17 Yaşında Marmara Üniversitesini Hackledi: ‘Devletime Zarar Verecek Bir Şey Yapmıyorum’

Marmara Üniversitesi'nde 5 bin 698 kişinin verilerinin 15 Eylül'de sızmasının yankıları sürerken detaylar ortaya çıktı. Kişisel Verileri Koruma Kurumu'nun (KVKK) yayınladığı 'veri ihlali bildirimi' sonrasında kamuoyuna yansıyan olaya, 17 yaşındaki bilgisayar korsanının neden olduğu saptandı.

Sistemi hackledi, SMS gönderdi

Üniversitenin Bilgi Yönetim Sistemi içerisindeki SMS gönderim servisindeki yetkili kullanıcı hesabı, 17 yaşındaki 'YUBA' rumuzlu bilgisayar korsanı tarafından ele geçirilmesinin ardından SMS göndermesi ile ortaya çıktı.

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre; ele geçirilen kullanıcı hesabının yeni kullanıcı hesapları tanımlama yetkisi olduğundan 3 yeni kullanıcı hesabı tanımı yapıldığı da tespit edildi.

Veri sızıntısının bildirilmesinin ardından KVKK da konuyla ilgili inceleme başlattı. Kurum, Marmara Üniversitesi tarafından yapılan ihlal bildirimini ilan ederken, ihlale ilişkin inceleme başlattı.

Yetkililere seslendi

Marmara Üniversitesinin veri sistemini hackleyen kişi SMS göndererek yetkilileri uyardığı ortaya çıktı. 17 yaşında 'YUBA' rumuzunu kullanan kişi mesajında yetkililere seslendi.

Hacker, 'Merhaba sayın Marmara Üniversitesi. Ben YUBA 17 yaşında bilgisayar korsanıyım. Fakat devletime zarar verecek hiç bir şey yapmıyorum. Sadece web sitesinde açık buldum ve hackledim. Yüksek risk içeren bir açık. Yetkili kişi lütfen benimle irtibata geçsin. Açığı söyleyim kapatın.' şeklinde SMS gönderdiği ortaya çıktı.

Popüler İçerikler

Dilber Yine Yürek Hoplattı: Yeni Pavyon Dansı Geldi!
Koşun Kaos Var: Demet Akalın Programına Gülben Ergen'i Konuk Edince Seren Serengil'in Tepkisi Sert Oldu!
İlk Buluşmada Alman Usulü Hesap Ödediği İçin Buluştuğu Kişinin Cimriliğinden Dem Vuran Kadın Tartışma Yarattı
YORUMLAR
28.09.2022

Çocuğa müebbet verilip açığa sebep olanlar terfi ettirilir.

28.09.2022

trajikomik

28.09.2022

Umarım bu sefer tek bir sefer dürüstlük ve doğruluk ödüllendirilir. Suç işleyip serbest kalana, hatta suçun hiç araştırılmadığına alıştık. Bari bu sefer doğruluk, sorumluluk ve dürüstlük ödüllendirilsin. O bile bize bir teselli, umut olur.

28.09.2022

Hazır hacklemişken bir vatandaşın notlarıyla diplomasına da baksaydı

28.09.2022

meşaşını aldım bro )))

TÜM YORUMLARI OKU (12)