13.8 Milyar Yıllık Evrenin Oluşumunu 10 Dakikada Özetleyen Video!

13.8 milyar yıllık evren halen devam eden bir oluşum içerinde. Büyük patlama ile başlayan süreci her saniyede 22 milyon yıl ile anlatan video, tüm süreci 10 dakikada anlatıyor.

Geçtiğimiz günlerde de Stephen Hawking, National Geographic'te büyük patlamadan önce hiçbir şeyin olmadığını söylemişti.

O konuşmasında Albert Einstein'in İzafiyet Teorisi'ne atıfta bulunan İngiliz astrofizikçi Stephen Hawkingbüyük patlamadan önce hiçbir şeyin olmadığını, bildiğimiz zamanın büyük patlama ile oluştuğunu ve bunun radikal bir biçimde bilinen tüm fizik yasalarını altüst ettiğini savunmuştu.

İlk yıldızlardan ilk galaksilere her şey bu videoda!

Stephen Hawking'in büyük patlama(big bang) ile düşüncelerini belirttiği konuşması:

Popüler İçerikler

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan 1 Mayıs Açıklaması: "Taksim Uygun Değildir"
Dünyanın En Güzel 100 Kadını Listesine Türkiye'den 3 Ünlü Oyuncu da Girdi!
TikTok’ta "Karagül" Adıyla Açtığı Yayınlarla İnfial Yaratan Kadının Çocuklarını Devlet Korumaya Aldı!
YORUMLAR
12.03.2018

Evrimin 3 günde yaşandığını sanan insanlara Evreninin oluşumunu nasıl anlatıcaz ki?

12.03.2018

MUAZZAM bir çalışma.astronomi,uzay bilimi ne kadar ilerledi bi boktan haberimiz yok..hayatın başlangıcı su götürmez bir şekilde bulunmuş oldu..bu videoyu bütün yobazlar dinci cahiller izlemeli.Hawking en gerçekçi bilim adamı bana göre.fikirlerinin hepsini destekliyorum.bin bang den önce hiçbir şeyin olmaması,bin bang'in yaratıcımızın doğumu olarak düşünülebilir bence.Benim var oluş ve evren de ki yerimiz hakkında ki düşüncem,yaratıcımızın bir parçası olduğumuzdur.Onun varlığının hücrelerinden biriyiz.İnsan,türünün oluşumuna böyle film izler gibi baktıktan sonra bi tuhaf oluyo.Varlığımızın tek amacının evrimleşmek olduğuna bi kez daha kesin olarak karar verdim.

12.03.2018

Herşey varsayım. Dinler bile. Bilimsel açıklamalar dine göre çıkmaz yol, Dinsel açıklamalarda bilime göre çıkmaz yol. Herşey öldükten sonra belli olacak :D Işığımı görecez yoksa yoklukmu..

13.03.2018

bir agnostik doguyor :D

TÜM YORUMLARI OKU (21)