13 Yaşındaki Hatice'nin Katili, 8 Yıl Sonra Başka Bir Olaya Karışınca Yakalandı

Konya'nın Akşehir ilçesinde 8 yıl önce etüt merkezinden evine gitmek için çıktıktan sonra kaybolan, 4 gün sonra da meyve bahçesinde cansız bedeni bulunan 13 yaşındaki Hatice Çiftçi'nin katili Veli K., yakalanıp tutuklandı. İzmir'de bir olaya karışınca gözaltına alınan Veli K.'den alınan örneklerle, Çiftçi'nin tırnaklarındaki doku örneklerinin uyuştuğunun belirlendiği bildirildi.

8'inci sınıf öğrencisi Hatice Çiftçi, 21 Aralık 2012 tarihinde kurs için gittiği etüt merkezinden çıktıktan sonra kendisinden bir daha haber alınamadı. Ailesi kızlarının akşam eve dönmemesi üzerine polis merkezine gidip kayıp başvurusunda bulundu.

Polis, yaptığı araştırmada Hatice'nin yolda yürürken kaçırıldığı bilgisine ulaştı.

En son tek başına mobese kayıtlarında görülen Hatice Çiftçi'nin, 4 gün sonra, kent merkezine 8 kilometre uzaklıktaki meyve bahçesinde cesedi bulundu.

600'e yakın kişi incelendi, kan ve doku örnekleri alındı

Cinayetin aydınlanması için başlatılan soruşturma kapsamında polis ve jandarma ekipleri küçük kızın tırnaklarındaki doku örnekleriyle karşılaştırmak amacıyla DNA testi için ailesi dahil yaklaşık 600 kişiden kan örneği alıp, bunların ifadelerine başvurdu. 

Ancak DNA testlerinden bir sonuca ulaşılamadı. Hatice'nin cep telefonundaki görüşmeler tek tek incelendi. Yine sosyal paylaşım sitelerinde görüştüğü kişiler incelemeye alındı. Ancak bundan da bir sonuca ulaşılamadı.

Doku örnekleri uyuşunca tutuklandı

İzmir'de cumartesi günü bir olaya karışınca gözaltına alınan Veli K.'den alınan örnekler, 8 yıl önce öldürülen Hatice Çiftçi'nin tırnaklarından alınan doku örnekleriyle uyuştu. 

Veli K. yapılan sorgusunun ardından sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece Hatice Çiftçi'yi öldürdüğü iddiasıyla tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Popüler İçerikler

Ruslar, Moskova'yı Kana Bulayan Teröristleri Cinsel Organına Elektrik Vererek Sorguladı!
Adana'da Skandal Görüntüler: Kesilmiş At ve Eşek Kalıntıları Kanalda Bulundu!
Yaş Farkı Olay Olmuştu: Su Burcu Yazgı Coşkun, Burak Deniz'li Dizi Hakkında İlk Kez Konuştu!
YORUMLAR
21.09.2020

DNA asrın keşfi

Pasif Kullanıcı
21.09.2020

Ulan ne ala memleket! 8yildir elini kolunu sallayarak geziyor oruspucocugu! 8yıl ne demek lan ne demek?! O kız şuan ünv ogrencisi olacaktı serefsiz adi yaratık bir insanın hayatını nasıl rahatlıkla çalabiliyorsunuz serefsizler!!!!!!!

21.09.2020

Adam başka suçtan göz altına alınmasaydı ömür boyu kızı öldürdüğü bilinmeyecekti

TÜM YORUMLARI OKU (9)