13 Yaşındaki Çocuğa 'Cumhurbaşkanına Hakaret' Davası!

CİMER'e şikayet edilen 13 yaşındaki çocuğa 'Cumhurbaşkanına Hakaretten' dava açıldı. Savcı, çocuğun “Cumhurbaşkanının onur, şeref ve saygınlığına saldırıda bulunduğu” gerekçesiyle cezalandırılmasını istedi. 

Gaziosmanpaşa Çocuk Mahkemesi de iddianameyi kabul ederek B.C.G. hakkında dava açtı.

BirGün’den İsmail Arı’nın haberine göre, İstanbul Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Başsavcılığı, 13 yaşındaki B.C.G. hakkında “Cumhurbaşkanına hakaret ettiği” gerekçesiyle soruşturma yürütüp iddianame hazırladı. Gaziosmanpaşa Çocuk Mahkemesi de iddianameyi kabul ederek B.C.G. hakkında dava açtı.

Savcı Bilal Korkmaz tarafından hazırlanan iddianamede, 2009 doğumlu B.C.G.’nin bir WhatsApp grubunda sarf ettiği sözler nedeniyle Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne (CİMER) şikâyet edildiği belirtildi.

İfadesi alınan B.C.G., WhatsApp grubunda bulunanların 'Şeriat gelecek, idam gelecek. Atatürk’ü sevenler idam edilecek. Şeriat yanlısı olmayanlar ülkemizde rahat yaşayamayacak. Ülkede şeriat yanlısı olmayanların yeri yok” şeklinde ifadeler kullandığını ve buna tepki gösterdiğini ancak küfür etmediğini belirtti.

Cumhurbaşkanı'na hakaret etme kastı olmadığını belirten çocuk hakkında bir de Adli Tıp’a rapor hazırlatıldı.

Raporda, çocuğun eyleminin hukuki anlam ve sonuçlarını algılayıp, davranışlarını yönlendirme yeteneğinin yeterince gelişmiş olduğu belirtildi. Ayrıca iddianamede, 14 yaşındaki çocuğun, “Cumhurbaşkanının onur, şeref ve saygınlığına saldırıda bulunduğu” iddia edildi. Savcı, çocuğun cumhurbaşkanına hakaret suçundan cezalandırılmasını talep etti.

İlginizi çekebilir 👇

TRT 'Tarafsızlık' İlkesini Delmenin Yolunu Buldu! 'Kalkınma Belgeseli'

Popüler İçerikler

Narin Cinayetiyle İlgili "Aile Bizim Dostumuz" Diyen AK Parti Milletvekili ile Salim Güran Aynı Karede
THY Hostesine Saldırdığı İddia Edilen ve Ağza Alınmayacak Sözler Sarf Eden Dilan Çıtak'tan Açıklama Geldi!
Kayserili Damat Adayı Gelinin Düğünden Önce Talep Ettiklerini Duyunca Arkasına Bakmadan Kaçtı
YORUMLAR
30.04.2023

gelde ilerde bu çocuğun düşüncelerini geliştirmesini, özgürce beyan edebilmesini bekle. bu travmayla

30.04.2023

Çer çöp bir hesap sırf insanları sinirlendirmek için kendince "troll-parodilik" yapıyor. Bazen Nathan oluyor bazen ak sakallı dede her birinde ayrı bir karakterden "troll-parodilik" yapıyor çok dikkate almamak lazım.

Pasif Kullanıcı
30.04.2023

Kuzey Kore ya da Venezuella falandır diye tıkladım Türkiye çıktı.Söyleyecek söz çok da gerek yok akıl ve vicdan sahibi herkes yorumlasın durumu kendine göre...

Pasif Kullanıcı
30.04.2023

Nazım Hikmet ne güzel der; Hiç bir korkuya benzemez,halkını satanın korkusu

TÜM YORUMLARI OKU (34)