11 Maddede Zeytiniyle, Köftesiyle, Futbol Takımıyla Ege'nin İncisi Akhisar

Galeriye başlamadan önce Akhisar hakkında genel bilgi verelim;

Akhisar, Türkiye'nin Ege Bölgesi'nde bulunan Manisa iline bağlı ve 170.000'lik nüfusuyla Manisa'nın il merkezi dışında nüfusu en yoğun olan ilçelerinden biridir.

Manisa ilinin kuzeybatısında bulunan ilçenin yüz ölçümü 1754 km²dir. İlçenin en önemli geçim kaynağı tarımdır. Özellikle zeytin ve üzüm tarımı en çok yapılan tarımsal faaliyetlerdendir. Akhisar'ın diğer önemli geçim ve istihdam kaynağı ise organize sanayidir. Özellikle son dönemde ilçede hızlı bir gelişme gösteren organize sanayi bölgesi Akhisar başta olmak üzere çevre ilçelere de pek çok istihdam alanı yaratmıştır. Ayrıca ilçenin futbol takımı Akhisar Belediyespor Süper Lig'te mücadele etmektedir.

Eminim ki bir çok İstanbullu, Bodrum, Muğla gibi yerlerden dönerken genellikle kırmızı ışığa takılıp, ''Akhisar burası mıymış?'' diye düşünüyordur. Şimdi tatilden dönerken içinden geçtiğiniz o tatlı ilçe Akhisar'a göz atın!

1. Tepe Mezarı (Thyateira)

En önemli tarihi mekanıyla başlayalım... Halk arasında Tepe Mezarı, tarihteki adı ise Thyateira; Akhisar'ın Antik çağdaki ismi olduğu gibi, yerleşim merkezidir. Ayrıca Aziz Pavlus tarafından kurulan Hristiyanlığın ilk 7 kilisesinden biri bu ilçededir. Bu sebeple her yıl ilçemize yüzlerce Hristiyan turist akın etmektedir.

2. Akhisar Belediye Spor

Bir ilçeye nazaran çoğu il spor takımlarının elde edemediği başarıları sağlayan Akhisar Belediye Spor, hala Süper Lig'de mücadele vermektedir. Fakat stadyumu Süper Lig kapasitesine sahip olmadığı için maçlara Manisaspor'un stadyumunda çıkmaktadır.

Tabii kendi stadyumumuz da yapım aşamasında!

3. Tadı dillere destan: Akhisar Köftesi

Akhisar'ın en çok bilinen tadı Akhisar Köftesi, altında pidesiyle servis edildiği ve yanında domates, maydanoz, biber gibi ek tatların da yardımıyla yiyenlerin hayran kaldığı bir tat. Bu köftenin mucidi şu anda Türkiye'nin çoğu ilinde şubesi bulunan Köfteci Ramiz'dir. Fakat Akhisar'ın merkezinde aynı tadı bulabileceğiniz bir çok esnaf lokantası vardır.

4. Meşhur Zeytini

Köftesi gibi zeytiniyle de ünlü olan Akhisar, Ege'nin zeytin tadını yaşatıyor. Zeytincilik Akhisar'ın geçim kaynağı olduğu için, zeytin hasat şenlikleri bu ilçede zeytinin ne kadar önemli yer kapladığını gösteriyor.

5. Tabii ki Zeytinyağı!

Zeytini bu denli güzel olan bir yerin zeytinyağının kötü olması beklenemez tabii. Zeytinyağı dalında bir çok ödül alan Akhisar'ın zeytinyağı da doğallık kokuyor.

6. Merkezi konumu ve çoğu Ege iline olan yakınlığı

Akhisar ilçesi neredeyse Ege'nin tam ortasında bulunmakta. Bu sebeple Balıkesir, İzmir, Kütahya,Uşak ve Muğla gibi bir çok güzel ilin yakınında.

7. Akhisar'ın İstiklal Caddesi: Tahir Ün Caddesi

Akhisar'ın belki de en işleyen yeridir. Dükkanlar, vızır vızır geçen insanlar... Akhisar halkıyla iç içe olduğunuz caddedir burası.

Bu kadar bilgi verdikten sonra sizleri ilçemizden birkaç manzara ile baş başa bırakıyoruz;

8. Akhisar tren garının karlı hali

9. Akhisar gölet girişi

10. Akhisar Gölet, kuş bakışı görünüm

11. Milli Egemenlik Meydanı Atatürk Anıtı

Orada bir ilçe var uzakta!

O ilçe bizim ilçemizdir!

Bir Akhisarlı olarak söylemeliyim ki; Akhisar ne büyük bir ilçe ne de küçük sayılabilecek bir ilçe, fakat büyük şehir stresinden uzak ve tarihi olan bir ilçe. Eğer yolunuz Akhisar'a düşerse, Akhisar Köftesini yemeden, zeytin ve zeytinyağı almadan, Tepe Mezarını görmeden geçmeyin.

Popüler İçerikler

Fatih'in Ecel Terleri Döktüğü Kızılcık Şerbeti Fragmanına Gelen Tepkiler
Tam Bir Erkek Annesi: Oğlu Can'la Yolculuğa Çıkan Ezgi Mola'dan "Anne Be" Dedirten Sözler
Survivor Aleyna Kalaycıoğlu Elenir Elenmez O İsmi Takipten Çıktı!
YORUMLAR
24.12.2016

Ay resmen aşk 😍😍😍

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ