15 Yılda 5 Sistem Buharlaştı: Milli Eğitim Bakanı Bu Yıl TEOG Sınavının Yapılmayacağını Açıkladı

Son günlerin en çok tartışılan konusu TEOG hakkında son nokta konuldu. Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, bu yıl TEOG sınavının yapılmayacağını açıkladı. Bakan Yılmaz, 'Bize güvenin. Kimsenin kaygılanmasına gerek yok' dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, katıldığı bir televizyon programında, TEOG sınavına ilişkin, 'Ben TEOG olayını istemiyorum ve bunu da artık yanlış buluyorum. TEOG'un kaldırılması lazım. Biz TEOG'la mı geldik?' açıklamasında bulunmuş, ardından Başbakan Binali Yıldırım ile İstanbul'da bu konuda bir görüşme yapmıştı. Sınavın kaldırılması için Milli Eğitim Bakanlığı'nca çalışma başlatılmıştı.

İşte Erdoğan'ın tartışmaların fitilini ateşleyen açıklaması

Sistem Değişikliği Yolda: Erdoğan'dan 'TEOG'un Kaldırılması Lazım' Açıklaması

Ardında sunduğu çözüm önerisi

TEOG Tartışmalarında İlk Alternatif Erdoğan'dan: 'Liseler Kendi Sınavlarını Yapar'

Bakan Yılmaz: 'Kimse kaygılanmasın' 📹

Bu sene TEOG sınavının uygulanmayacağını söyleyen Bakan Yılmaz, hangi sistemin geleceği sorusu üzerine ise 'Üzerinde bakanlığımız çalışma yapıyor. Bakanlar Kurulu'na sunacağız. Çıkan kararı da milletimize sunacağız. Özü şu, hiç kimsenin kaygılanmasına gerek yok.' diye konuştu.

Sosyal medyadan tepkiler...

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Ayrıca bakınız 👇

📌 Türkiye'de Eğitim-Öğretim: 15 Senedir Hiçbir Öğrenci Başladığı Müfredat ya da Sistemle Mezun Olamadı!

Popüler İçerikler

Metin Zakoğlu, Murat Kurum ile İlgili Şakası Nedeniyle AKM’den Kovulduğunu İddia Etti
Şeriat Karşıtı Paylaşımı Nedeniyle Hakkında Dava Açılan Feyza Altun'un Cezası Belli Oldu!
A Milli Kadın Voleybol Takımımız Milletler Ligi'nde Hollanda'yı Mağlup Etmeyi Başardı!
YORUMLAR
19.09.2017

Öğrencilere fikir belirtme hakkı sunulmaması bile neyin ne kadar adil olacağını gösteriyor

19.09.2017

bak sevgili genç. bu yazıdaki adamın ismini unutma. her şey bu gibi adamların başının altından çıkıyor. eğitimi özelleştirmek isteyen para babalarının ağası bu adam. şimdiki planı devlet liselerini bitirip üniversite sınavı kazanmak için öğrencileri kendisinin de sahibi olduğu yüzlerce özel liseye gitmeye zorlamak. bu adam gibileri iyi belleyin. çocukların kaderiyle kendi cepleri için oynayan bu adamlardır. bak 2009'da planı nasıl kurgulamış: http://www.sabah.com.tr/egitim/2009/09/30/ogrencinin_devlete_maliyeti_bin_500_dolar

19.09.2017

Komik olan eğitim sistemini sürekli değiştiren adamın üniversite diplomasının bile şaibeli olması.

19.09.2017

Sınava 2 ay kalmış,onlarca kitap basılmış,okullar ona göre her şeyi belirlemiş,bazı öğrenciler yaz döneminden beri çalışıyor,dershanelere gidiyor,onlarca emek var. Neden bu acele? Hadi yapacaksanız seneye için yapın neden bu sene? Eğitim sisteminin neresinden tutsan elinde kalıyor.Liselerde müfredat karmaşası var.Konu ygs-lys'den kaldırılıyor ama yine de sene içi müfredatında var hocalar işlesek mi işlemesek mi diye kararsız kaldılar.Her sene müfredat değişiyor kitaplar değişiyor kimse hangi kitabı çözeceğini bilemiyor. Cumhurbaşkanımız ya da AK Parti Genel Başkanımız "Ya ben istemiyorum olmasa da olur" diyor hemen kaldırılıyor.Ne bu acele? Daha yerine gelecek sistem yok ortada.Herkes kendi sınavını yapar diyorlar birde kolay bir şeymiş gibi.Doğuda yaşayan çocuk teogda kazanıp iyi okullara gidebiliyordu ama şimdi aileler en yakında ki okula vermenin derdine düşecek.Hakkaride yaşayan çocuk Istanbula gidip sınava mı girebilecek?Kendinizi kandırmayın lütfen.

TÜM YORUMLARI OKU (68)