Onedio Logo

15 Yaşında Öldürülen Mattia Ahmet Minguzzi'nin Mezarı Tahrip Edilmişti: Cezası Belli Oldu

Kapak Görseli

İstanbul'un Kadıköy ilçesinde bıçaklı saldırıda yaşamını yitiren 15 yaşındaki Mattia Ahmet Minguzzi'nin mezarını tahrip eden hakkında karar çıktı. İlk kez hakim karşısına çıkan Dursun Aydın'a 2 yıl 6 ay hapis cezası verildi.

İtalyan şef Andrea Minguzzi ve Türk çellist Yasemin Akıncılar’ın 15 yaşındaki oğlu Mattia Ahmet Minguzzi, 15 yaşındaki B.B. tarafından bıçaklandı ve 16 yaşındaki U.B. tarafından tekmelenmişti. Bu saldırı sonucu Minguzzi yaşamını yitirdi. Türkiye'yi yasa boğan olayda yeni bir gelişme yaşandı.

İtalyan şef Andrea Minguzzi ve Türk çellist Yasemin Akıncılar’ın 15 yaşındaki oğlu Mattia Ahmet Minguzzi, 15 yaşındaki B.B. tarafından bıçaklandı ve 16 yaşındaki U.B. tarafından tekmelenmişti. Bu saldırı sonucu Minguzzi yaşamını yitirdi. Türkiye'yi yasa boğan olayda yeni bir gelişme yaşandı. Görseli

Minguzzi'nin öldürülmesine ilişkin dava devam ederken kötü bir olay daha yaşanmıştı. Duran Aydın, Minguzzi'nin mezarını tahrip etmişti.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında, sanık Duran Aydın’ın “ibadethanelere ve mezarlıklara zarar verme” suçundan 1 yıldan 4 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep edilmişti.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında, sanık Duran Aydın’ın “ibadethanelere ve mezarlıklara zarar verme” suçundan 1 yıldan 4 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep edilmişti. Görseli

Tutuklu yargılanan sanık Duran Aydın, ilk kez hakim karşısında çıktı. Sanık Duran Aydın duruşmada yaptığı savunmasında 'Ben mezarlığın dış kenarında durumum olmadığı için epeydir yatıyorum. Günün birinde ben yatıyordum, öğlen oradan ses geldi çıt diye. Kafamı kaldırdım baktım 2 tane bayan vardı. Birisi oradaki çam ağacını kırmıştı. O gün kızgınlığım oldu. Olaydan 10 gün önce de çam ağaçları vardı, orası yanmıştı. Rahmetli çocuğun anneannesinin yangını çıkardığı söylendi. O gün de bir bayanın çam ağacı kırdığını görünce buna sinirlendim. Çocuğa karşı bir kastım yok. Benim yerimi yaktılar diye sinirlendim. Onlara bir ders olması için yaptım. Ne diyeceğimi bilemiyorum şu anda pişmanım. Beraatimi ve tahliyemi istiyorum. Kimseden talimat almadım. Olayla ilişkili kişileri tanımam. Çocuğu öldürenleri de tanımıyorum. Ben sürekli gazete okuduğum için çocuğun davası olduğunu biliyordum. Ben olayı o anlık sinirle yaptım. Mezarın orada olduğunu biliyordum. Ben bu işleri bilmediğim için polise ifade verirken söylemedim. Benim kimseye zararım olmazken orayı gelip darmadağın eden o çocuğun anneannesi. Ben de o yüzden darmadağın ettim' dedi.

İlk duruşmada cezası belli oldu. Kararını açıklayan hakim Duran Aydın'ın ‘ibadethanelere ve mezarlıklara zarar verme' suçundan 3 yıl hapisle cezalandırılmasına karar verdi.

Sanığın sabıkasız olmasını dikkate alan mahkeme indirim uygulayarak 2 yıl 6 ay hapisle cezalandırılmasına, sanık Aydın'ın tutukluluk halinin devamına hükmetti.

Maydonoz Döner'e Kayyum Atanmıştı! Bir Döner Zincirine Daha FETÖ Operasyonu: 23 Kişi Gözaltına Alındı
Cezaevindeki Eski Başkandan Sürpriz Evlilik Kararı: Buğra Gökce'nin Ailesine Katılım İzni Çıkmadı
Kurban Bayramı Tatili Öncesi Kriz Çıktı: 4 Bin Otel Mühürlendi
Gıda Sektöründe Hile Yapanlar İfşa Edildi: Lahmacunun İçinden Çıkanlar Mide Bulandırdı

Popüler İçerikler

Siccin 8'i Sinemada İzleyen Bir Kişiye 800.000 TL'lik Cesaret Ödülü Verileceği Açıklandı!
Siccin 8'i Sinemada İzleyen Bir Kişiye 800.000 TL'lik Cesaret Ödülü Verileceği Açıklandı!
Muğla’da 5.8 Büyüklüğünde Deprem: Birçok İlde Hissedildi; 1 Ölü 69 Yaralı
Muğla’da 5.8 Büyüklüğünde Deprem: Birçok İlde Hissedildi; 1 Ölü 69 Yaralı
Üslubu Tam Not Aldı: Halit Ergenç'in Çocuklarının Fotoğraflarını İzinsiz Çeken Muhabire Tavrı Takdir Topladı
Üslubu Tam Not Aldı: Halit Ergenç'in Çocuklarının Fotoğraflarını İzinsiz Çeken Muhabire Tavrı Takdir Topladı
YORUMLAR
27.05.2025

şükür koca koca adalet saraylarimiz var içinde adalet olmasada 😡

27.05.2025

3 yıl tutukluluğu sırasında mezarlıkta mezarların bakımını,onarımını ve temizliğini yapsın, boşa beslemeyelim bari

28.05.2025

Ne güzel adalet! Bari mezarın bozulan peyzajını da yaptırtsalardı. Böyle pişkinlere bir de indirim yapıyorlar! Bu hakim ve savcıların evlatlarının, son istirahat yerini bu hale getirseler herhalde memnun kalırlar, çünkü verdikleri cezalar insana bunu düşündürüyor!

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ