15 Yıl Sonra Rengi Değişecek! 200 Yıl Önce Yapılmış: Osmanlı Kehribarı Tespihin Fiyatı Dudak Uçuklattı

Tespih koleksiyonu yapanlara iyi haber geldi. Osmanlı döneminden kalma kehribar tespih satışa çıktı. 200 yıl önce yapılan kehribar tespihin fiyatı dudak uçuklattı. Tespih ustası Hadin Bulut, ''Bu tespih Osmanlı sıkma kehribardır. Ortalama 150-200 yıllık bir tespihtir. Bu tespih kıymetli ve antika üründür'' dedi.

Yaklaşık 200 yıl önce yapılan ve bugüne kadar muhafaza edilen altın püsküllü Osmanlı kehribar tespih yeni sahibini arıyor.

Tespih sevdalılarına iyi haber geldi. Osmanlı sıkma kehribarı görüntüsüyle beğeni topladı.

Yaklaşık 200 yıl önce yapılan ve bugüne kadar orijinalliğini koruyan Osmanlı kehribarı tespih Elazığ'da 330 bin liraya satışa çıktı.

Tespih ustası Hadin Bulut, ''Bu tespih Osmanlı sıkma kehribardır. Ortalama 150-200 yıllık bir tespihtir. O dönemde tespihe çevrilmiş bir üründür. Bu yıla kadar vişne rengi olarak gelmiş. Bazı müşterilerimiz var tekrar tıraşlayalım iç rengi ortaya çıksın dediklerinde tıraşlandı ve kayısı rengine doğru gitti. Ortalama 10-15 yıl sonra tekrar vişne rengine dönecek. Bu tespih kıymetli ve antika üründür. Şu an istediğimiz rakam 300 bin lira. Ortalama 150-200 yıllık bir tespihtir. Koleksiyon için alanlar oluyor'' dedi.

Tespihin fiyatı dudak uçuklattı.

İlginizi çekebilir:

Uçuşu Olanlar Bir Kez Daha Düşünsün! Lodos ve Sağanak İstanbul'u Teslim Aldı: Pisti Pas Geçti
Mehmet Şimşek Açıkladı: Vergi Borcu Sorunu Netleşti
Göç İdaresi Başkanlığı Duyurdu: Türkiye'deki Suriyeli Sayısı Açıklandı
İçeriğin Devamı İçin Tıklayın

Popüler İçerikler

KAP’a Resmi Açıklama Yapıldı: Ahlatçı Holding, Yozgat’ta 4 Milyar Dolar Değerinde 41 Tondan Fazla Altın Buldu
Arnavutluk'un Yapay Zeka Bakanı Rüşvet Aldığı İçin Görevden Uzaklaştırıldı İddiası Ortalığı Karıştırdı
Milli Eğitim’den Bir Yeni Değişiklik Daha: Okula Başlama Yaşı Yeniden Değiştiriliyor!