11 Yıl Önce 50 Dolar Değerinde Olan BTC Cüzdanı Uyandı: Şimdiki Değeri 20,2 Milyon Dolar!

Whale Alert'in paylaştığı verilere göre, 11 yıldır uyuyan dev Bitcoin balinası yakın zamanda uyandı. Hesabında 489 BTC bulunan balina en son 2010 yılında aktifti ve varlıkları o zaman 50 dolara denk geliyordu. Şimdiki değeri ise 20 milyon doların üzerinde!

Haberin detayları içeriğimizde!

Not: Bu içerik bilgilendirme amaçlı üretilmiştir. Herhangi bir yatırım tavsiyesi içermemektedir. 

11 yıldan uzun zamandır uykuda olan dev BTC balinası uyandı!

Kripto para piyasası Rusya-Ukrayna çatışması ve küresel ekonomik gelişmeler nedeniyle bir süredir dalgalı hareket ediyor, fakat bu volatil piyasa uzun süredir uyuyan büyük miktarda Bitcoin'lerin aktarılmasını engellemedi. Bitcoin fiyatı Çarşamba günü toparlanarak 42.000 doları geçti, Perşembe günü ise yeniden 38.000 dolara geriledi. Bu sırada 2010 yılından kalma eski bir BTC cüzdanı varlıklarını transfer etmeye karar verdi.

Cüzdan en son aktif olduğunda 50 dolarlık BTC'ye sahipti, bugünkü değeri ise yaklaşık 20 milyon dolar!

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Veri analiz hesabı Whale Alert, 10 Mart Perşembe günü yaklaşık 11.4 yıldır uyuyan bir Bitcoin adresinde hareket yakaladı. Cüzdandaki 489 BTC en son pasif olduğu 2010 yılında 50 dolara denk geliyordu. Bugünkü değeri ise yaklaşık 20 milyon dolar gibi yüksek bir seviyede. Paylaşımın ardından mega balinanın kim olabileceği hakkındaki yorumlar da gecikmedi. En çok tartışılan varsayımlar arasında kayıp hesap anahtarının bulunması, hacker saldırısı ve varlık sahibinin hapse gönderilmesi gibi fikirler yer aldı.

Gönderilen BTC'ler 2010 yılında hareket eden 1.000 BTC'nin bir kısmını oluşturuyor.

Cüzdanın bu kadar ilgi çekmesinin sebeplerinden biri de Satoshi Nakamoto dönemine uzanması. Paylaşılanlara göre cüzdan Nakamoto aktif olduğu zamanlar işlemdeydi. 10 Mart 01:45 (UTC) tarihinde yapılan transfer ise '17QBW' adresinden 489.091 BTC gönderimi şeklindeydi. Gönderilen bu BTC'lerin 20 Ekim 2010'da adres değiştiren 1.000 BTC'nin bir kısmı olduğu ortaya çıktı. Varlık sahibi bu varlıkları hareket ettirmek için 11 yıl beklerken, geriye kalan 510.91 BTC'yi aynı yıl Cadılar Bayramı'nda harcamıştı.

Cüzdandan çıkan BTC'lerin çoğu eski adreslere taşındı.

Balina adresinden çıkan bu varlıkların bir kısmının Coinbase borsasına gönderilmiş olabileceği düşünülüyor. Zincir üstü verilere göre BTC'lerin ufak bir kısmı bilinmeyen adreslere taşınmış durumda ve bunların hiçbiri Segwit tabanlı değil. Ayrıca en büyük iki BTC transferi yine oldukça eski adreslere aktarıldı. Bu da balina hakkında daha fazla merak uyanmasına neden oluyor.

Balinanın varlıkları 11 yılda %42 milyon değer kazandı.

Balinanın neden bu transferleri yaptığı bilinmese de, bu hareket varlıkları uzun süre el değmeden saklamanın ne kadar başarılı bir yatırım hamlesi olduğunu gösteriyor. 11 yılda %42.000.000 kazandıran bu hamle 'HODL' olarak tanımlanıyor ve 'hayat için tutmak' anlamına geliyor. Özellikle piyasayı kapsamlı şekilde incelemekle uğraşmak istemeyen yatırımcılar için etkili bir yatırım planı olan bu yöntem, büyük ölçüde istikrarsız bir varlık olan Bitcoin'de uzun vadede kazançlı çıkmaya yarıyor ve balina da bu hamleden oldukça karlı çıkmış gibi görünüyor.

Varlıklar Bitcoin'de düşüş olmadan hemen önce hareket etti.

Zincir üstü verilere göre Bitcoin'deki düşüşler 11 yıllık BTC'lerin hareketinden kaynaklanmış olabilir. 2010 yılında pasif hale geldiğinde 50 dolar değerinde olan bu varlıklar, BTC fiyatında düşüş olmadan hemen önce aktifleştirildi. Bu nedenle düşüşün arkasındaki sebeplerden birinin balina hareketi olabileceği düşünülüyor. Yazım sırasında BTC fiyatı 39.000 dolar seviyesinde dalgalanıyordu.

BTC arzının birkaç milyonu uyuyan veya unutulmuş cüzdanlarda duruyor.

Bununla birlikte bu balina bilinen tek BTC balinası değil, geçtiğimiz günlerde 9 yıldır uyuyan ve 616 BTC taşıyan bir cüzdan daha aktifleştirilmişti. Bitcoin'in sahip olduğu teknoloji sadece 21 milyon adet üretilmesine izin veriyor. Bu arzın birkaç milyonluk kısmının ise unutulmuş veya sonsuza kadar kaybolmuş olduğu düşünülüyor. Bu da onlarca yıllık cüzdanlarda sıkışıp kalmış BTC'ler olması anlamına geliyor. Bugüne kadarki en hareketsiz cüzdanda ise 80.000 BTC bulunuyor.

Popüler İçerikler

TikTok Fenomenleri Çağla ve Cansu Arasında ‘Erkek’ Kavgası Çıktı: Cansu, Çağla’yı Silahla Vurdu
TSK'dan Atatürkçü Teğmenlerin Kılıçlı Yemini İçin Açıklama: "Mesele Kılıç Değil, Emre Uyulmaması"
Ayliz Duman Çok Sade Kaldı: Miss Universe 2024'te Gelmiş Geçmiş En Çarpıcı Ulusal Kostümler Giyildi!
YORUMLAR
08.04.2022

bi köşede unuttuğum 20 milyon dolar yok mu acaba :(

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ