12 Kişi Hayatını Kaybetmişti: Hatay'daki Emek Apartmanı ile İlgili Yeni Gelişme

6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinin en çok etkilediği illerimizden birisi de Hatay olmuştu. Hatay'daki Emek Apartmanı'nda 12 kişi hayatını kaybetmişti. T24'ün aktardığına göre, Emek Apartmanı'nın inşaat mühendisi tutuklandı.

Hatay, 6 Şubat depremlerinin en çok etkilediği illerimizden birisi oldu.

6 Şubat 2023'de Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremler, toplamda 11 ilimizi etkilemiş, binlerce vatandaşımızın hayatına kaybetmesine sebep olmuştu. Hatay ise en çok kayıp veren illerimizden birisi oldu.

Hatay'ın Antakya ilçesindeki Emek Apartmanı, deprem anında yıkılmış ve 12 kişinin hayatını kaybetmesine sebep olmuştu.

T24'ün aktardığına göre, Hatay Cumhuriyet Başsavcılığı Deprem Suçları Soruşturma Bürosu, depremde yıkılan binalardaki kusurların tespitine devam ediyor.

12 kişinin hayatını kaybettiği Emek Apartmanı'nın yapı denetim firmasına bağlı kontrol elemanı inşaat mühendisi A.Ş.B gözaltına altındı.

Yıkılan apartmanın bilirkişi raporunda, binanın yapım aşamasındaki malzemenin kalitesiz olduğu yer aldı.

Binanın yıkılmasındaki asli kusurlu olarak adı geçen inşaat mühendisi A.Ş.B. çıkarıldığı sulh ceza hakimliğince tutuklandı.

Popüler İçerikler

Arka Sokaklar'a Dönen Şevket Çoruh'tan Kahkaha Attıran Serenay Sarıkaya Göndermesi!
TikTok Akımı Facia İle Bitti: 15 Yaşındaki Çocuk Cinsel Organını Yaktı!
Nasip Olur mu Be? İstanbul Boğazı'nda "Seni Yerler" Dinleyen Adam Yalı Balkonunda Sezen Aksu'yla Karşılaştı!
YORUMLAR

iki kuruş maaş alan mühendise mi bütün suç yükleniyor

24.02.2024

Yapı denetim firmaları adına projelere imza atan mühendislerin çoğu şantiyeyi hiç görmüyor bile. Sürece karşı çıkan bir mühendis olsanız piyasada başka iş bulma şansınız çok az. Sende devlet olarak adama iş garantisi sağlayamadığından o imzayı atacak mühendisi! buluyorlar bir şekilde. Bir inşaatın doğru malzemelerle min kaç paraya mal olduğu bellidir. Eğer maliyet bunun altında kalıyor ve müteahhit ile denetleyiciler de sorumlu olmuyorsa vay halimize. Yine olan garibana oluyor.

Pasif Kullanıcı
24.02.2024

Sebep olanları neden tutuklanmadı tek suç mühendisin mi ?

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ