Hem doğum kontrolü hem de cinsel yolla bulaşan hastalıklardan korunmak amacıyla kullanılan kondom olarak da adlandırılan prezervatiflerin on binlerce yıllık gelişimini sizler için araştırdık.
Hem doğum kontrolü hem de cinsel yolla bulaşan hastalıklardan korunmak amacıyla kullanılan kondom olarak da adlandırılan prezervatiflerin on binlerce yıllık gelişimini sizler için araştırdık.
Erkekler prezervatifin mevcut modeline ulaşmadan önce her türlü garip şeyi prezervatif olarak denemişlerdi oysa ki.
Mağarada bulunan kaba çizim, cinsel bir davranış sergileyen bir adamı tasvir ediyordu ve korunmak için bir tür hayvan derisi giyiyordu. O zamanlar çok fazla prezervatif seçeneği yoktu, bu yüzden mağarada ne bulunuyorsa onunla korunmak zorundaydılar.
Bu prezervatiflerin hamileliği önlemek için mi yoksa başka bir ritüel amaç için mi kullanıldıkları ise belirsizdi.
Yunan mitolojisi, Minos'un meni içinde “yılanlar ve akrepler” olduğu ve karısını kesinlikle kötü cinsiyetle sonuçlanacak olandan korumak için bir tür doğum kontrol yöntemi kullandığını söylüyor. Bu prezervatif de muhtemelen bir keçinin mesanesinden yapılmıştı (K).
Mısırlılar, cinsel organlarını hem güneşe hem de yaralanmaya maruz kalmaktan korumak için peştemal (loincloth) giyiyorlardı, bazı tarihçiler erkeklerin cinsel organlarını seks sırasında böcek ısırıklarından korumak için ince keten çarşaflara sardıklarını söylüyordu.
Diğer malzemeler arasında yağlı kağıt, hayvansal bağırsaklar ve mesane bulunuyordu.
Falloppio kadınlara daha fazla hitap edeceğini düşündüğünden, bu prezervatifleri bir ip ile bağladı hatta pembe bir iple. Ayrıca kendisi klitoris hakkında yazan ilk kişiydi, bu yüzden kadınları iyi tanıyordu.
Hayvan ve balık bağırsaklarından yapılmış olan bu prezervatiflerin 1646 yılı civarında kullanıldıkları tahmin ediliyor.
Bu kauçuk prezervatifler kalın, pürüzlü ve sadece cinsel organın ucunu kaplayacak şekildeydi. Aynı Charlie Chaplin şapkası gibiydi... Ayrıca kullananlar prezervatifler, birden fazla kez, yıkayıp tekrar kullanılıyordu. (En azından yıkandıklarını umuyoruz...)
Bu prezervatiflerle savaşlarda cinsel yolla bulaşan hastalıklardan korundular. Avrupa ülkeleri, hastalık akışını engellemek için İkinci Dünya Savaşı'nda askerlerine prezervatifler dağıttı. Amerikalılar da İkinci Dünya Savaşı'nda aynısını yaptı.
Ardından savaş verilerek bu yasa rafa kaldırıldı. Ardından doğum kontrolü yeniden başladı.
Zaten tarihte birçok kez prezervatif ve doğum kontrolü dini nedenlerden dolayı yasaklanmıştı.Ancak daha sonra özellikle hastalıklardan korunmak için kullanılmak zorunda kalmıştı.
Prezervatifler, gerçek dünya kullanımını simüle ederek titizlikle test ediliyorlar. Elektronik darbeler, delikleri ve yırtılmaları kontrol etmek için üretilmiş olan prezervatiflerden geçer. Dayanıklılığı test etmek için prezervatifler su ile doldurulur ve basınç direncini kontrol etmek için hava hortumlarına bağlanırlar. Yani evet, büyük bir sorun olmadıktan hem doğum hem de bulaşıcı hastalıkların kontrolnüü sağlayabiliyor.
Kullanın please
malzemelere bakarsak olan kadinlara olmus galiba,
Ortaya çıkardıkları zararın farkında olmayan, kondomun 13 bin yıllık tarihinden bir haber ebeveynler hala mevcut. Bkz; Suriyeliler.