12 Yaşındaki Rüzgar Depremde Ailesini Kurtardı, Kendisi Yaşamını Yitirdi: 'Oğlum Melek Oldu'

Kahramanmaraş merkezli, 10 ili etkileyen iki depremde Diyarbakır'da yıkılan binalardan biri de Taş ailesinin yaşadığı merkez Bağlar ilçesindeki Yoldaş Apartmanı oldu. 12 yaşındaki Rüzgar Taş, depremde ailesini uyandırarak kurtulmalarını sağladı, kendisi ise çöken binanın altında kalarak yaşamını yitirdi.

Depremin yaşandığı saatte uyanık olan 12 yaşındaki Rüzgar Taş, şiddetli sarsıntıyı hissettiğinde annesi Nebahat, babası Halim Taş ve 2'si kız 6 kardeşini uyandırdı. Rüzgar'ın 5 kardeşi binadan çıkıp, bölgeden uzaklaşmayı başardı. Rüzgar ile annesi, babası ve ablası, çıkmaya çalıştıkları esnada yıkılan binanın altında kaldı.

Rüzgar'ın amcası ve çevredekilerin yardımıyla anne Nebahat ve baba Halim Taş ile abla enkazdan yaralı çıkarıldı, Rüzgar'ın ise cansız bedenine ulaşıldı.

Rüzgar'ın amcası ve çevredekilerin yardımıyla anne Nebahat ve baba Halim Taş ile abla enkazdan yaralı çıkarıldı, Rüzgar'ın ise cansız bedenine ulaşıldı.

Nebahat Taş, Rüzgar'ın çok akıllı, merhametli, arkadaşlarını seven, arkadaşlarıyla uyumlu, futbol aşığı bir çocuk olduğunu anlatarak, "Rüzgar'ım hepimizi uyandırdı, hepimizi kurtardı ama kendisini kurtaramadı. Oğlum melek oldu" diye konuştu.

Enkaz Altından 5,5 Saat Sonra Kurtarılan Gülay Duran: 'Eşime Seslendim, Baktım Ses ve Nefesi Yok'
İki Kız Kardeş Harçlıklarıyla Aldıkları Bebe Bisküvisini Deprem Bölgesine Gönderdi

Popüler İçerikler

Otoyol ve Köprü Geçiş Ücretlerine Zam!
Kendisini ‘Cinsel Terapist’ Olarak Tanıtan Buse Aydın’ın Yetkisi Yokmuş!
Nasip Olur mu Be? İstanbul Boğazı'nda "Seni Yerler" Dinleyen Adam Yalı Balkonunda Sezen Aksu'yla Karşılaştı!
YORUMLAR
10.02.2023

Nur içinde yat Meleğim toprağın cennet bahçesi olsun 🥺 Sen aileni uyandırarak kurtardın..

10.02.2023

Ah be kuzum, 12 yasinda ruzgar olup gitmek...

10.02.2023

Işıklar içinde uyu güzel kardeşim 🙏

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ