13 Ağustos Salı Akşamı Kaçırdığın Haberler

Dün akşam gözden kaçırdığınız ya da tüm detayları ile yeniden okuyup 'ne olmuştu ya?' diyeceğiniz haberleri sizler için derledik.

İşte 13 Ağustos Salı akşamının gözden kaçırılmaması gereken ve mutlaka okumanız gereken içerikleri...

İsrail ablukası altındaki Hamas, son olarak 26 Mayıs'ta gerçekleştirdiği roket saldırılarının bir benzerini bugün gerçekleştirdi. Hamas bir kez daha Tel Aviv'i vurdu.

Misilleme Beklentileri Vardı: Hamas, Tel Aviv'i İki Roketle Vurdu

Türkiye’de, Instagram’a erişim engeli getirilmiş ve yaklaşık 10 gün kapalı olan sosyal medya platformu, yapılan görüşmeler sonrasında yeniden açılmıştı. Instagram’ın kapatılmasına sebep olarak İsrail tarafından katledilen İsmail Haniye için atılan taziye mesajlarını silmesi gösterilmişti. Yeniden erişime açılan Instagram, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın ayrı zamanlarda paylaştığı iki gönderiyi de sildiği ortaya çıktı. Diyanet’in basın müşaviri, paylaşımların ortak noktasının “Siyonist” kelimesi olduğunu iddia etti.

Yeniden Açılan Instagram Yine Paylaşım Sildi: "Ortak Kelime Siyonist"

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, partisinden belediye başkanı seçilen bazı başkanlara AK Parti tarafından siyasi şantaj yapıldığını açıkladı. YRP’li bazı belediye başkanlarının, AK Parti’ye geçeceği iddia edilmişti.

AK Parti Transferleri: Fatih Erbakan’dan “Şantaj” Açıklaması

AK Parti’nin, yakın zamanda bazı belediye başkanları ve milletvekillerini transfer edeceği iddia ediliyordu. 24 Mayıs seçimlerinde İYİ Parti’den İstanbul milletvekili seçilen ve sonrasında partisinden istifa eden Seyithan İzsiz, AK Parti’ye katılacağını açıkladı.

AK Parti’nin İlk Transferi Seyithan İzsiz: “Yeniden Yuvama Dönüyorum”

18 yaşındaki Arda K. isimli kişi, maske takarak yaşlı insanlara saldırmış ve 5 kişiyi bıçaklamıştı. Kendisini “nasyonel sosyalist” olarak tanımlayan saldırganın olayı sonrası MİT’in hazırladığı “aşırı sağ raporu” yeniden gündem oldu. MİT, hazırladığı rapordu yükselen sağın Türkiye’de de tehlikeli olabileceğini ifade etmişti.

Eskişehir’deki Saldırı: MİT’in "Aşırı Sağ Raporu" Yeniden Gündem Oldu

İzmir’de özel bir şirkette çalışan Dilruba K. isimli kadın, sokak röportajında söyledikleri sonrasında polis ekipleri tarafından gözaltına alınmış ve tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Dilruba K.’nın, “Cumhurbaşkanına hakaret" ve "Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme" suçlarından sorgulandığı ve tutuklandığı ortaya çıktı.

Sokak Röportajında Instagram Yasağını Eleştiren Dilruba K. Neden Tutuklandı?

Afrika Birliği tarafından yapılan açıklamada, kıtada hızla yayılan ve halk arasında maymun çiçeği olarak bilinen M Çiçeği (mpox) virüsü sebebiyle acil durum ilan edildiği bildirildi. Afrika’da 13 ülkeye yayılan virüs sebebiyle toplam 517 kişi hayatını kaybetmişti.

Afrika’da Hızla Yayılıyor: Maymun Çiçeği Salgını İçin Acil Durum İlan Edildi

Dünyanın en yaygın kahve zincirlerinden Starbucks’ın CEO’su Laxman Narasimhan görevinden alındı. Yeni CEO’nun ise Brian Niccol olacağı açıklandı. Starbucks’ta yapılan bu üst düzey yönetici değişikliği sonrasında hisseler hızla yükselişe geçti.

Starbucks’ta CEO Kovuldu: Değişim Sonrası Hisseler Hızla Yükseldi

Eskişehir’de 18 yaşındaki Arda K., yüzüne taktığı maske ve giydiği hücum yeleği ile kendi halindeki yaşlı insanlara saldırmış 5 kişiyi feci şekilde yaralamıştı. Olay sonrası tutuklanan Arda K.’nın, yayınladığı “manifesto” ile Nazizim’den etkilendiği ortaya çıkmıştı. Arda K.’nın sosyal medyadan arkadaşı olan 17 yaşındaki A.B., saldırganın oyun oynarken yapacaklarını anlattığını ama inanmadıklarını söyledi.

Eskişehir’deki Saldırganın Oyun Arkadaşı Konuştu: “Yapacaklarını Bize Anlatıyordu”

Sakarya’da devam eden hastane inşaatında çalışan işçilerin kaldığı prefabrik yapının tavanıda çökme meydana geldi. Olay yerine çok sayıda ekip sevk edilirken, ilk belirlemelere göre 13 işçi yaralandı.

Hastane İnşaatında Prefabrik Yapı Çöktü: 13 İşçi Yaralandı

Popüler İçerikler

Narin'le İlgili Soruşturmada İmamın Gözaltı Nedeni Belli Oldu: Konuşmasınlar Diye Kur'an'a El Bastırmış
Kızılcık Şerbeti'nde Şok Kamera Arkası: Kıvılcım, Alev Bebek için Apo'yla Evlenecek!
Esra Erol'da "Tek Suçum Güzel Olmak" Sözüyle Tanınan Yazgül Estetikle Başka Biri Oldu!