15 Şubat'ta Başlıyor: Düzenli Sosyal Yardım Alan 2.5 Milyon Haneye 80 TL’lik Elektrik Desteği

15 Şubat'tan itibaren elektrik kullanımında yeni bir döneme girilecek. Dar gelirli 2.5 milyon haneye aylık 80 liralık karşılıksız elektrik verilecek. 

Erdoğan partisinin grup toplantısında açıklamıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ocak ayında 'Düzenli sosyal yardım alan ihtiyaç sahibi yaklaşık 2,5 milyonun üzerindeki hanede her ay ortalama 80 liralık elektrik faturasını devlet karşılayacak' demişti.

Sistem Aile Bakanlığı'nın PTT'ye yükleyeceği kontörler üzerinden yürürlüğe girecek.

Sabah'tan Barış Şimşek'in haberine göre, elektrik faturası gelen dar gelirli vatandaş PTT’ye giderek destekten kalan tutarı ödeyecek.

Hanedeki kişi sayısına göre belirlenecek destekten yaklaşık 10 milyon vatandaş yararlanacak.

Peki ödeme şekli nasıl olacak?

15 Şubat sonrası faturası kesilen ve yardım alma kapsamına giren vatandaşlar ödeme noktası olarak PTT'yi tercih ederek destekten faydalanabilecekler. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bu tarihten sonra faturası kesilen vatandaşların hak ettiği destek miktarı kadar PTT'ye ödeme yapacak. Faturası kesilen vatandaş PTT'ye faturasını götürdüğünde gişede yararlanacağı destek miktarı söylenecek ve kalan miktar kendisinden tahsil edilecek. Vatandaşın yararlanacağı destek miktarı haneden yaşayan kişi sayısına göre 40-80 lira arasında değişecek. Desteklenen miktar ise daha sonra PTT tarafından elektrik perakende şirketlerine ödenecek.

Hanedeki kişi sayısına göre kaç kilovatsaat destek sağlanacak?

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, hane halkı sayısı 2 veya daha az olanlarda aylık 75 kilovatsaat, 3 kişi yaşayanlarda 100 kilovatsaat, 4 kişi yaşayan hanelerde 125 kilovatsaat, 5 kişi ve yukarı yaşayan hanelerde ise 150 kilovatsaat olmak üzere elektrik desteği verileceğini açıklamıştı.

Popüler İçerikler

MHP, TikTok'un Kapatılması İçin Kanun Teklifi Hazırlıyor: "Ahlak Yok Olursa Gelecek Yok Olur"
Premier Lig Devinden Arda Güler'e Çılgın Teklif! Bonservis İçin 50 Milyon Euro Düşünülüyor
Evde de Yapsak Ucuz Değil: Fatih Altaylı Evde Yaptığı Patlıcan Musakkanın Maliyetini Hesapladı
YORUMLAR
06.02.2019

elektrik fatuaau ödemeyen k*rtlere de artık bir çözüm bulunsa

06.02.2019

Düzenli sosyal yardım alan 2.5 milyon hane, düzenli bilmem kaç milyon oy demek, yeter ki kemik gelmeye devam etsin, sonra da herkes aç mutsuz, peki kim oy veriyor diye dertlenelim

ANCA VATANDAŞA GİYDİRSİNLER NASIL OLSA BUNUN PARASINIDA BİZLERDEN ÇIKARIYORLAR 2 KIŞI ÇALIŞAN Bİ HANEYE 198 NASIL ELEKTRİK FATURASI GELİR SİZ ÖNCE BUNUN HESABINI VERİN

TÜM YORUMLARI OKU (11)