11 Madde İle Türkiye'nin Bilinmeyen Güzelliği, Doğa Harikası Şehir: Sakarya

Marmara Bölgesi'nin incisi, Sakarya Nehri'nin etrafında kurulan ve doğa harikalarıyla insanı büyüleyen bir şehir Sakarya. İstanbul - Ankara arası seyahat edenler mutlaka içinden bir kez olsun geçmişlerdir. Ayrıca İstanbul'a yakınlığı ve Sapanca Gölü etrafında bulunan tesisleri sebebiyle muhteşem bir kaçış noktasıdır da. Gelin bu şahane şehre daha yakından bakalım...

1. Acarlar Longozu

Sakarya ilinde bulunan Acarlar Longozu, dünyadaki en büyük ikinci longozdur. (Denizköy/Kaynarca/SAKARYA)

2. Kent Park

Kentpark, yanına kurulduğu Çark Deresi sayesinde her mevsim yemyeşil bir parktır. Adapazarı halkının en fazla tercih ettiği dinlenme mekanlarından biridir.

3. OrmanPark

Orman İşletmesinin yanında bulunan dişbudak ağaçları ile kaplı eşsiz alan, düzenlenerek “Ormanpark” adı ile hizmete açılmıştır. (Adnan Menderes Cad. Adapazarı)

4. Sapanca Gölü

Sapanca Gölü, Doğu Marmara Bölgesi’nde, Sakarya kent merkezinin 12 km batısında yer alan tektonik kökenli bir tatlı su gölüdür. Sapan Gölü efsanesiyle de meşhurdur.

5. Poyrazlar Gölü

Adapazarı’nın kuzeyinde, Poyrazlar Köyü yakınında yer almakta olup, Şehir Merkezine 8 Km. mesafededir. 67 hektardır. Sahil uzunluğu 2.400 Mt.dir. Derinliği 3-8 Mt.dir.

6. Sakarya Sahilleri

Sakarya şehri uzun ve güzel sahilleriyle de bir turizm merkezidir. En güzel örnekleri; Karasu, Kerpe, Cebeci, Kefken, Kumcağız.

7. Taraklı

Tam bir doğa harikası olan Taraklı, Sakarya ilinin güneydoğusunda, merkeze 65, İstanbul ve Ankara'ya 200 kilometre mesafede bir ilçedir. İlçede tarihi evler, han ve hamamlar bulunmaktadır.

8. Çark Mesire

Kazlarıyla meşhur Çark Mesire'de bir gününüzü rahatlıkla geçirebilirsiniz. İçerisinde Lunapark, Hayvanat Bahçesi, bir çok cafe ve restaurant bulunmaktadır. Çark suyu da buradan geçmektedir.

9. Justinianus Köprüsü

Bizans döneminin Anadolu'daki en görkemli anıtsal yapılarındandır. Bizans İmparatoru Justinianus (527-565) tarafından M.S. 558-560 yıllarında yaptırılan Erken Bizans döneminden günümüzü sağlam olarak gelebilmiş olan bu taş köprü, 365 metre uzunluğunda, 9,85 metre genişliğinde olup, ortada yer alan dairesel 7 kemer, 2 batı, 3 doğu yönünde yer alan uçlara gittikçe küçülen tali kemerler dâhil toplam 12 kemerlidir.

10. Sakarya Köprüsü

Sakarya'nın simgesi olan bu köprü 1936-37 tarihinde inşa edilmiştir.

11. Maden Deresi Ve Şelalesi

Karasu-Kocaali arasından içeriye doğru girince, Cam Dağlarından kaynaklanan Maden Deresi'ne ulaşabilirsiniz. Derenin sesini dinleyerek, yeşile bezeli bir çevrede yürüyüşler yapmak mümkün.

Bonus: Islama Köfte

Eee Sakarya'ya kadar gelmişken meşhur Islama Köftemizi de yemeden gitmeyin.

Tüm bu güzellikler kaybolmasın, gelecek nesillere güvenle aktarılabilsin diye seni de sürdürülebilir yöntemlere sahip çıkmaya, doğamızı, dünyamızı ve ülkemizi korumaya davet ediyoruz.

Ülker olarak, “Önce Ülkem, sonra Ülker” ilkesiyle “Güzel Ülkem İçin Doğa Bize Emanet” diyoruz ve sürdürülebilirlik konusunu önemsiyoruz!

#GüzelÜlkem #DoğaBizeEmanet

Popüler İçerikler

Kılıçlı Yemin Olayında Yeni Gelişme: Teğmenlerden Sonra Komutanlar da Disipline Sevk Edildi
TikTok Fenomenleri Çağla ve Cansu Arasında ‘Erkek’ Kavgası Çıktı: Cansu, Çağla’yı Silahla Vurdu
RTÜK Başkanı'ndan Gündüz Kuşağı Programlarına Son İkaz: "Toptan Yok Ederiz!"
YORUMLAR
29.01.2021

Çark mesire kapanalı 2 yıl oldu

29.01.2021

Sahil kısmında yazdığınız karasu hariç diğerleri Kocaelide adam akıllı doğru bilgiler yazın artık

31.01.2021

Ağva ve Şileyi atlamış Allahtan.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ