130 Kişinin Can Verdiği Paris Saldırılarının 1. Yılı

Fransa'nın başkenti Paris'te 130 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırılarının üzerinden 1 yıl geçti. Saldırıların yıl dönümü için ülke genelinde anma programları düzenlendi.

13 Kasım'da eş zamanlı olarak düzenlenen saldırılarda en fazla kayıp Bataclan konser salonunda yaşanmıştı

Paris'te geçen yıl bugün düzenlenen saldırılarda yaşamını yitiren 130 kişi için bugün anma töreni düzenlendi. Anma törenleri saldırıların hedeflerinden biri olan Stade de France'da başladı.

Bu saldırıda bir kişi yaşamını yitirmiş, üç kişi de yaralanmıştı. 

Sputnik'in haberine göre burada hayatını kaybeden Manuel Dias'ın oğlu, babası için stadyumun önünde düzenlediği törende yaptığı kısa konuşmada, 'Yaşasın tolerans, yaşasın dirayet, yaşasın Fransa' dedi.

Paris'in 11. Belediyesi önünde saldırılarda hayatını kaybedenler anısına balonlar havaya bırakıldı.

Cumhurbaşkanı Hollande, Paris Belediye Başkanı Hidalgo ile birlikte saldırılara hedef olan altı noktayı ziyaret etti.

Bütün saldırı noktalarında kurbanlar anısına yaptırılan, üzerinde isimlerinin bulunduğu mermer anıtların açılışı yapıldı. Bir dakikalık saygı duruşunda bulunulurken, saldırının düzenlendiği noktalara çelenkler, çiçekler bırakıldı, mumlar yakıldı.

Hollande ve çevresindekiler daha sonra da aynı gece 89 kişinin hayatını kaybettiği Bataclan konser ve etkinlik salonuna geçtiler. 

Polis çevrede çok sıkı güvenlik önlemleri aldı.

IŞİD teröristleri bu salonu ellerindeki kalaşnikof tüfekelrle basarak etrafa gelişigüzel ateş açmışlardı.

Bataclan salonu önünde düzenlenen anmaya geçen yıl saldırı sırasında konser vermekte olan Eagles of Death Metal grubunun üyelerinden Jesse Hughes da katıldı.

13 Kasım 2015 tarihinde terör örgütü IŞİD militanlarının stadyum, kafe, bar ve konser salonuna yönelik akşam saatlerinde düzenlediği saldırılarda 130 kişi hayatını kaybetmişti...

Paris'te IŞİD Terörü: 129 Ölü | Neler Yaşandı?

Başbakan Valls: OHAL uzatılabilir

Öte yandan DW'nin haberine göre Başbakan Manuel Valls, Alman Die Welt gazetesine, Paris saldırılarının yıldönümü vesilesiyle yazdığı makalede, radikal İslamcı terörle mücadele için sınırların daha sıkı kontrol edilmesini talep etti. 

Valls BBC'ye verdiği demeçte ise Fransa'da saldırıların ardından ilan edilen olağanüstü halin büyük olasılıkla yeniden uzatılacağını ifade etti. 

Başbakan bunun özellikle Cumhurbaşkanlığı seçim kampanyaları nedeniyle gerekli olacağını belirtti.

Popüler İçerikler

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan 1 Mayıs Açıklaması: "Taksim Uygun Değildir"
Babalık Davasıyla Uğraşan Uğur Dündar'ın Yıllar Önce Verdiği Bir Röportajda Söyledikleri Şoke Etti
'İmam' Halil Konakçı, İlber Ortaylı'ya Ateş Püskürdü! 'Bizans Tohumu, Yunanlı, Dönme!'
YORUMLAR
13.11.2016

Altta yer alan yorumları okudum. İyi olmuş diyen vicdansızı da var ölüleri karşılaştıran da var. Her şeyden önce orda 130 insan öldü, bunu Radikal Islamcılar yaptı ve Türkiye ve geri kalan birçok müslüman ülke de bazı insanlar buna sevinecek kadar vicdanlarını kaybetmişler. Bazı insanlar eminim ki şöyle diyecek " Onlar da bizde olduğu zaman üzülmedi, Işid'i onlar yarattı, Onlar da başka terör örgütlerine yardım ediyorlar..." diyecek. Her şeyden önce Orada ölen insanlardı ve bunun hiçbir bahanesi olamaz. Evet doğru ben de tanık oldum buna Türkiye'de patlayan bombalarda çok tepki vermeyen insanlara bunun nedeni artık İnsanların Türkiye'nin buna "alışmış" olmasıydı elbette insan ölümü kabul edilemez ama şunu düşünün Irakta, Suriyede, Afganistan da neredeyse her gün bomba patlıyor ve birçok kişi hayatını kaybediyor bunu okuyunca pekçok kişi buna fazla tepki vermiyor.

13.11.2016

Ha bu arada en azından Türkiye'de yapılan saldırı maçtan önce saygı duruşu ile anıldı. Ama tam tersi Türkiye'deki maçlarda ne diğer milli marşlara ne de Avrupa'da ölen insanlar için yapılan saygı duruşunda saygı var.

13.11.2016

Siyasi her şeyi bir kenara bırakın. Tüm dünyanın ölü ayrımı yapıyor olması sizin yaptığınızı haklı çıkarmaz! Ne olursa olsun orada ölenler insandı. Saldırılarda hayatını kaybedenleri saygıyla anıyor bir daha böyle şeyler yaşanmaması için dua ediyorum

TÜM YORUMLARI OKU (10)