110 Milyon Yıllık Kalıp Halindeki Dinozor Fosili

Kanada’nın Alberta eyaletinde çalışmalarını sürdüren madenciler, dünyanın en iyi korunmuş dinozor fosilini buldular. 110 milyon uzun süredir korunan fosil, taşlaşmış bir şekilde bulundu. İnceleme imkanı açısından büyük bir önem taşıyan fosil, çığır açacak bir keşfin kapılarını aralamış olabilir. Kalıp halinde bulunan fosil Kanada'da, Royal Tyrrell Müzesi'nde sergileniyor.

Sadece bir iskelet değil tamamıyla bir dinozor olan bu fosilin bu denli korunmasının nedeni olarak ise, bir nedenden ötürü suyun dibine gömülmüş olmasından dolayı kaynaklandığı belirtiliyor.

Fosilin otçul Nodosaur olduğu belirtiliyor.

Popüler İçerikler

Arzu Sabancı'nın "A" Harfli Ekmeğini Kesen Çalışanın 1 Mayısını Kutlayarak Hepimizi Güldüren Kullanıcı
Dilber Yine Yürek Hoplattı: Yeni Pavyon Dansı Geldi!
Bozdoğan Kemeri'ndeki Polis Barikatına Sosyal Medyadan Gelen İlk Tepkiler
YORUMLAR
18.05.2017

bazen böyle nadide fossiler bulunabiliyor yaşarken şöyle gözüküyormuş: http://strangesounds.org/wp-content/uploads/2017/05/nodosaur-dinosaur-fossil-statue-1.jpg

19.05.2017

evrim yok, dinozorlar her zaman dinozordu, dinozor olarak yaratıldılar ve öldüler www.evrimaldatmacasi.com fosiller bunun bilimsel kanıtıdır

19.05.2017

hersey bir amac icin yaratildiysa, dinozorlarin amaci neydi. keza insanlik bu dunyada 200bin yil var olduysa, dinozorlar 200 milyon yil boyunda bu gezegende hukum surdu.

18.05.2017

Vay be dünya gözüyle gerçek bir dinozor gördük.

Pasif Kullanıcı
18.05.2017

gökhiş

TÜM YORUMLARI OKU (88)