Onedio Logo

12 Eylül'ün İşkenceci Komutanının Cenazesinde Tepki: Haklarını Helal Etmediler

Kapak Görseli

12 Eylül Darbesi'nin ardından Mamak Askeri Cezaevi'nin komutanlığını yapmış olan Emekli Albay Raci Tetik'in cenazesi, Şakirin Camii'nde kaldırıldı.

Cenazeye katılan bazı 12 Eylül mağdurları, Tetik'i protesto etti ve 'haklarını helal etmediklerini' söyledi. Mağdurlar ile Tetik'in yakınları arasında gerginlik yaşandı.

Tetik, 12 Eylül döneminde Mamak Cezaevi'nin müdürüydü

Tetik, 12 Eylül döneminde Mamak Cezaevi'nin müdürüydü Görseli

Emekli Albay Raci Tetik, 12 Eylül Darbesi'nin ardından yaşanan işkencelerle hatırlanan Mamak Askeri Cezaevi'nin müdürüydü. 

Habertürk'ün haberine göre 2012 yılından beri Çamlıca Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nde kalan Tetik, 88 yaşında yaşamını yitirdi.

İşkence mağdurları da Tetik'in cenazesindeydi

İşkence mağdurları da Tetik'in cenazesindeydi Görseli

İşkence mağdurları, Mamak Cezaevi'ndeki işkencelerin sorumlusu olarak gösterilen Raci Tetik'in cenazesine katıldı ve protesto gösterilerinde bulundu.

Cezaevini 4 yıl boyunca yöneten Tetik'in cenazesine katılan 20'ye yakın mağdurun protestosu esnasında gerginlik yaşandı. Grup üyeleri, Tetik'e haklarını helal etmediklerini söyledi.

O dönemde 3 arkadaşlarının hayatını kaybettiğini söyleyen mağdur grup, cenazenin bayrağa sarılı olmasına tepki gösterdi.

Davalar sonuçsuz kalmıştı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 2011 yılında, 12 Eylül 1980 askeri darbesi sürecinde “sistematik işkenceler”in yapıldığı Ankara Mamak Askeri Cezaevi’ndeki insanlık dışı uygulamaların sorumluları hakkında soruşturma başlatmıştı.

78'liler Derneği tarafından yapılan suç duyurusunda Raci Tetik'in cezaevinde yaşanan olayların bir numaralı sorumlusu olduğu belirtilerek “işkence ve kötü muamelede bulunmak, tehdit, cinayet ve görevi kötüye kullanmak” gibi suçlardan yargılanarak cezalandırılması istenmişti.

Popüler İçerikler

Halil Konakçı İsimli Şahıs Yine Açıklamasıyla Gündem Oldu: "MİT Gibi Doğrudan Cumhurbaşkanlığına Bağlıyız"
Halil Konakçı İsimli Şahıs Yine Açıklamasıyla Gündem Oldu: "MİT Gibi Doğrudan Cumhurbaşkanlığına Bağlıyız"
Emekli Vatandaş Torununa Harçlık Veremediği İçin Sokak Röportajında İsyan Etti: “Bu Yaştan Sonra Çalışayım mı”
Emekli Vatandaş Torununa Harçlık Veremediği İçin Sokak Röportajında İsyan Etti: “Bu Yaştan Sonra Çalışayım mı”
Diyanet, Cuma Hutbesinde Diziler ve Gündüz Kuşağı Programları Konusunda Uyardı!
Diyanet, Cuma Hutbesinde Diziler ve Gündüz Kuşağı Programları Konusunda Uyardı!
YORUMLAR
29.04.2019

evet, gerçekten bayağı bi olay çıkmış(!)

Pasif Kullanıcı
30.04.2019

haklaridir..

Mekanın cennet olsun komutanım, Bu ülke ikinci bir vietnam olmadıysa bunu sana ve esat oktay yıldıran gibi şerefli Türk subaylarına borçlu.

30.04.2019

Al işte... Bir kan emici yarasa daha

TÜM YORUMLARI OKU (17)