17 Bin Liralık Servis Ücretine İtiraz Edince Kızı Yaya Kaldı

İstanbul Pendik'te 6.2 kilometrelik yol için yıllık 17 bin 700 lira ücret ödeyen veli, şirketi Tüketici Hakem Heyeti'ne şikayet edince kızı servis listesinden çıkartıldı.

17 bin 70 lira servis ücreti çıkardılar

Salih Aygül, Pendik’teki oturduğu ev ile kızının okulu arasındaki 6.2 kilometrelik yol için yıllık 17 bin 70 lira servis ücreti ödedi. Aygül ödediği ücretin İBB’nin Toplu Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü’nün belirlediği ücret tarifesiyle karşılaştırdı. Yaptığı hesaplamada ödemesi gereken rakamın 9 bin 705 lira olduğu ortaya çıktı.

İtiraz edince servis listesinden adı silindi

Salih Aygül, aradaki büyük fark nedeniyle Tüketici Hakem Heyeti’ne başvurdu. Aygül’ün şikayetine, servis şirketi sözleşmeyi iptal ederek karşılık verdi ve ödediği 17 bin 70 lirayı iade ederek kızını servis listesinden çıkardı. Okulun tek servis firmasıyla çalıştığını belirten Aygül, kızının mağdur olduğunu söyledi.

"İki kata yakın ücret talep edilmesi fahiş bir uygulama"

İstanbul Umum Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Günhan Sinar ise velinin haklı olduğunu belirterek şunları söyledi: “Yapılan davranış doğru değil. Yönetmeliğin hiçbir yerinde şikayetten dolayı öğrenci servise alınmaz diye bir kural yok. İBB’nin uygulaması var, burada kilometre belirleniyor. Belediyenin kendi servis araçları yönergesinde, öğrencinin eviyle okulu arasındaki İETT hattındaki kilometreye göre hesaplanır diyor. Bazen kilometre farkları oluşabiliyor ama bu fark da 2-3 kilometre olabilir. Bu olayda ise iki katı ücret talep ediliyor. Bu tamamen fahiş bir hesaplama.

Popüler İçerikler

Gündem Olan Görüntü: Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş 'Kelime-i Şehadet'i Yanlış Okudu İddiası
Zengin ve Fakir Erkek Karşılaştırması Yapan Yeliz Yeşilmen'in Bakış Açısı Kullanıcılar Tarafından Desteklendi!
Narin'le İlgili Soruşturmada İmamın Gözaltı Nedeni Belli Oldu: Konuşmasınlar Diye Kur'an'a El Bastırmış
YORUMLAR
19.09.2022

Ya bu deveyi güdersin, yada bu diyardan gidersin mantığı ile yürümez bu işler. Denetleme ve yaptırım şart. Çocuğun ne suçu var yahu?

19.09.2022

yaptirim ne icin olacak acaba? bu adam belirlenen tarifeden fiyat vermek zorunda degil ki? tarifenin asagisindan fiyat uygulamak, haksiz rekabete girer o suc. tarifenin yukarisinda hizmet verebilir bunun adi serbest piyasa. eger bu servis sirketinden memnun degilse, sozlesmeyi fesh eder. olay bu.

19.09.2022

Böylelerine verilecek en güzel cevap, o servis şirketinin taşıma lisansının iptal edilmesidir. Adam hakkını aramış, devletin adaletine sığınmış, bunların yaptıklarına bak...

19.09.2022

firma a firmayı kapatır b firma diye acar ama birazda

19.09.2022

ne var devlet bu servis ücretlerine başka bir çözüm getirse.. her öğrenci servisten yararlana bilse, böyle sıkıntılar yaşanmasa, mesela devlet servis kullanmak zorunda kalan öğrencilere yardım etse..

TÜM YORUMLARI OKU (17)