Projeye öncülük yapan Rize Ticaret Borsası’nın Genel Koordinatörü Hasan Önder, yöresel ürünlerin yanı sıra Çaykur Rizespor’un ürün satışı yapabileceği bir dükkanın da Çay Çarşısı içerisinde yer alacağını ifade ederek, 'Proje hayata geçirilirken 23 milyon TL’ye ihale edildi. 20 milyonunu DOKAP’tan hibe şeklinde almıştık. Şu anki projenin maliyeti 47 milyon TL’ye ulaştığını ancak yeni marka yüzümüz, simgemiz bardağımız için 10-15 milyon TL gibi bir ekonomik desteğe ihtiyaç duyabileceğimizi ön görmekteyiz. Karadeniz’de bir cazibe merkezi gösterin derler, siz düşünürsünüz ve o dostumuz der ki Ordu’da teleferik şehre turist çekiyor derler. Gerçekten de doğru. Başka dediğimiz de o dostumuz diyor ki Samsun Atakum’da bölgeye turist çekiyor der. Biz Rize Çay Çarşımızın Rizemize çok daha farklı katkılar yapacağına inanıyoruz. Anzer Balı, Rize Kavurması, Feretiko gibi ürünlerimizi sergileyebileceğimiz 6 adet dükkanımız olacak. Çaykur Rizespor’umuza ürünlerini satabileceği bir dükkan ayırdık. İştirakçimiz olan Rize Belediyesi için, kadın kooperatiflerinin ürünlerini satabileceği bir alan tahsis ettik. Mimarisi ile fotoğraf karelerinde yer alacak değirmenimiz var' dedi.
dökün böyle yerlere paraları. Melihin dinozorlara harcadığı paraya Boston Dynamics'i satın alabiliyorduk. Bu çay bardağına dökülen para ile de yüzlerce kitap, kütüphane kurulur. Neyse siz kıble gösteren namazla yapın
13D sinema? Olm var ya karadenizliler olarak her seyin bokunu cikarmayi iyi biliriz.. Bu ne simdi, cay bardagi seklinde is merkezi, ne ise yarayacak bu ekonomik boklukta? heeec bir ise ama olsun prestijden taviz verilmez... (13D yazim hatasi oldugunu ben de biliyorum!)
Meali; akladığımız para bize yetmedi. Bir iki iş daha çıkarttık. Bu sayede eksik olan parayı da aklayıp çıkacağız.