15 Nisan 2022 Evde Bakım Maaşı Yatan İller: Evde Bakım Maaşı Sorgulaması Nasıl Yapılır?

Aile ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, evde bakıma muhtaç kimsesi olan vatandaşlara evde bakım maaşı adı altında yardımda bulunuyor. Yeni yılda yapılan zamla birlikte 2 bin 292 liraya çıkan evde bakım maaşı, bakıma muhtaç kimselerin yakınlarına ödeniyor. Bakanlık, evde bakım maaşlarını her ayın 15’inden sonra illere göre hesaplara yatırıyor. 15 Nisan 2022’de evde bakım maaşları yatan iller yakından takip ediliyor. Peki, evde bakım maaşı hangi illerde yattı? İşte 15 Nisan e devlet evde bakım maaşı yatan iller listesi…

Her ayın 15’inde hesaplara yatırılan evde bakım maaşı ile ilgili araştırmalar yapılıyor. Vatandaşlar, hangi illerde evde bakım maaşlarının yatıp yatmadığını öğrenmek istiyor. Evde bakım maaşı, e devlet ve SMS üzerinden kontrol edilebiliyor.

15 Nisan 2022 Evde Bakım Maaşı Yatan İller

2022 Evde Bakım Maaşı Ne Kadar?

Aile ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından ödenen evde bakım maaşı 2022 yılında hak sahiplerine 2 bin 292 lira olarak ödeniyor.

Evde Bakım Maaşı Nasıl Sorgulanır?

Evde bakım maaşı sorgulama işlemlerinizi e-Devlet üzerinden yapılabilir. evde bakım aylığı sorgulama işlemi e-Devlet’de bulunan “Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama” sayfası üzerinden yapılabilmektedir. Sisteme kayıtlı olan vatandaşlar şifreleri ve TC kimlik numaraları ile sorgulama işlemini gerçekleştirebilir.

Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama Sayfası

Popüler İçerikler

'İmam' Halil Konakçı, İlber Ortaylı'ya Ateş Püskürdü! 'Bizans Tohumu, Yunanlı, Dönme!'
Göndermesiz Anket: En Komik Komedyeni Seçiyoruz!
Rusya 'Harry Potter Kalesi'ni Vurdu: Çok Sayıda Ölü ve Yaralı Var