16 Yaşındaki Genç Kızı Öldüren 17 Yaşındaki Katil Zanlısına Müebbet!

Kayseri’de eğlenmek için gittiği arkadaşının evinde, pompalı tüfekle başından vurularak öldürülen 16 yaşındaki genç kızın katil zanlısına müebbet hapis cezası verildi.

Kayseri Adalet Sarayı 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen karar duruşmasında, tutuklu sanık B.A. (17) duruşma salonunda hazır bulunurken, tutuksuz sanık O.Ç. (16) duruşmada yer almadı. Ayrıca genç kızın babası ve taraf avukatları da duruşmada yer aldı.

Sanıkların yaşının küçük olmasından dolayı duruşma kapalı olarak gerçekleşirken, Cumhuriyet savcısı bir önceki duruşmada verdiği mütalaayı tekrar etti ve tutuklu sanık B.A.’nın 'çocuğu kasten öldürme' suçundan müebbet hapis cezasına, tutuksuz sanık O.Ç.’nin ise beraat kararı alması yönünde mütalaa verdi. Duruşmada yer alan tutuklu sanık B.A., suçlamaları ve mütalaayı kabul etmeyerek, beraatını talep etti.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanık B.A. hakkında ‘çocuğu kasten öldürme’ suçundan müebbet hapis cezası verirken, sanık O.Ç. hakkında ise beraat kararı verdi.

Popüler İçerikler

Kadın Öğretmenlere Kıyafet Eğitimine Tepkiler Büyüyor: "Disiplin Soruşturmaları Artabilir"
Numan Kurtulmuş’tan Yeni Anayasa İçin ‘3. Maddenin Değiştirilmesi’ Önerisi
Mustafa Destici'den 750 TL'lik Kredi Kartı Vergisine Destek: "Vermezsen Sonun Suriye Gibi Olur"
YORUMLAR
22.12.2021

Bir şeyi anlamadım; kazık kadar adamlar benzer suçlar işlediğinde "iyi hâl" indirimi alırken 17 yaşında çocuğa mı müebbet verilmiş?? Bakın bunda sorun yok, can almanın bedeli müebbet; diğer yanlışın gerekçesini soruyorum sâdece..

22.12.2021

Güzel karar fakat merak ettiğim bir şey : "Çocuğu kasten öldürme" suçu yetişkinlere verilmesi gereken bir suç gibi durmuyor mu ? Çocuğun çocuğu kasten öldürmesi ile yetişkinin çocuğu kasten öldürmesi sanki daha farklı bir durum olmalı. Madem ki çocuk olmak özel durum olarak sayılıyor o zaman tarafların her ikisi için de geçerli olması daha makul gibi duruyor ? Bilgilendirebilecek bir arkadaş var mı ?

22.12.2021

Aradaki yetişkin biri yapsa bunu ağırlaştırılmış alırdı. 18 yaşına kadar yattığı her gun çift sayılıyor diye biliyorum rahat 20 yıl yatar normalde

22.12.2021

17 yaş çoçuktur hatta 21 yaşa kadar da çoçuktur, hata yapma hakkı vermez ama yetişkin muamelesi de göremez, tabi doğuştan psikopat ve sosyopat olmadığı sürece, ne diyeyim, ne yazsak boş ....

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ