15 Aralık Dünya Çay Günü Nasıl ve Nerede Ortaya Çıktı? Dünya Çay Gününün Ortaya Çıkış Amacı Nedir?

15 Aralık tarihi Dünya Çay Günü olarak kutlanıyor. İlk kez 15 Aralık 2005 tarihinde Hindistan’ın Delhi şehrinde kutlanmaya başlandı. Daha sonra diğer ülkelerde de kutlanmaya başlayan Uluslararası Çay Günü çeşitli etkinliklerle ve çay içilerek kutlanıyor. Peki Dünya Çay Günü’nün anlamı nedir?

Dünya Çay Günü İlk Ne Zaman Kutlandı?

Dünya Çay Günü ilk kez 15 Aralık 2005 tarihinde kutlanmıştır. Asya ve Afrika'da yer alan sendikalar, küçük çay üreticileri ve sivil toplum örgütleri tarafından kutlanan Uluslararası Dünya Çay Günü, küçük çay üreticileri için işçi ücretleri ve adil fiyatlandırmaya dikkat çekmek için gerçekleştirilmeye başlandı.

Dünya Çay Günü Nerede Ortaya Çıktı?

Uluslararası Çay Günü ilk kez Delhi'de kutlandı. Daha sonra dünyaya yayıldı. Dünya Çay Günü dünyada Çin, Bangladeş, Hindistan, Endonezya, Kenya, Malezya, Malavi, Nepal, Sri Lanka, Tanzanya, Uganda ve Vietnam gibi çay üretimi yapan ülkelerde kutlanıyor.

Dünya Çay Günü’nün Anlamı Nedir?

İlk kez Hindistan’ın Yeni Delhi şehrinde düzenlenen Çay Konferansı’nda; düzensiz rekabet, arazi mülkiyeti, güvenlik, kadınların hakları, sosyal güvenlik ve yaşama ücretlerini düzenlemek amacıyla bir deklarasyon ortaya konuldu. Bu deklarasyon işçi ve küçük işletmeleri korumak ve desteklemek için ortaya çıktı. Başka bir organizasyon olan Hindistan Çay Kurulu ise; BM Gıda ve Tarım Örgütü'ne resmi tatil olmasını umut ederek Çay Günü'nü önerdi. 2005 yılından bu güne 15 Aralık tarihi Çay Günü olarak bilinmekte ve kutlanmaktadır.

Bu haberler de ilginizi çeker!

Çay ile İlgili Sözler: Çay Üzerine Söylenmiş En Güzel ve Anlamlı 28 Söz
22 Farklı Ülkede ve Kültürde 'Bir Bardak Çay' İşte Böyle Gözüküyor

Popüler İçerikler

Narin Cinayetiyle İlgili "Aile Bizim Dostumuz" Diyen AK Parti Milletvekili ile Salim Güran Aynı Karede
Gürgen Öz, Miss Turkey 2024 Birincisi İdil Bilgen'e Gelen Eleştirileri Dilan Polat Üzerinden Değerlendirdi!
Gündem Olan Görüntü: Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş 'Kelime-i Şehadet'i Yanlış Okudu İddiası