12 Yılda İlk Kez: Mustafa Kemal Atatürk, İBB Tarafından Çıkarılan Derginin Kapağında

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, İBB tarafından 12 yıldır çıkarılan 'İstanbul Bülteni' isimli dergide ilk defa kapak oldu. 

Egemen Bağış'tan 2. Abdülhamit'e birçok ismin kapak olduğu toplam 138 sayı çıkan dergide Atatürk'e ilk defa yer verildi.

Derginin ana teması 'Çocuklar' olarak belirlendi.

Sözcü'den Özlem Güvemli'nin haberine göre, İBB'yi 13 yıl boyunca yöneten AKP'li Kadir Topbaş döneminde kurumun faaliyetlerini ve projelerini duyurmak üzere çıkarılmaya başlanan “İstanbul Bülteni”nin ilk sayısı 2007 yılının temmuz ayında yayımlandı.

Derginin kapaklarında üç kez eski başbakanlardan Ahmet Davutoğlu, üç kez eski İBB Başkanı Mevlüt Uysal, bir kez de 2. Abdülhamid yer aldı.

İstanbul Bülteni'nin 138 sayısında eski İBB Başkanı Kadir Topbaş 85 kez, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan dördü tek başına olmak üzere 45'in üzerinde kapak oldu.

Derginin baş yazısında İmamoğlu çocuklara seslendi.

İstanbul için en büyük projesinin “çocuklar” olduğunu yineleyen İmamoğlu çocuklara hitaben şu satırları kaleme aldı:

'Seçim süresince en büyük enerjimi sizlerden aldım. En büyük hedefimi de sizlerin, ‘sağlıklı ve eşit koşullarda yetişen, en kaliteli eğitimi alan, geleceğe güçlü bir şekilde hazırlanan bireyler olarak yetişmenizi sağlamak' diye açıklamıştım. İlk adımı, sizlerin eğitimi, huzuru, sağlığı ve ebeveynlerinizin hayata daha güçlü katılımı için 150 kreş yapmak üzere attık. İstanbul’umuzun her yanında hizmet vermesini hedeflediğimiz bu kreşlerimizden 11 tanesinin temelini attık, inşaatları sürüyor. Kadıköy'deki yavrumuzla Sultanbeyli'deki yavrumuz eşit olsun, hiçbir şeyden mahrum kalmasın' ilkemiz gereği, ihtiyaç sahibi ailelerimizin yavrularına ‘Süt her çocuğun hakkıdır!' diyerek ücretsiz süt dağıtımını başlattık. Böylece 92 binden fazla yavrumuz her ay 8 litre süt içebilecek. O Atatürk ki, ‘Çocuklar her türlü ihmal ve istismardan korunmalı, onlar her koşulda yetişkinlerden daha özel ele alınmalıdır', ‘Çocukları sağlıklı ve bilgili yetiştirilmeyen uluslar, temeli çürük binalar gibi çabuk yıkılırlar' demiş ve sizlere şöyle seslenmiş bir dünya lideridir: ‘Küçük hanımlar, küçük beyler! Sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı ve ikbal ışığısınız. Memleketi asıl ışığa boğacak olan sizsiniz. Kendinizin ne kadar önemli, değerli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız....'

Popüler İçerikler

Kızıl Goncalar Naim'in Yıllar Öncesinin Efsane Dizisinde Oynadığı Ortaya Çıktı!
'İmam' Halil Konakçı, İlber Ortaylı'ya Ateş Püskürdü! 'Bizans Tohumu, Yunanlı, Dönme!'
Icardi ve Wanda Nara'yı Ahlaksız Bulan Batuhan Karadeniz'e Eski Sevgilisinden Bomba Tesirli Karşılık
YORUMLAR
10.11.2019

Olması gerekene seviniyoruz, şaka gibi ülkeyiz. Ülkenin kurucusunu anmayan ülke vatandaşları ve yönetimleri haindir.

Pasif Kullanıcı
10.11.2019

Olması gereken zaten akepe bize ATAM'ızı unutturamazsın, 100 sene sonra sizler için kimse iyi şeyler konuşmayacak ama Atatürk 500 sene sonra da anılacak.

10.11.2019

tarihinin en guzel kapağı olmuş...safları sıkın hava almasınlar.👍🇹🇷🇹🇷🇹🇷

TÜM YORUMLARI OKU (13)