16 Yaşındaki Ömer Barış Topkara'nın Polis Tarafından Vurulduğu An Kamerada

İstanbul Esenyurt'ta 10’ncu sınıf öğrencisi 16 yaşındaki Ömer Barış Topkara'nın hırsızlık yaptığı iddiasıyla gözaltına alındıktan sonra kaçmaya çalışırken polis tarafından vurulduğu anın görüntüleri ortaya çıktı.

Görüntülerde polisin elinde silah ile Ömer Barış Topkara ile arkadaşını kovaladığı, kaçamayacaklarını anlayan ve duran çocuklara polisin silahın kabzasıyla vurduğu ve Topkara'nın yere yığıldığı görülüyor.

Ömer Barış Topkara, 16 Şubat günü eski okul arkadaşı E.S. ile alışveriş yapmak için Esenyurt’taki bir alışveriş merkezine gitti. İki genç mağazadan çıkarken alarm ötmesi üzerine mağaza çalışanları polise haber verdi.

Dikkat! +18

Güvenlik kamerasına yansıyan olay anına ilişkin görüntüler şiddet içermektedir. 

Polis, E.S. ve Ömer Barış Topkara’yı gözaltına aldı. 2 çocuk karakola, oradan da sağlık kontrolü için Esenyurt Devlet Hastanesi’ne götürüldü.

Bu sırada birbirlerine kelepçeli olan 2 çocuk kaçmaya başladı. Polisin arkalarından yetiştiği çocuklar durunca polis memuru H.D.S’nin elindeki silah, Topkara'nın ensesine vurmasıyla ateş aldı.

Polisin silahından çıkan kurşunla başından ağır yaralanan çocuk, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.

Polis memuru önce serbest bırakıldı

Gözaltına alınan ve olayın kaza olduğunu öne süren polis memuru savcılık tarafından tutuklanma talebiyle Büyükçekmece nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi. Ancak hakim, H.D.S.’yi adli kontrol tedbiri vererek serbest bıraktı.

Daha sonra Cumhuriyet Başsavcılığı'nın itirazı üzerine polis memuru ‘olası kastla öldürme’ suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Daha sonra Cumhuriyet Başsavcılığı, polisin serbest bırakılmasına itiraz etti. İtirazı değerlendiren bir üst mahkeme, polis memuru H.D.S. hakkında tutuklama amaçlı yakalama kararı çıkardı. Polis memuru salı akşamı gözaltına alınarak Büyükçekmece Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne çıkarıldı. Yakalama kararı yüzüne okunan polis H.D.S. ‘olası kastla öldürme’ suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Görüntülerin ortaya çıkmasının ardından sosyal medyadan ve Ekşi Sözlük'ten tepkiler yükseldi...

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Popüler İçerikler

Kimse Bunu Beklemiyordu! Galatasaray'ın Yıldızı Mauro Icardi 23 Nisan Paylaşımında Fenerbahçe U19'a Yer Verdi
Dilan Çiçek Deniz'in Yaza Damgasını Vuracak Yeni Aşkı Ünlü Yönetmenin Oğlu Çıktı!
Yeni Sezonda Hayata Geçecek! TFF Hakemler Konusunda Büyük Adım Attı
YORUMLAR
01.03.2017

ya polis olunca kendını bı bok sanıp belınde sılahı var dıyede sekıl sukul yapan ERGENLERI goreve cıkartırsan bu olur 1. bu cocuklar pkk degıl amına kodum evladı ! altı ustu en fazla hırsızdır oda mechul ! 2.16 yasında elıned taş bıle olmayan bı cocuga sılah cekmek ne lan gavat ! 3.kafasına sılahla vurmak ne ? ulan ne bu boyle kafayımı yemıs akıl saglıgı yerındemı aq . gıttı ulan pisi pisine cocuk

01.03.2017

sen ne savunuyosun lan asıl ? hayırdır kızım ? hırsız olmak ölümü hak etmek demek degıl ! bu cocuk 16 yasında daha reşit bile değil hırsızlık yapmıs olasada ölmesımı gerekıyor ? onca sapık katil hain varken ? neyın kafasını yasıyosun ! 8 aylık 20 yasında ERGEN neyın mucadelesını vermıs daha yenı baslamas ! ben polısı gömmüyorum . gömulcek olanıda var oda ayrı . NE OLURSA OLSUN COCUGA OYLE DAVRANMAYA HAKKI YOK ULAN SILAH ATES ALMASA VURUSA BAK kafasına . polıslerın yasadıgı hayatta ılgıl bılgım var 1 sene boyunca gecelı gunduzlu gordum yasadım ! bana bımıs bılmıs konusma ! kac yasındasın sen ya 11 mı saglıklı dusunemıyosun bence .

02.03.2017

Eğitimle,vicdanla,cahillikle alakası yok arkadaşlar.Ya millet buraya polisi kötülemek için gelmiş akbaba sürüsü gibi yemin ederim! Kaç yaşında olursa olsun sonuçta o çocukta polis yemini etmiş,dikkatli olması gereken şeyler var.Dikkatli olmuyorsa bu da insanın canına mal oluyorsa devlet zaten gerekeni yapar.O polisi görevine-silahına-kimliğine el koyar.Napsın hırsıza mı göz yumsun?!Ondan sonra da “Polisler boş adam bi b*k yapmıyo yeaa” diye ağlayacaksınız abi!?16 yaşında falan deyip olayı bu kadar dramatize edip bu kadar basite indirmeyin, hepimiz o yaşlardan geçmedik mi? Gençler çok büyük bir hata yapmışlar polisten kaçarak.Bizi de trafikte her gün durdurmuyorlar mı?Sormuyorlar mı kimlik vs?“Buyrun polis bey, tabi polis bey”diyoruz öldürüyorlar mı bizi?Öldürme maksatlı da vurmuyor polis tabancayı zaten iyi inceleyin!Bi öfkeyle vuruyor.Haa şimdi;polisin suçu yok mu? Tabi ki var.Sinirini tabancayı kullanmadan çıkar be güzel polisim.At iki tane kaba etlerine tekme sinirin geçsin.

02.03.2017

ya git allasen sen asıl konuyu duygu sömürüsüne getirmişsin kimsenin polise giydirdiği falan yok.polisimiz iyi eğitilmiyor,iyi seçilmiyor,dahası polisimiz artık akpnin kolluk kuvvetleri olmuştur bunun lamı cimi yok.bu ülkede polise kimliğine bürünüp adam kaçıran döven suçlular var neden çünkü polise kimlik soramazsın ne diyon lan sen der dalar adama nitekim az araştırsan haber örneklerini de görürsün.polis zaten en önemli özelliği aksiyon anında soğuk kanlılığını koruyabilmek olmalı ama burda öfkesine yenilip yanlışlıkla vuruyor kimse kasten de demedi zaten!fetö sonrası tasfiyelerle polis akademi alımları kriterlerini de bi incele istersen.millet buna kızıyor zaten.

çoğu polisin öfke kontrol sorunu var.. bu herifleri polis yapmadan önce sinir kontrolünden falan geçirin... Basit bir kimlik kontrolünde bile "gel lan buraya" "nereye gidiyosun, çıkar kimliğini lan" tarzı konuşan adamlar.. gerçi halkın suçu aq.. kimse kusura bakmasın gereksiz ve aşırı saygı var.. tmm özellkle son zamanlarda bu terör olayları yüzünden işleri çok zor ama kendi halkına da böyle davranırlarsa sıçarım böyle işe... 20 yaşındaymış acemiymiş fln alakası yok 40 yaşındakiler de böyle nefret dolu aga.

al işte. bi psikopatta burda.. benim lafım tüm polislere değil.. çok insancıl polisler de var. arada istisna onlar.. ama silahın kabzasıyla, zaten kelepçeli ve yakalanmış bir çocuğa vurmak nedir lan.. sen bu nefreti açıkla bi önce.. çok bi bok biliyomuş gibi bir de gelmiş yorum atmış.. he gülüm he.. en iyi sen tanıyosun polisleri.

TÜM YORUMLARI OKU (91)