Game of Thrones dizisi var olmayan bir Westeros dünyasının hikayesini anlatırken, aslında bizim dünyamızdan derin izler taşıyor...
Game of Thrones dizisi var olmayan bir Westeros dünyasının hikayesini anlatırken, aslında bizim dünyamızdan derin izler taşıyor...
Ön planda olmayıp perde arkasından her şeyi yönetiyor oluşuyla Tywin Lannister esasında İsrail'dir.
Küçük boyuyla büyük işler başarmasıyla, bir sürü felaketten bir şekilde kurtulup hayata kaldığı yerden başlamasıyla Tyrion dizide Japonya'yı canlandırmaktadır.
Gerek soğuk yapısıyla, gerek küstahlığıyla ve gerekse de katliama varan zalim tutumlarıyla Cersei İngilteredir. Güzel yüzüne, gülümsemesine karşın, güldüğü kişiyi 2 dakika içinde boğdurtabilecek yapısı tipik İngiliz samimiyetsizliği örneğidir.
Sorunlar yumağı içinde bocalaması, var oluş mücadelesi vermesi, az insanla çok şeyler başarmak zorunda olması gibi kriterler göz önüne alındığında Jon Snow tek bir ülke olamayacak kadar büyük ve sıkıntılıdır, o sebeple dizinin Afrika'sıdır.
Hak ettiği yere gelmek için mücadele veren, bu mücadele sırasında şiddetten kaçınmayan, elindeki gücü etkin kullanmak için gözünü budaktan sakınmayan, sert görünüşlü, kökü derinde ama kendisi genç Stanis dizinin Rusya'sıdır.
Dizinin şımarık, istediğimi yaparım, bana kimse bir şey yapamaz, kral benim! edasındaki kralı Joffrey dizinin Amerika'sıdır. Perde arkasından sağ kolu tarafından gizli gizli yönetilir ama bunu fark etmeyecek kadar salak, fark etse bile kabul etmeyecek kadar büyük bir ego sahibidir.
Sahip olduğu ordunun büyüklüğü, imparatoriçe olma sevdası, dünyanın liderliğini ele geçirme telaşı, insanları kölelikten kurtarıyormuş gibi yapıp kendi zincirsiz kölesi yapmasıyla Khalesi dizinin Çin'idir.
Her şeye etkisi olduğunu zanneden ama kimsenin iplemediği Varys belli ki gerçek dünyanın Fransa'sıdır. Ara sıra bazı işleri ses getirse de yine de görünmez, silik, önemsiz kişilik olmaktan kurtulamayacaktır.
Maddiyat, güç, eğlence, yer altı, vb. her konuda parmağı olan, gizli işler çevirme üstadı, stratejist, güç odaklı, kral olmakta gözü olacak kadar ileri giden Baelish dizinin Almanya'sıdır.
Seks, içki, uyuşturucu... Fazla söze gerek yok Oberyn dizinin Hollanda'sıdır.
Her olayın içinde yer alan, ancak etkisiz eleman olan, sürekli birileri tarafından korunup kollanılmaya muhtaç Tarly dizinin Yunanistan'ıdır.
Büyük cüssesine rağmen etkisizliği ile, söyleyecek fazla sözü olmamasıyla, başkalarının kontrolüne girmekte bir beis görmeyişiyle Hodor dizinin tek bir ülkesi değil, komple Ortadoğu'sudur.
Fazla bir beklentisi, ideali, hevesi olmayan, hep başkalarının yanında var olabilen Sansa dizinin Avustralya'sıdır. Uzakta, olmasa da olan, ama güzel olan...
Nerede konuşup nerede konuşmayacağını bilmeyen yapısı, insanlara güvenme konusunda zaaf içinde olması, tezcanlı davranması, bir anda tüm gücü eline geçirecekken yanlış adımlar atması, stratejilerini olgunlaştıramaması ve bunların neticesinde kısa sürede ölüme sürüklenmesiyle Eddard Stark Osmanlı İmparatorluğunu temsil etmektedir.
Bütün hengamenin içinde tek başına ayakta kalmaya çalışmasıyla, kendi çapında kurduğu ve işlettiği planlarıyla, gelecekte iyi yerlere geleceği hayalleriyle, yaşadığı büyük kayıpları ve değerli yalnızlığıyla Arya dizinin Türkiye'sidir.