19 Mayıs'ta Adliyeler ve Noterler Açık mı, Kapalı mı? Adliyeler ve Noterler Ne Zaman Açılacak?

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları için geri sayım başladı. Ülkenin birçok yerinde 19 Mayıs kutlamaları için hazırlıklar yapılıyor. 19 Mayıs günü resmi tatil olarak kabul edildiğinden dolayı kamu kurumlarında ve özel sektörde olan bazı vatandaşlar çalışmayacak. Adliyede işleri olanlar 19 Mayıs Cuma günü adalet saraylarının açık olup olmadığını araştırmaya başladı. Peki 19 Mayıs günü adliyeler ve noterler açık mı, kapalı mı? Adliyeler ve noterler ne zaman açılacak? İşte detaylar...

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları için geri sayım başladı. Vatandaşlar ise o gün kamu kurumlarının açık olup olmadığını merak ediyor.

19 Mayıs günü resmi tatil olarak kabul edildiğinden dolayı pek çok kamu kuruluşu ve özel sektör tatil olacak. Pek çok kişi ise adliyelerin, noterlerin 19 Mayıs günü çalışıp çalışmayacağını merak ediyor.

19 Mayıs'ta Adliyeler Açık mı, Kapalı mı Olacak?

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı resmi tatil olarak kabul edildiğinden dolayı Türkiye'deki tüm adliyeler kapalı olacak. Adliyeler, 19 Mayıs günü vatandaşlara hizmet veremeyecek.

Adliyeler Ne Zaman Açılacak?

Adliyeye gitmesi gereken vatandaşların 18 Mayıs Perşembe günü saat 08:00 - 17:00'a kadar işlerini halletmeleri gerekiyor. 19 Mayıs günü resmi tatil olduğundan dolayı adliyeler kapalı olacak. Ayrıca 20- 21 Mayıs hafta sonu olduğu için hizmet veremeyecekler.

Adliyeler, haftanın ilk iş günü olan 22 Mayıs Pazartesi vatandaşlara hizmet vermeye devam edecek.

19 Mayıs'ta Noterler Çalışıyor mu?

19 Mayıs Cuma günü adliyeler ve tüm kamu kurumlarında olduğu gibi noterlerde hizmet veremeyecek. Noterler, 22 Mayıs Pazartesi günü hizmet vermeye başlayacak.

Fakat noter satış ve tasdik işi olanlar, nöbetçi noterlerde işlerini halledebilecekler.

Popüler İçerikler

Eski Milli Sporcu Emre Başkan'ı Makas Atarken Öldüren Sürücü Serbest Kaldı
Kime Taş Geldi? Müge Anlı Narin Cinayeti ile İlgili Hakkında Yazılanlara Sert Yanıt Verdi!
Derbiyi İzlemek İçin Nişan Atan Fenerbahçe Taraftarı Viral Oldu