11 Bin 285 Öğretmen Açığa Alındı

Milli Eğitim Bakanlığı, 'bölücü terör örgütü destekçisi' 11 bin 285 öğretmenin açığa alındığını duyurdu.

Anadolu Ajansı, Milli Eğitim Bakanlığı'nca bölücü terör örgütü ve uzantılarına destek verici nitelikte faaliyetlerde bulunduğu tespit edilen 11 bin 500 öğretmenin açığa alındığı bilgisini paylaştı. Ajans, daha sonra sayıyı 11 bin 285 olarak düzeltti.

Valiliklerin koordinesinde yürütülen soruşturma sonuçları ile birlikte açığa alınan öğretmen sayısının 14 bine ulaşmasının beklendiği bildirildi.

Bakanlık tarafından illere gönderilen yazıda, ekli listede adları ve görevlerine yer verilen 11 bin 285 Bakanlığa bağlı okul ve kurumlarda görevli personelin, güvenlik kuvvetlerince bölücü terör örgütüne karşı yürütülen iç güvenlik operasyonları ile güvenlik amacıyla alınan diğer tedbirleri ve bazı illerde ilan edilen sokağa çıkma yasağını akamete uğratmak ve eğitim öğretim hakkını engelleyici nitelikte eylemlere katılarak terör örgütüne destek verici nitelikte faaliyetlerde bulunduğunun tespit edildiği bildirildi.

Yıldırım açıklamıştı

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Başbakan Binali Yıldırım, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada terör örgütüyle ilişkili, üzerinde şüphe bulunan ve tespitleri yapılan öğretmenlerin açığa alınacağını söylemişti.

Popüler İçerikler

İlk Buluşmada Alman Usulü Hesap Ödediği İçin Buluştuğu Kişinin Cimriliğinden Dem Vuran Kadın Tartışma Yarattı
Evde de Yapsak Ucuz Değil: Fatih Altaylı Evde Yaptığı Patlıcan Musakkanın Maliyetini Hesapladı
Kızıl Goncalar Naim'in Yıllar Öncesinin Efsane Dizisinde Oynadığı Ortaya Çıktı!
YORUMLAR
08.09.2016

Oo mükemmel haber. Diğer meslek gruplarına da sıçraması gereken uygulamadır. Sosyal medyayı bile tarasanız yüzlercesini bulabilirsiniz. öcalana özgürlük, foşik tc lafları bunların alametifarikalarıdır. Diken, T24 gibi sayfaların facebook paylaşımlarındaki yorumlara bakın ne demek istediğimi anlayacaksınız.

10.09.2016

Harfiyen her kelimene katılıyorum. Özellikle diken.com gibi sitelerin içeriklerini yayınlamayı onedio bi ara huy edinmişti allahtan bıraktı bu aralar.. O sözde duyarlı türk vatandaşı gibi görünen aleni pkk haber sitelerini de incelemeye almalılar.

08.09.2016

Sürekli FETÖ'ye gösterilen özen PKK'ya hiç gösterilmiyor diyordum, hala da diyorum ama bu adım önemliydi. Çocukların, gençlerin beynini yıkayıp kandırmalarına engel olmak önemli bir adım. İnşallah diğer bütün meslek gruplarında da devam eder. PKK'yı sadece dağda bitiremezsin. Önce kaynaklarını kurutmak, propogandalarını kesmen gerekir. Sonra da teröristlerle gerçek anlamda aynı FETÖ'de olduğu hukuki mücadele olmalıdır. Yakalanan PKK'lı iki gün sonra salınıyor, ne anlamı var yakalamanın. Darısı meclisteki hainlerin başına

08.09.2016

Haberde "bölücü terör örgütü" demişler, fetö dememişler. İlginç.

Pasif Kullanıcı
08.09.2016

Çünkü bu açığa alınanlar FETÖ'cü değil PKK'lı öğretmenler. Haberi dikkatli okusaydın ya da devletin yaptığı açıklamayı okusaydın anlardın.

TÜM YORUMLARI OKU (8)