13 Yaşında Cinsiyet Değiştirme Tedavisine Başlayıp Pişman Olan Genç Kadın Dünya Gündeminde

Geçtiğimiz günlerde toplanan ABD Kongresi sırasında sırasında, 13 yaşındayken uzmanların söylemiyle cinsiyet değiştirme sürecine başlayan ve sonradan pişman olan Chloe Cole yaşadıklarını anlattı. Uzmanların ailesini tehditlerle zorladığını, meme aldırma ameliyatı ve hormon tedavisi nedeniyle vücudunun asla istediği gibi olmayacağını paylaşan Cole'un söylemleri tüm dünyada infial yarattı. 

Detaylar ve gelen tepkiler için buyurun. 👇

Geçtiğimiz günlerde ABD Kongresi'nde trans çocuklar hakkında gerçekleşen toplantı sırasında 19 yaşındaki Chloe Cole'un anlattığı hayat hikayesi infial yaratmış durumda.

Geçtiğimiz perşembe günü gerçekleşen kongre sırasında söz alan Cole, "tıbbi müdaheleler" nedeniyle tüm çocukluğunun mahvolduğunu söyleyerek konuşmasına başladı.

Devamında ise 'Bugün size Amerika Birleşik Devletleri tarihindeki en büyük tıbbi skandallardan birinin kurbanı olarak sesleniyorum.' diyerek hikayesini paylaştı.

Chloe 13 yaşındayken ebeveynleri ile gittiği uzman doktorlar kendisine cinsiyet disforisi (doğduğu cinsiyet ile cinsiyet kimliği uyumsuzluğu) teşhisi koydu ve bunun ardından trans erkek olmak için testosteron terapisi almaya başladı.

Cole'un anlattıklarına göre danıştıkları uzmanlardan birisi, ailesine "Ölü bir kızınız mı yoksa yaşayan bir trans oğlunuz mu olsun istersiniz?" demişti; doktorlardan bu tarz tehditler alarak müdahalelere zorlanıyorlardı.

15 yaşındayken çift mastektomi (meme dokusunun çıkarılması operasyonu) geçiren Chloe, tüm fiziksel özelliklerinde geri döndürülemez değişiklikler meydana geldiğini anlatıyor.

"Vücudumda kalıcı değişikliklere neden oldu. Sesim sonsuza dek daha kalın, çene hatlarım daha keskin, burnum daha uzun olacak."

'Kemik yapım kalıcı olarak erkeksileşti. Adem elmam daha belirgin. Doğurganlığım bilinmiyor. Bazen aynaya bakıyorum ve kendimi bir canavar gibi hissediyorum.'

"Uzmanım ailemle ilk konuştuğu zaman intihara meyilli değildim. Farklı olduğu için mücadele eden mutlu bir çocuktum," diyor Cole.

'Ancak 16 yaşında, ameliyatımdan sonra intihara meyilli hale geldim. Şimdi daha iyiyim.'

Cinsiyet geçiş sürecini durdurma kararı alan Cole, ilk ergenlik döneminde kendisini rahatsız hissettiği için ailesine erkek olmak istediğini anlattığını paylaştı.

"12 yaşındaki çocuklara yanlış doğduklarını, kendi bedenlerini reddetmekte ve kendi tenlerinden rahatsızlık duymakta haklı olduklarını söylemeyi bırakmalıyız."

"Çocuklara ergenliğin bir seçenek olduğunu söylemeyi bırakmalıyız. Tıpkı giyecekleri kıyafetleri ya da dinleyecekleri müziği seçebildikleri gibi ne tür bir ergenlikten geçeceklerini de seçebilirler."

ABD, Washington'da geçtiğimiz nisan ayında kabul edilen yasaya göre 18 yaşın altındaki kişiler ebeveynlerinin onayı olmaksızın cinsiyet değiştirme amacıyla tıbbi müdahale alabiliyor.

Aileleri karşı çıkan çocuklar, eyalet yetkilileri tarafından ailelerinden alınarak trans sığınma evlerine yerleştiriliyor. Bu yasa tüm ülkede tartışmalara yol açarken ABD Kongre üyeleri de Chloe Cole'u dinledi.

Cole, geçtiğimiz aylarda kendisinin cinsiyet değişimini onaylayan üç doktor hakkında dava açtı.

"Diğer savunmasız gençlerin, çocukların ve genç yetişkinlerin benim yaşadıklarımı yaşamamasını sağlamanız umuduyla sizinle konuşuyorum" diyen Cole bu son açıklamalarıyla da yeni bir tartışmayı fitilledi.

Konu hakkında Twitter kullanıcılarından gelen bazı tepkiler şu şekilde oldu;

Siz ne düşünüyorsunuz?

Düşüncelerinizi yorumlarda paylaşın...

İlgili içerikler;

ABD'de Tartışmalar Büyüyor: Kadın Nedir? Trans Hakları, İlaç Lobisi, Spor, Ortak Tuvaletler ve Daha Nicesi
Oldukça Hassas ve Tartışmalı Bir Konu Olan Trans Çocuklar Meselesini Masaya Yatırıyoruz
Amerika’da Podyumun Yeni Yüzü Olan 10 Yaşındaki Trans Çocuk Model Tartışmaların Odağında!

Popüler İçerikler

Harçlığını Çıkarmak İçin Kuryelik Yaparken Bıçaklanarak Öldürülmüştü! Olay Anı Güvenlik Kamerasına Yansıdı
Hülya Avşar'a Evlenmek İstediğini Söyleyen Murat Boz "Artık Tahammülüm Yok" İtirafıyla Gündem Oldu
Feyza Civelek'in Yasaklı Madde Siparişini Teslim Alırken Polislere Yakalandığı Ortaya Çıktı!
YORUMLAR
31.07.2023

Reşit olmadan bu tür durumlara hiçbir şekilde izin verilmemeli. Reşit olduktan sonra kararları kendisini ilgilendirir.

01.08.2023

Amerika'da ki vahim durumu anlatıyorum anlatıyorum anlamıyorlar.. Anaokuluna giriyorlar beyin yıkamaya diyorum... Valla tüm bunlar bilinçli bir planın parçasıdır başka açıklaması yok... Çocukların oynadığı bilgisayar oyunları, çizgi filmler hepsi bunları vurguluyor, özendiriyor...

01.08.2023

Komplo teorilerine inanmam ama bu noktadaki teorilere git gide inanmaya başladım bende. Devlet desteğiyle ve büyük firmaların katılımlarıyla lgbt güzellemeleri çok arttı. O kadar fazla bir artış ki insan gerçekten arkasında bir şeyler arıyor. Teorinin idda ettiği gibi nufus kontrolünü gerçekten sağlar mı bilemiyorum ama sanki o yönde gibi.

31.07.2023

bu durumlarda max yapılabilecek şey ergenliği durdurmak ve memelerin büyümesini engellemek falandır. çocuk karardan vazgeçerse de bu süreç durdurulur, geri kadın olarak büyür. bunlar direkt memelerini ameliyatla almış yuhh aq. wokelar gerçekten bokunu çıkarttı iyice.

31.07.2023

Aga oyuncak mı bu aw durdur geri başlat ne doğduysan osundur. Kendini doğduğun bedene ait hissetmiyosan (klasik klişe beyin yıkama seansı) reşit olduğunda aklı başında bi birey olarak kimsenin baskısı altında kalmadan kendi iradenle seçer yaptırırsın. Biyolojik olarak hormonal bir bozukluk olmadığo sürece kafalarına göre yok sen yanlış cinsiyette doğdun aslında erkek olman lazımdı diyerek insannların hayatlarıyla özellikle bu yaşta oynanması çok büyük suç ve geri dönüşü de yok

TÜM YORUMLARI OKU (23)