126 Ekonomist Asgari Ücret İçin Ortak Bildiriye İmza Attı

Asgari ücrete yapılacak zam tartışmaları devam ederken, 126 ekonomist ortak bir açıklama yaparak, zam artışlarında gerçekleşen enflasyon oranının dikkate alınması ve gelir dağılımını gözeten kapsamlı bir ekonomi politikası izlenmesi gerektiği çağrısında bulundu.

Yıl sonuna yaklaşıldıkça 2025'te uygulanacak asgari ücretle ilgili gündem de ısınıyor. Son olarak Washington'da Merkez Bankası Başkanı Karahan'ın açıklamaları ise asgari ücretliyi tedirgin etmeyi başardı.

Buna karşılık yurt içinden ve yurt dışından 126 ekonomist ortak bildiriye imza atarak asgari ücretin beklenen değil gerçekleşen enflasyona göre artırılması çağrısında bulundu.

Bildiride enflasyonun, dar gelirli vatandaşları ve asgari ücretle çalışanları ekonomik olarak daha kırılgan hale getirdiği ve yaşam standartlarını ciddi ölçüde düşürdüğü ifade edildi.

Ekonomistler, yüzde 25 olarak düşünülen oranın bilimsel ve sosyal açıdan kaygı verici olduğunu söylediler ve uyarılarda bulundular.

Ekonomistler, asgari ücretlilerin alım gücünün korunmasının sosyal devletin bir gerekliliği olduğunu belirterek, enflasyon oranının altında yapılacak ücret artışlarının gelir dağılımını daha da bozacağını ifade ettiler.

İlginizi Çekebilir

İbrahim Kahveci’nin Asgari Ücret Zammı Tahmini: “Yüzde 35 Civarı Bekliyorum”
Kiralık Evde Yeni Dönem: E-Devlet Sistemi Devreye Giriyor!
Fenerbahçe'den Mourinho Listede: Dünyanın En Çok Kazanan Teknik Direktörleri

Popüler İçerikler

TUSAŞ'a Terör Saldırısı Sonrası Instagram, YouTube, Twitter, Telegram ve TikTok'a Erişim Kısıtlandı
Sokak Röportajında Atatürk’e Küfür Etti: "Size Göre Öyle Olabilir"
İsrail İran'a Saldırı Başlattı: Tahran'da Patlama Sesleri Duyuldu!
YORUMLAR
28.10.2024

Bir zam gelecek orası kesin anladığım kadarıyla en az yüzde 25 olacak.Bence hakkı en ez 35 olmalı.

28.10.2024

poturgenın daglarından asaga ınme sakın davar

28.10.2024

ekonomist başkandan daha mı ekonomist siniz hadsizler.

28.10.2024

Hep söyledim yine söylüyorum. Asgari ücrete zam yapılmasın. Emekli maaşlarına zam yapılmasın. Emeklilere tanınan birçok sosyal hak ( ücretsiz sağlık hizmeti, ücretsiz toplu taşıma vs vs ne varsa ) geri alınsın.

28.10.2024

NİYE KARDEŞİM SARAYIN 1 GÜNLÜK MASRAFI 1 MİLYON TL SEN NEDİYORSUN 5 Lİ ÇETEYE İHALE VERİP VERGİ ALMAZSA KÖPRÜLERE HAVALİMANLARINA TAAHHÜT VERİRSE HAZİNENİN PARASINI HALK İÇİN ÜRETİM İÇİN KULLANMAZSA,HAZİNE DEKİ PARAYI HİÇ ETMİŞSE Neden emekliye vermeyecek kardeşim onların israfı yüzünden emekli işçi memur çalışan neden CEFA ÇEKİYOR

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ