12 Yaşındaki Nihat Kazanhan’ı Vuran Polise 13 Yıl 4 Ay Hapis Cezası

 14 Ocak 2015 tarihinde Cizre'de 12 yaşındaki Nihat Kazanhan'ın başından vurularak öldürülmesine ilişkin davada karar bugün çıktı. Sanık polise verilen ceza ‘haksız tahrik’ten 16 yıla, 'iyi hâl' ile birlikte 13 yıl 4 aya indirildi. 3 polis ise kamu personeline suçu bildirmemekten” tutuksuz yargılanıyordu. Bir polis bu suçlamadan mahkum oldu ve hakkında 5 ay hapis cezasına hükmedildi, ceza hükmün açıklanması geri bırakılarak ertelendi. Üç polis ise beraat etti.

Cizre'de geçen 14 Ocak 2015 tarihinde Nihat Kazanhan'ın arkadaşlarıyla oynarken başından vurularak ölümüyle ilgili olarak tutuklanan özel harekat polisi  N.G. ile tutuksuz sanıklar komiser yardımcısı U.İ. ve özel harekat polisleri H.V., O.Ç. ve G.T.'nin yargılanmasına Cizre 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. 

DHA'nın aktardığı bilgiye göre, Şırnak, Diyarbakır, Ankara, Manisa ve İstanbul Barolarının katılımı ile gerçekleştirilen duruşmada söz alan Diyarbakır Baro Başkanı Ahmet Özmen, kamu görevlilerinin her suçu işleyebileceği algısının yıkılması gerektiğine belirterek, mahkemeye 'Sizden tarihi bir karar bekliyoruz' dedi.

Şırnak Baro Başkanı Nuşirevan Elçi, Nihat Kazanhan'ın vurulduktan sonra hastaneye götürülmemesinin suçun kasten işlendiğini gösterdiğini söyledi.

İstanbul Barosunu temsilen konuşan Ayşenur Demirkale ise, 'Devletin yaşam hakkını koruma yükümlülüğü var, soruşturma eksik yapılmıştır' diye konuştu.

Nihat Kazanhan Cinayetinde Polis İfadesi: 'Kimsenin Tutuklanmayacağını Düşünüyorduk'

Davada tutuklu polis memuru N.G.'nin 'olası kast ile nitelikli öldürmek' suçundan müebbet hapis cezası isteniyordu

Cizre 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi verilen aradan sonra kararını açıkladı. Mahkeme, Nihat Kazanhan'ın ölümüne neden olan ve tutuklu yargılanan özel harekat polisi N.G.'ye, 'Haksız tahrik altında olası kasıt ile suçu işlediği' gerekçesiyle 13 yıl 4 ay hapis cezası verdi. 

Polisler U.İ, G.T, O.Ç. ve H.V. de davada, “kamu personeline suçu bildirmemekten” tutuksuz yargılanıyordu. Bir polis bu suçlamadan mahkum oldu ve hakkında 5 ay hapis cezasına hükmedildi, ceza hükmün açıklanması geri bırakılarak ertelendi.

Üç polis ise beraat etti.

Kazanhan ailesinin avukatlarından, Diyarbakır Barosu’ndan Nahit Eren cezanın ağırlaştırılmış müebbet hapisten, 13 yıl 4 aya nasıl düştüğünü şöyle anlatıyor 👇

Avukat Eren Bianet'e konuştu:

“Tutuklu olarak ‘kasten öldürmekten’ yargılanan polis M.N.B.’ye mahkeme önce ağırlaştırılmış müebbet cezası verdi, daha sonra mahkeme cinayetin olası kast ile işlendiğine hükmederek bu cezayı müebbet hapse indirdi. Ardından ‘haksız tahrik’ indirimi uygulanan ceza 16 yıl hapse dönüştürüldü. Mahkeme heyeti, ‘sanığın duruşmalardaki iyi halini’de göz önüne alarak nihai cezayı 13 yıl 4 ay olarak açıkladı.'

Aile ve avukatları karara itiraz edecek.

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Olayın ardından dönemin İçişleri Bakanı Efkan Ala, güvenlik güçlerinin o gün bölgede herhangi bir faaliyetinin veya müdahalesinin bulunmadığını açıklamıştı.

Çocuğun vurulma anına ilişkin görüntüler basına yansımıştı...

Ailenin avukatının açıklamasına göre “Kamera görüntüsü olmasaydı belki bu polisler yargı önüne bile çıkmayacaktı.”

Fox TV Ana Haber 'de yayınlanan ve Öznur Aslan'ın ulaştığı görüntülerde Şırnak'ın Cizre ilçesinde kafasından vurularak öldürülen 12 yaşındaki Nihat Kazanhan'ın yere düşüş anları  görülüyor. 

Bir başka mobese görüntülerinde ise Nihat'ın öldürüldüğü yerin karşısında bir zırhlı polis aracı duruyor. Bir polis içeriden bir şey alırken kameranın açısı değişiyor.

Popüler İçerikler

MHP, TikTok'un Kapatılması İçin Kanun Teklifi Hazırlıyor: "Ahlak Yok Olursa Gelecek Yok Olur"
Yalı Çapkını Hayranları Ferit'i Görmek İçin Tekneyle Sete Gitti!
Kızıl Goncalar Naim'in Yıllar Öncesinin Efsane Dizisinde Oynadığı Ortaya Çıktı!
YORUMLAR
11.11.2016

Çocuktu lan daha , hüviyetinde ki 2003'ü okurken vicdanınız da mı sızlamadı, suçu şırnak'ta doğmak mı ?

11.11.2016

şu " duruşmadaki iyi halinden ötürü " zırvalığını biri bana açıklasın yahu..şerefsiz biri çıkmış 12 yaşındaki bir cocugu öldürmüş..müebbet değil direk asılması gerekirken 16 yıl verilmiş ve bu rezillik yetmezmiş gibi iyi halden 13 yıla indirilmiş! bu nedir ya!

Pasif Kullanıcı
11.11.2016

Bu çocuk neden sağda solda manşetleri süslemiyor çünkü gezi parkıyla alakalı bir eylemde ölmedi. Medya insanların önüne kime atarsa onun için üzülürüz. Dün kandırılıp terör eylemlerine karıştırılan berkin elvan için üzülenlerin çoğu yasin börünün adını bilmez. Hele aynı dönemde diyarbakırda ekmek alıp eve dönen çocuğun mayına basıp öldüğünü de bilmezler. çünkü medya ona üzülme onu boşver, şu an akp karşıtlığını yükseltmek için işe yaramaz, sen berkine üzül dedi. bizim asıl düşmanımız polis veya herhangi bir parti değil, medya. mesele şu ki, kimsenin asıl derdi ölen bu çocuklar veya tecavüze uğrayan 45 çocuk değil. onlara da üzülüyoruz ama asıl meselemiz akp karşıtlığına işe yarayacak bir malzeme mi var ona ses yükseltmek. böylece insanlar siyaset yapmak için berkin elvanı, tecavüz mağdurlarını farkında olmadan siyasete alet etmiş oluyor. yukarda saydığım kişilerin hepsi mağdur, neden birine daha çok birine çok az üzüldük. şunu sölemeyi sevmiom ama toplum çok aptal "akpli değilim".

TÜM YORUMLARI OKU (14)