17 Yaşındaki Aleyna Can'ı Öldürdü, Facebook'a Girip Şiddet Dolu Geçmişini Sildi

İstanbul Kartal'da 17 yaşındaki Aleyna Can'ı öldürdükleri gerekçesiyle aranan iki şüpheliden biri olan ve cinayet sırasında cinayeti işleyen Eser D.E'nin yanında bulunan M.V yakalandı. 

Öte yandan cinayetin baş şüphelisi olarak aranan Aleyna Can'ın erkek arkadaşı Eser D.E’nin cinayetten sonra Facebook hesabına girerek tabancalı ve şiddet içerikli paylaşımlarını sildiği ortaya çıktı.

17 yaşındaki Aleyna Can başından vurulmuş olarak bulundu.

Hürriyet gazetesinin haberine göre bir ihbarı değerlendiren polis Kartal Cevizli'deki günlük kiraya verilen bir dairede başından vurulmuş olarak 17 yaşındaki Aleyna Can'ın cansız bedenini buldu. Yapılan parmak izi incelemesi ve güvenlik kameraları kontrolünde daireden Eser D.E ve arkadaşı M.V’nin koşarak çıktıkları saptandı.

Uyuşturucu, hırsızlık ve ruhsatsız silah taşımaktan kaydı var.

Aleyna Can, 1.5 yıldır birliktelik yaşadığı erkek arkadaşı Eser D.E'den ayrılmak istemişti. Ancak Uyuşturucu, hırsızlık ve ruhsatsız silah taşımaktan kaydı olan Eser D.E, kendisinden ayrılmak isteyen Aleyna Can'ı 3 ay önce tehdit etti ve dövdü.

Aleyna da mahkemeden uzaklaştırma kararı aldırdı. Önceki akşam erkek arkadaşının ayrılma vaadi üzerine bu konuyu konuşmak için ısrarlı çağrısına olumlu yanıt vererek daireye gitti.

Gittiği dairede Aleyna Can başına sıkılan tek bir kurşunla öldürüldü. Cinayetin işlendiği günlük kiralamalarda kullanılan dairenin ise daha önce 17 kez mühürlendiği ve kaçak olarak tekrar kullanılmaya başlandığı ortaya çıktı.

Katil zanlısı Eser D.E Facebook'taki paylaşımlarını sildi.

Maltepe İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, cinayet sırasında Eser D.E’nin yanında olduğu belirlenen M.V’yi Gülsuyu’nda düzenlenen operasyonla yakalandı.

Bu sırada cinayetin baş şüphelisi olan Eser D.E'nin Facebook hesabında hareketlilik gözlendi.

Tabancalı fotoğrafını sildi.

Eser.D.E hesabındaki  tabancalı fotoğrafı ve şiddet içerikli paylaşımlarını sildi. 2014 Nisan ayına kadar olan paylaşımları silinen Eser D.E’nin geride gülen fotoğrafları kaldı.

Popüler İçerikler

Fenerbahçe Kadın Voleybol'un Genç Yıldızı Duru Türknas'ı Yakından Tanıyalım!
Arka Sokaklar'a Dönen Şevket Çoruh'tan Kahkaha Attıran Serenay Sarıkaya Göndermesi!
AKP Milletvekili Adem Yıldırım'ın Gündem Olan Konuşması: "5 Milyondan Fazla Türk Vatandaşı Olmuş Arap Var"
YORUMLAR
03.12.2017

WATTPAD denen illet yüzünden 10-11-12-13-14-15 yaşında kızlarımız tecavüzün, ensestin, şiddetin, uyuşturucunun normalliğine; bunu kullanan erkeklerin karakteri sağlam, "delikanlı", sahiplenen kişiler olduğuna, yeterli "sevgi" ve "aşk" ile bu hanzoları değiştirip "aşk kuşu" yapabileceğine inanıyor. Göz göre göre gelen bu tiksindiren "AŞK CİNAYETLERİ" adı verilerek yumuşatılan canilikler bu tür saçma bakış açılarının gencecik kızlarımıza empoze edilmesiyle çoğalıyor. Lütfen aileler olarak daha duyarlı olalım ve çocuğumuzun e-kitap okumasına sevinmek yerine ne okuduğuna bakalım.

03.12.2017

Tabii ki sürekli çocukları kontrol edelim demiyorum. Çocuklar ilgi ve sevgiyle büyür, gördüğü şeye göre karakteri oluşur. Çocukların bu "iyi"-"kötü" ayrımını tam anlamıyla yapabilecek şekilde yetişmesi gerekiyor. Yoksa bu aşırı doğru/yanlış bilgi istilasında olduğu dönemde çocuğa yasaklar koyarak onu bu akıştan izole etmek doğru/mümkün değil. Aileler yalnızca doğru akışın olduğu kanala yönelmeyi öğretebilir. Lütfen bunun görünenden daha riskli ve önemli olduğunu farketmeliyiz. Çocukları sevgi ve ilgiyle yetiştirelim, unutmayalım bizim geleceğimiz bu çocuklar.

Ya kimse yanlis anlamasin kizi suclamiyorum kesinlikle, onun bunun cocugu yapmis gene yapacagini da, ben boyle tipleri yolda gorsem dengesiz biri oldugunu anliyorum, kizlar neden ve nasil bu tiplerle sevgili oluyor? macera mi ariyorlar? cidden soruyorum.

03.12.2017

ben yazacaktım siz benden önce davranmışsınız, bazılarının yetiştiği çevre ve kültürden kaynaklı kro kız diye tabir edebileceğimiz kızlar var böyle şeylerden hoşlanıyorlar haddinden fazla kıskanılmayı eşya muamelesi görmeyi aşk sevgi sanıyorlar sonra yanlış kararlarının bedelini ödüyorlar ne yazık ki

Pasif Kullanıcı
03.12.2017

Gerçekten aklım almıyor, sözün bittiği noktadayız desek yeridir. Altta "kızlar kendilerini güvende hissettikleri için" ile başlayan bir çok yorum var. Gerçekten de kendisini bu tarz kişilerin yanında güvende hisseden var mı? Açıkçası şu tarz insanların yanında güvende hissetmek için psikolojik travmaya sahip olmak gerekiyor, başka açıklaması olamaz; inanmam. Ben bu tarz bir kekoyla kırk sene muhatap olsam yeninden de kendimi güvende hissetmem. Hiç bu gencecik güzelim kız sormamış mı kendisine benim bu herifle ne işim olacak diye. Maçoluğun, kıskanmanın aşk ile ne alakası var anlayamıyorum, özgürlüğünüzün kısıtlanması size nasıl bir güven veriyor onu da anlayamıyorum. Aileniz sizi kısıtladığında neden isyan ediyorsunuz da sevgiliniz aynı şeyi yapınca "çünkü beni seviyor, aşık olan insan kıskanır ve kısıtlar" diyorsunuz? Efendi insanlarla sevgili olun, kültürlü insanlarla konuşun, kendinizi sevin; canınızı sokakta bulmadınız yahu.

04.12.2017

benim lisede bir arkadaşım vardı kız bir sevgili yapmıştı kendi babasının evinden çıkarken sevgilisinden izin alıyordu şaka gibi duruyor ama gerçek

TÜM YORUMLARI OKU (123)