyi pozitif bir şeye dönüştürmenin ne kadar güzel bir yolu!'

Popüler İçerikler

Rasim Ozan Kütahyalı’dan Atatürk Sözleri: “Şeytan Taşlamakla Anıtkabir'de Yapılanlar Benzer Eylemler”
TikTok Fenomenleri Çağla ve Cansu Arasında ‘Erkek’ Kavgası Çıktı: Cansu, Çağla’yı Silahla Vurdu
Acun Ilıcalı Futbol Yatırımlarına Devam Ediyor: Yeni Takımı Slovenya'dan
YORUMLAR
18.11.2017

catlaklara da bizmi yapsak 🤣🤣

harbiden he hazır çizgiler varken onları tel örgü şeklinde dövme yaptırabilirsin çok ses getirir yani

18.11.2017

iyi güzel. anlayamadığım yeri ise , eğer ki yaralar görünsün istemiyor isen neden sosyal medyaya servis edip normal hayatta kapatılmadan o izleri görebilecek insan sayısının milyon fazlasına gösteriyorsun.Bence pişmanlık biraz sakinlik gerektirir hayatı hep doruklarda yaşama isteği dövmeyle kapatılamayacak şeylere sebep olabilir.

06.12.2017

mesele o anki kendinden rahatsız olması bence. şişmansındır ve utanırsın, seni kimse görsün istemezsin, ama zayıflarsın ve eski fotolarını paylaşabilirsin, çünkü artık kendinden mutlu olursun. burada da aynı durum var bence, yara izlerini eksik, kusur gibi görmesi doğal ama artık kendi yeni halini sevdiyse, o psikolojiden çıkmıştır ve minnet duyduğu için dövmecinin adına teşekkür amaçlı paylaşması doğal. pişmanlık burada mutlu sonla bitmiş, bu da vefa borcunu gerektirir.

sadece jilet değil sanki biraz da yakmış gibi benim de vardı böyle ama şimdi dikkatli bakılmayınca görünmüyor yani övünmüyorum bununla hatta şimdi utanıyorum pişmanım bir gençlik hatasıydı

TÜM YORUMLARI OKU (16)