Arama ve Kurtarmadan Saat Saat Son Haberler! 142. Saatte Enkazın Altından Hayata

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7,7 ve 7,6'lık iki depremden 10 ilimiz etkilendi. Depremde enkaz altında tek tek hayat arayışı devam ediyor. Dünyanın bir çok ülkesinden gelen ekipler ile baş başa zamana karşı bir yarış sürüyor.

142. Saat: Hatay’da devam eden arama kurtarma çalışmalarının 142’inci saatinde 32 yaşındaki Meltem öğretmen 8 katlı binanın enkazından sağ olarak kurtarıldı. Genç öğretmenin kendisini kurtaran ekiplerden ilk isteği çay oldu.

Arama kurtarma çalışmalarının 6’ıncı gününün son saatlerine girilirken, Hatay’ın merkez Antakya ilçesinden bir sevindirici haber daha geldi. Ekinci Mahallesi İnönü Caddesi numara 128 adresinde bulunan 8 katlı Alya Uçar Apartmanının enkazında yürütülen çalışmalarda, 32 yaşındaki Meltem öğretmen sağ olarak kurtarıldı. Ses gelmesi üzerine kamu kurumları, madenciler ve gönüllüleri katıldığı çalışmayla kurtarılan kadın öğretmen, 142 saat sonra enkazdan çıkarılarak hastaneye sevk edildi.

İlk isteği çay

Meltem öğretmenin kurtarılma anlarına şahitlik eden Konyalı gönüllü İsa Demir, “Konya’dan gelip gönüllü olarak arama kurtarma çalışmalarına katıldık. Daha önce 2-3 bölgede çalışmıştık, son olarak buraya geldik. Ses geldiği ihbarı üzerine hareketli dakikalar yaşandı. Sesi gayet iyi geliyordu. Madenci arkadaşlar, duvarı delerek kendisine ulaştığında ilk isteği çay oldu. Bilinci yerinde ve sağlık durumu gayet iyiydi” dedi.

142. Saat: Kahramanmaraş, Onikişubat İlçesi'nde Malik Ejder Caddesi'nde 62 yaşındaki Semir Cuma Sabur, yıkılan apartmanın enkazından kurtarıldı.

141. Saat: Hatay'da çöken 6 katlı binanın enkazında kalan anne ve 5 yaşındaki kızı 141 saat sonra enkazdan sağ çıkarıldı.

Hatay'ın Antakya ilçesinde bulunan 6 katlı Hüseyin Dönmez Apartmanı'nda yaşayan anne ve 5 yaşındaki kızı deprem sonrası binanın enkazı altında kaldı. Anne ve kızı 9 saatlik kurtarma çalışmasının ardından  depremden 141 saat sonra kurtarıldı. Anne ve kızı, sağlık ekiplerinin olay yerinde yaptığı ilk müdahalesinin ardından hastaneye götürüldü.

140. Saat: Kahramanmaraş'ta merkezli depremlerin vurduğu Hatay'ın Antakya ilçesinde, enkaz altında kalan 7 aylık Hamza bebek, 140 saat sonra kurtarıldı.

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 10 ilde yıkıma neden olan deprem bölgesindeki arama- kurtarma çalışmaları sürdürülüyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı'na bağlı ekipler, Kışla Saray Mahallesi Fevzi Çakmak Caddesi’nde yıkılan bir binada çalışma yaptı. Enkazın içerisine giren bir itfaiyeci, ağlayan bir bebeğin sesini duydu. Enkaz altında kaldığı tespit edilen 7 aylık Hamza bebek, ekiplerin çalışması sonucu, depremden 140 saat sonra sağ olarak çıkarıldı. Hamza bebek, ambulansa alınarak tedavisi için hastaneye götürüldü.

138. Saat: Kahramanmaraş’ta Jandarma Arama Kurtarma ekiplerinin çalışması sonucunda enkazdan 138 saat sonra yaşlı çift sağ olarak kurtarıldı.

Kahramanmaraş'ın Azerbaycan Bulvarı'nda Jandarma Arama Kurtarma ekipleri tarafından yapılan çalışmada 67 yaşındaki Sena Nano ile yine 67 yaşındaki Abdulkerim Nano çiftinin yerleri belirlendi. Nano çifti 138 saat sonra enkazın altından çıkartıldı. Yaşlı çift ekiplerin 8 saat çalışması sonrası kurtarıldı. Enkazdan çıkarılan Abdulkerim Nano enkazdan çıkarıldıktan sonra sevinçle ellerini salladı ve kendilerini kurtaran askerin elini öptü. Yaralılar kendilerini bekleyen ambulansla hastaneye kaldırıldı.

136. Saat: Antakya Cumhuriyet Caddesi üzerindeki bir binanın enkazından Kocaeli İtfaiyesi tarafından 10 yaşındaki Mahmud Alkannas isimli bir çocuk, 136. saatin ardından canlı olarak çıkarıldı.

136. Saat: Kahramanmaraş'ta, depremde yıkılan binanın enkazında kalan 6 aylık hamile Buse Özdoğan, Ankara'nın Bala Belediyesi ekiplerince 136 saat sonra sağ kurtarıldı.

Kahramanmaraş merkezli 10 ili vuran deprem bölgesinde ekiplerin arama- kurtarma çalışmaları sürdürülüyor. Arama- kurtarma çalışmalarına Ankara'nın Bala Belediye Başkanlığına ait iş makinesi ve kurtarma ekipleri de katılıyor. Bala Belediyesi ve beraberindeki arama- kurtarma ekipleri, Balıca Mahallesi'nde bir binanın enkazında, 6 aylık hamile ve isminin Buse Bozdoğan olduğu öğrenilen bir depremzedeyi 136 saat sonra sağ olarak kurtardı.

Buse Özdoğan, tedavisi için ambulansla hastaneye kaldırılırken, bölgedeki arama- kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Popüler İçerikler

Suudi Prens Selman Filistin Meselesiyle İlgili Tuhaf İfadeler Kullandı
Bazı Okul Müdürleri Devlet Okullarını Ticarethaneye Çevirdi: Dışardan Ekip Getirip Kulüp Açıyorlar!
Hayatına Son Veren TikTok Fenomeni Kübra Aykut'u İntihara Götüren Detayları Arif Verimli Yorumladı
YORUMLAR
12.02.2023

Mucize.. 6 gün aç susuz sıkışmış bir halde.. Allah enkaz altında olup yaşayanlara güç kuvvet versin 🙏

12.02.2023

Dondurucu Soğuk havanın belki tek iyi tarafı metabolizmayı yavaşlatıp, su kaybını azaltmak oldu. Biz ümidimizi son enkaz kaldırılana kadar koruyacağız. ALLAH YAŞAMA GÜCÜ VERSİN!!!

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ