Tekstil işçisi Sevim Akkoç, 13 yıldır çalıştığı fabrikada, evde yaptığı keki, çay molasına 5 dakika kala mesai arkadaşlarına ikram ettiği gerekçesiyle tazminatsız olarak işten çıkartıldı. İş mahkemesine dava açan Akkoç, kendisine mobbing uygulandığını öne sürerken, fabrika müdürü Erdal Aydın, Sevim Akkoç'un yasak olan yiyecekleri tüm uyarılar ile tebligatlara rağmen üretim alanında yediğini bu nedenle iş akdinin feshine karar verildiğini söyledi.
birsey soyleyeyim mi olayi okuyunca hissiyatim nedense isverenin hakli oldugu seklinde. Bircok ulkede sirket yoneticiligi yaptim ve cok sacma davalarla karsilastik maalesef calisanlar haksizda olsa bunu kullaniyorlardi. Calisanlar olarak haklarimiz korunsun ama bu kadinin su fotograflari bile olayi yaniltmaya calismasi gibi geldi. Gule gule kekli fotolar adeta sizin caniniza okuyacagim demek
valla bekara boşaması kolay derler. laftan anlamıyorlar üretimde yemek yemek yasaksa o işletme 13 yıldır bunu öğrenememiş olman imkansız. molana 5 dakika olması ile 1 saat olması arasında hiç bir fark yok. benzer şeyleri fazlaca yaşıyoruz sadece özel durumu olanlar yiyecek sokabilir üretim hattına ama ısrarla saklaya gizleye içeri yemek sokuyorlar. e sonucu biliyorsun neden yapıyorsun. adam kkd giymiyor tutanak tutuyoruz kovamıyoruz işveren haklı olarak tazminat ödemek istemiyor bu sefer de temyiz açıyor kazanıyor. işveren bu kadar önemli sebepten işçi çıkaramıyor. ama o işçiye bişey olsa neden diyor devlet. e kardeşim kaç kere uyardık tutanağı var adam yapmıyor.
Tekstil fabrikasında çalışıyor, yiyecek içecek gibi şeyler üretim alanına sokulamaz. Dökülmesi iz bırakması mümkün. 13 yıldır orada çalışıp bunu anlayamadın mı. Bir de mağdur gibi davranırlar. İşveren tüm süreci doğru yapıp uyarmış, tutanak tutmuş. İşçi her zaman haklı değildir.